Widok
PCC musisz zapłacić. Nawet przy podpisywaniu aktu pani notariusz o tym przypomina. Jedzie się do Wejherowa do US, wypełnia się deklarację PCC-1 i w kasie płaci się 19zł. I koniec. Potem do sądu (najpierw do kasy, która jest na Sobieskiego), a potem do Wydziału Ksiąg Wieczystych na ul. Reformatów. Wpis do hipoteki kosztuje 200zł i należy wypełnić deklarację KW-Wpis. Należy być po Pani notariusz, bo najpierw ona składa wpis do ksiąg wieczystych i ustanawiają numer. A potem można dopiero złożyć wniosek o wpis do hipoteki. Należy mieć pokserowane wszystkie papiery.
Potem do Urzędu Miasta, opłacić 17zł, złożyć deklarację w sprawie podatku od nieruchomości.
Zatem najlepiej cały dzień wziąć wolne z pracy, bo jest trochę latania i załatwiania.
Powodzenia!
Potem do Urzędu Miasta, opłacić 17zł, złożyć deklarację w sprawie podatku od nieruchomości.
Zatem najlepiej cały dzień wziąć wolne z pracy, bo jest trochę latania i załatwiania.
Powodzenia!
Artur
na piecu mam ustawione 55 stopni i 1,1 poziomu w takim małym okienku (nie wiem jak to się nazywa) to jest najoszczędniej jeśli chodzi o ogrzewanie (tak nam polecił znajomy)
a na programatorze mam na noc 21C w dzień 23 i w sumie piec chodzi w dzień bo w nocy jest tak ciepło że on nawet się nie włącza bo temp nie spada do 21C
na piecu mam ustawione 55 stopni i 1,1 poziomu w takim małym okienku (nie wiem jak to się nazywa) to jest najoszczędniej jeśli chodzi o ogrzewanie (tak nam polecił znajomy)
a na programatorze mam na noc 21C w dzień 23 i w sumie piec chodzi w dzień bo w nocy jest tak ciepło że on nawet się nie włącza bo temp nie spada do 21C
mm
jeśli deweloper jest płatnikiem VAT to nie płacisz podatku tak jest i już, to chyba powinno cieszyć, jak nie wierzysz to zadzwoń do US, ja nie znam przepisów a pamięć, ale kupowałam mieszkanie więc wiem :)
http://gazetadom.pl/prawo/1,65546,3649460.html
jeśli deweloper jest płatnikiem VAT to nie płacisz podatku tak jest i już, to chyba powinno cieszyć, jak nie wierzysz to zadzwoń do US, ja nie znam przepisów a pamięć, ale kupowałam mieszkanie więc wiem :)
http://gazetadom.pl/prawo/1,65546,3649460.html
A czy nie jest tak że wszyscy mieszkańcy powini mieć taką samą treść aktu notarialnego? Wiec jak? Ci co mają już akt podpisany z zapewnieniem że MATBUD będzie ponosił wszystkie koszty z przyłączem energi będą mieli inny akt, niż póżniej inni z pozostałych budynków już w przyszłości bez takiego wpisu będą mieli?
Poza tym Marek K wczesniej pisałes/aś jako Aga, jesli jestes przeciwna podpisywania aktow dlaczego nie napiszesz tego ludziom na maila albo dlaczego nie mowilas takch rzeczy na zebraniu, za kazdym razem pod innym nickiem, teraz krytykujesz tych co podpisali, o co ci chodzi? Wiesz cos czego pozostali nie wiedza to napisz nam to, tak się chyba umawialismy.