Widok

moja relacja 14.08.2010

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie wiem od czego zacząć tyle mam pozytywnych emocji związanych z tym dniem. Pogoda dopisała, byliśmy pod słonecznym parasolem, mimo, że w pobliskich miejscowościach padało.

Uroczystość rozpoczęliśmy w kościele w Jelitkowie. Nowy ksiądz Proboszcz to wspaniały człowiek, doskonale nastroił gości to weselnej zabawy.

Chciałabym podziękować wszystkim, któzy pomagali nam w tym najważniejszym dla nas dniu.

Mmegi wyczarowała mi, mimo braku próbnego, przecudny makijaż, który trzymał się jeszcze w poprawiny. Wszyscy bardzo chwalili jej dzieło, mimo, że mam delikatną skórę nie odczułam żadnego "ciężaru" tego makijażu.

Fryzurę stworzyła p. Gosia z małego saloniku we Wrzeszczu, tutaj również wielkie ukłony wyszło orginalnie i dopasowanie do całokształtu.

Sala weselna w Kłosowie- spisali się na medal, zwłaszcza obsługa, bardzo życzliwe podejście, zawsze uśmiechnięte i pomocne kelnerki. Klimatyzacja nieco nie nadąrzała za nami, ale być może dlatego, że goście byli bardzo rozbrykani :) (trzeba bardzo pilnować zamykania drzwi) Przydał się też telewizor i plac zabaw, dzieciaki oglądały bajki i rodzice mieli więcej luzu.

Suknia szyta w Kartuzach, włąściwie zaprojektowana w tamtejszym zakładzie krawieckim o niekoniecznie kuszącej nazwie "arnold" zrobiła furorę. Stworzyłą ją Pani Marysia Chojnacka.

Co do zespołu, to był "wojskowy" w zasadzie działają tylko z polecenia i chyba dlatego nie stworzyli sobie lepszej nazwy, spisali się. Również dzięki.

Ciasta oprócz pieczonych przez rodzinę były z Markizy w Żukowie, wszystkim bardzo smakowały, dojechały wcześnie, bez stresowa obsługa.

Tort z Sowy- tutaj mam pewne zastrzeżenia, bo mimo, iż był pyszny przeżylismy niewielki stres w związku z opóźnieniem dowozu, ale dojechał cały i zdrowy :)

Fotograf- Tomek Stefunko, uważam, że wspaniały, chociaż na zdjęcia musimy jeszcze poczekać to widać było profesjonalizm w każdym calu. Na weselu był praktycznie niewidzialny, przez cały czas niezwykle optymistycznie nastawiony, wszyscy nasi goście go chwalili :) doskonale się z Nim współprawowało.

Kwiatami i dekoracją sai zajęłą się moja Kochana Mama, wyszło na prawdę rewelacyjnie, ążurowe, wycinane przez Nią motyle zrobiły furorę, goście brali je na pamiątkę

Jako podziękowania dla rodziców, oprócz albumów zamówionych u Tomka były też czekoladowe telegramy, któe wzbudziły niemałe zainteresowanie.

Wiem, że pewnie Państwo Młodzi są zwykle zadowoleni z wesela, ale do Nas dochodzą głosy gości, któzy powtarzają, że to najlepsze wesele na jakim byli. Dlateo Wszystkim, którzy je stworzyli bardzo dziękujemy!!!

Także Wam Wszystkim z Weselnika za wiele ważnych rad i podpowiedzi. Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam.

Czymś co zapewne wyróżnia Nasze Wesele była stłuczka podczas dojazdu do sali :) w Nasze ślubne autko wjechała pewna Pani :) ale podobno to na szczęście :)

Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam. Pozdrawiam Was serdecznie i do usłyszenia. Życzę, żebyście byli równie zadowoleni ze swoich ślubó co my z naszego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratuluję:)
Gratulacje oraz dużo szczęścia:)
imageimage
Gratulacje i duzo miłości:)
image
Gratulacje!!!
Zdjęcia,zdjęcia...:-)
image

namilandia mogłabyś napisac cos wiecej na temat załatwiania dokumentów w kościele w jelitkowie?czy faktycznie sa takie problemy z panią w kancelarii?? i ile wczęsniej ustalaliście godzinę? jak masz jakieś zdjęcia z wystroju koscioła to przeslij proszęna maila madzia_567@wp.pl
Gratulacje!:) Szczęścia na nowej drodze życia:)
image
Wszystkiego Najlepszego :)

Gratulacje :)
gratuluję i wszystkiego dobrego :)
image
gratuluje i duzo milosci zycze:)
image
image
wszystkiego dobrego! :)
image
http://forum.trojmiasto.pl/Moim-szczesciem-chce-nakarmic-calutki-swiat-04-09-2010-czyli-fioletowe-wesele-nilli-t181137,1,11.html?hl=nilla#hl
wszystkiego dobrego!! :)
image
GRATULACJE! dużo szczęścia i miłości!!!!!!!!
image
szczęścia i gratulacje , Jelitkowo to też moja parafia :) ale nie biorę tam ślubu
migotka przepraszam że tak późno odpisuję, ale dopiero się ogarniam po podróży.

Pani w kancelarii to prawdziwa masakra początek protokoł spisywłą z nami prawie dwie godziny, ma bałagan i jest wredna. Ciągle gadała o na w trzeciej o sobie "po co oni tu przyszli" "tylko ci młodzi bałagan robią" itp.

na zdjęcia niestety muszę jeszcze poczekać z przyczyn wyższych :)ale nam się para przed nami z dekoracją wcisnęła i trochę popsuli naszą dość delikatną, bo ten kościół jest tak piękny, że w zasadzie nie potrzebuje ozdób i ksiądz byl na nich zły do ich kwiaty to były wielkie odpadające od ławek gradiole

my mieliśmy 7 bukietów (duży na ołtarz, pod mównicę, mniejszy pod obraz Maryjny,dwa przy tabernakulum i dwa malutkie pod obrazy) róże, eustomy i bardzo dużo zieleni
Gratulacje i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia:))
image
gratulacje ;) mój dzień to tez był 14 sierpień i jak znajde chwilę to tez zrobie relację ;) ( dopiero dzis wrocilismy z podrózy poślubnej ;)
image
Gratuluję i czekam na jakieś miłe fotki :P
image image

a ile daliście księdzu za to wszystko? wystrój siostry wam szykowały czy jak to było?
A powiedz jeszcze ile wcześniej byliście w kancelarii ustalić godzinę?
gratulacje
image

http://forum.trojmiasto.pl/Slub-za-granica-zrob-to-sam-t119228,1,11.html
http://forum.trojmiasto.pl/second-wedding-relacje-malga-02-10-2010-t191555,1,11.
ksiądz co łaska więc daj według swojego uznania, nowy proboszcz jest na prawdę niesamowitym człowiekiem :) nie wystrój szykowałam z mamą (dzień wczśniej ukdałyśmy kwiaty) a to dlatego, że moja mama to poprostu uwielbia i potrafi a klęczniki i nasze krzeszłą przygotował kościelny już przed samym ślubem :)
a godzinę najlepiej nie tylko z beznadziejną Panią L. ustalić ale od razu z księdzem potwierdzić, bo ona ciągle gadała że nie ma pośpiechu bo tam mało ślubów a godzinę przed nami był inny ślub i ksiądz by trochę na nią zły. Ona robi na prawdę dużo problemó dlatego najlepiej idźcie do niej wcześniej i ciągle noście wszystkie dokumenty nawet jak niby powie że już na drugi raz nie musicie :) to taka moja rada
a co do zdjęć to nie dokończyliśmy jeszcze sesji i dlatego tak się opóźniają, ale jak tylko dostanę wrzucę na pewno :) a rodzinka dopiero zgrywa swoje bo my też z podróży wróciliśmy i jeszcze mamy szczeniaka w domu (taki nasz wzajemny prezent ślubny) :)) więc małe urwanie głowy
namilandia dziekuje ci bardzo za te wszystkie informacje. jak będziesz miała zdjęcia to wstaw jestem ciekawa. a powiedz co trzeba miec za dokumenty na początek jak się idzie załatwiać do kościoła?
Gratulacje:)!!! Mam pytanko dotyczące kościoła w którym braliście ślub. Czy to kościół św. apostołó Piotra i Pawła? Jeśli tak tobardzo prosze o jakieś info na temat kościoła i organizacji ogólnie w nim bo my bierzemy tam ślub w czerwcu 2011:)
image
Nasz kochany żółwik jest już z nami:*
Dopiero przeczytałam wszystkie wypowiedzi;p jeszcze raz gratulacje:):):)
image
Nasz kochany żółwik jest już z nami:*
Najlepszego na nowej drodze życia :)
wszystkiego dobrego :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
dokumenty jej nie wiem czy czegoś nie pominę ale na pewno świadectwa szkolne z oceną z religii najlepiej ostatnie, dowody osobiste, metryki chrztu i bierzmowania (chyba że od razu w parafii weźmiecie jeśli tam byliście chrzczeni) my zebraliśmy ochrzan za brak dokumentu z usc mimo, że nie wszędzie trzeba go mieć od razu to u pani L. tak :/
ona da wam (tylko bądźcie stanowczy jak cokolwiek z nią załątwiacie i nie dajcie się zbyć, jak będzie was zbywać to poproście o spotkanie "natychmiastowe" z ks. proboszczem :) jeśli macie zrobione to weźcie taż zaświadczenie o naukach jak nie to ona może Wam dać tylko nie dajcie się nabrać na jej brak kompetencji bo nas wysąłą na śląską, że niby z okrąglakiem mają umowę. To nie prawda, na nauki trzeba iść do blaszaka tj.parafia pod wezwaniem Św. Józefa i poradnictwo też tam (koszt 100zł ale babka jest w miarę do rzeczy, ile nauki to nie wiem bo gdzieś indziej robiłam. Powiedzcie jej że ma wypisać zapowiedzi i dać wam te karteczki do spowiedzi. Jeśli chodzi o spowiedź to polecam księdza proboszcza :) jest "wyrozumiały". To z tego co pamiętam wszystko, ale L. może coś tam w trakcie wymyślić.
Acha i jeszcze sprawdźcie datę komunii św. i parafię

Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam. i na prawdę nieprzesadzam jakby co proście od razu o proboszcza, chociaż wiem, że np. w soboty on siedzi w kancelarii nie wiem jak w inne dni :).

No i życzę udanego załątwiania :) my mieliśmy z nią takie przeboje, że nawet mojego aktualnie męża wyprowadziłą z równowagii, a to nie takie łatwe :)
sorry, że trochę błędów, ale trochę w pośpiechu :)
nie wiem czy mi się uda wkleić to jedno zdjęcie z sali :) podesłane jako przedsmak od przyjaciół :)

image

Uploaded with ImageShack.us
na pewno wkleję więcej w przyszym albo za dwa tygodnie :)
a to nasz prezent ślubny :)

image

Hehe, ciekawy pomysł na prezent;) słodziutki:) A my byśmy chcieli kotka :)
image image
cudowny prezent!!! dobrze, że mój mąż nie widzi tego zdjęcia, bo by się od razu zakochał i odstawił żonę w kąt ;)
mój mąż też się trochę bał samczej rywalizacji :) ale jakoś sobie chłopaki radzą :)
namilandia dziekuje bardzo za udzielenie mi tak dużej ilości informacji na temat dokumentów do kościoła.
w piątek zadzwoniłam z nastawieniem że odbierze ta bardzo nie przyjemna Pani a tu niespodzianka. Odebrała bardzo sympatyczna i po głosie wydawało się że dużo młodsza Pani i powiedziała że zapisy na 2011 rok będą dopiero po 1 listopada bo dopiero wtedy dostaną kalendarze. Także ku mojemu zdziwieniu jestem w szoku. Może i ta Pani odeszła już ze względu na wiek hmm.... ciekawe. Ale najważniejsze że jest już "chyba"inna bo okaże się jak się pójdzie.
pozdrawiam
image
image
image
migotka wydaje mi się, ze może ksiądz proboszcz postanowił wreszcie wprowadzić swoje porządki :) i to byłoby bardzo korzystne :) bo wiem, że już kiedy my mieliśmy ślub szukał osób do pomocy w parafii.
Nie ma za co powodzenia :)
Gratulacje :)
Ślicznie wygladaliscie a Wasz "prezent" po prostu słodziak :)
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
obiecane zdjęcia

image

image

a u jeszcze dwa :)

image

image

zdjęć mam pczywiście znacznie więcej, ąle żeby wkleić wszystkie które mi się podobają czasu by mi nie wystarczyło :)

zdjęcia robił Tomek Stefunko :)
gratulacje! dużo szczęścia i miłośći w waszym związku:)
wrzucaj wrzucaj!!
pieknie wygladaliscie!! :)
image
to z sesji na myjni :)
image

i z nocnej

image

z klubu bilardowego :)
image

i z sali

image

a no i jeszcze nasze maleństwo :)

image

fajny maluch :D moja niunia śpi dokładnie tak samo i w ogóle z tego nie wyrosła. no i oczywiście z kapciem ;)
a Wy wyglądaliście cudownie. gratulacje!
image
Gratulacje,fajne zdjęcia:)
a maluch, rewelacja!!!!
dziękujemy :) maluch już nie taki kurdupelek roś nie jak na drożdżach ;)

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry