Widok
Zastanawialismy się nad wynajęciem jakiegos specjalisty dosyć poważnie ale w koncu rodzinka nam pomogła.
A tak z innej beczki jesli ktos będzie potrzebował pomocy przy podłączeniu kuchenki elektrycznej to mogę dac kontakt do solidnej osoby z Rumi, która bez problemu może podjechać w godzinach popołudniowych i wieczornych.
A tak z innej beczki jesli ktos będzie potrzebował pomocy przy podłączeniu kuchenki elektrycznej to mogę dac kontakt do solidnej osoby z Rumi, która bez problemu może podjechać w godzinach popołudniowych i wieczornych.
Powiedziałam że wspólne rozliczenie prądu jest nie do przyjęcia i nie zgadzam się, aby być wspólnie rozliczana z sąsiadami. Zaproponowałam, aby ustalili maksymalną kwotę jaką będziemy za ten prąd płacić skoro twierdzą, że nie będzie drastycznego zużycia. No i telefonicznie uzgodnili z Prezesem, że MB bierze prąd na siebie - poprosiłam o wpis do protokołu.
A usterki to okna do regulacji i posadzka za wysoko w jednym miejscu, co mają usunąć. Zaufałam że po odbiorze to zrobią i mam nadzieję, że się nie przejadę.
A usterki to okna do regulacji i posadzka za wysoko w jednym miejscu, co mają usunąć. Zaufałam że po odbiorze to zrobią i mam nadzieję, że się nie przejadę.
No brak, ale odnośnie tego dostaliśmy na wstępie pismo od pana Gospodarka, że to oczywiście wina PGNiK I Energa. Tylko nie wiem w jaki sposób ci operatorzy przeszkodzili w wykończeniu klatek chodników i garażu.
Ale za tydzień maja być wydawane jakieś zaświadczenia umozliwające zameldowanie, ale sami już nie wiem o co kaman.
Ale za tydzień maja być wydawane jakieś zaświadczenia umozliwające zameldowanie, ale sami już nie wiem o co kaman.
Jak przyjechaliśmy przy budynku pierwszym pracowało taka masa ludzi, że jeszcze tylu na tej budowie wcześniej nie widzieliśmy. Robili dopiero klatkę schodową. Garaże i piwnice też wymagają jeszcze sporo pracy, nie mówiąc już o podjeździe. Chodniki do klatek już robią, ale na całym terenie wokół budynku ogólny bałagan.
Nie wiemy co teraz zrobić jak usuną nam już te usterki i będzie kolejny odbiór. Wiem, że są ludzie którzy już dzisiaj podpisali odbiór.
Myślę że przy budynku drugim może być ten sam problem.
Marcin daj koniecznie znać po swoim odbiorze i napisz co o tym wszystkim myślisz.
Nie wiemy co teraz zrobić jak usuną nam już te usterki i będzie kolejny odbiór. Wiem, że są ludzie którzy już dzisiaj podpisali odbiór.
Myślę że przy budynku drugim może być ten sam problem.
Marcin daj koniecznie znać po swoim odbiorze i napisz co o tym wszystkim myślisz.
A teraz gorsza sprawa, która dotyczy nas wszystkich z budynku pierwszego:
1) gaz będzie podłączony na koniec września
2) liczniki od prądu koniec października!!!
3) woda około tydzień
4) garaże koniec września
Prąd ma być rozliczny przez panie z biura, nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie, ale domyślam się, że w zależności od metrażu mieszkania od momentu odbioru mieszkania. Oczywiście dzielony pomiędzy wszystkimi którzy podpisali odbiory.
1) gaz będzie podłączony na koniec września
2) liczniki od prądu koniec października!!!
3) woda około tydzień
4) garaże koniec września
Prąd ma być rozliczny przez panie z biura, nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie, ale domyślam się, że w zależności od metrażu mieszkania od momentu odbioru mieszkania. Oczywiście dzielony pomiędzy wszystkimi którzy podpisali odbiory.
Nie podpisaliśmy bo w mieszkaniu było naprawdę sporo usterek. Wszystkie zostały spisane i ustaliliśmy czas na ich naprawienie. Wszystko przebiegało grzecznie i elegancko nie ma się do czego przyczepić, Był kierownik budowy, Pani Justyna oraz masa ludzi którzy zajmują się wykończeniówką, Zapisali wszystko co nam się nie podobało i do czego mieliśmy zastrzeżenia.Teraz czekamy na kolejny odbiór.