Widok

nadwaga

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
zaniedbalam sie po ciąży mam sporą nadwage i chciałabym szybko schudnąć. może macie jakieś sprawdzoner sposoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Własnie czytalam dzisiaj o diecie Dukana. Ja jej co prawda nigdy nie stosowałam, ale czytałam opinie : http://www.dieta-dukan.pl/ i jestem normalnie podwrażeniem. Tym bardziej ,że można jeść ile sie chce i kiedy się chce (dotyczy to produktów z listy Dukana) ale brzmi interesująco
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wystarczy że przez kilka miesięcy zrezygnujesz ze słodyczy, napoi gazowanych, pizz itp..
ja jadłam praktycznie wszystko robione na parze...np.warzywa, indyka, kurczaka...i teraz warzę mniej niż przed ciążą...
po pół roku takiej diety zgubiłam na prawdę wiele nie męcząc się przy tym i nie tracąc zdrowia na jakieś okropne diety CUD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też mam strasznego doła. Po ciąży schudłam potem po powrocie do pracy przytyłam i nie mogę nic z tym zrobić. Byłam na dietach i chudnę ale oczywiście na chwilkę. Teraz chcę po prostu zrezygnować ze słodyczy i nic nie jeść po 18.00 czy myślicie, że da to efekt?
Nie mogę na siebie patrzeć.
u mnie najgorsze jest ze nie moge powstrzymac sie od jedzenia jem nawet jak mi sie nie chce jesc
Ja tak mam w pracy. Jem ciągle i wyszstko. W domu jem mało.
Jak jeszcze nie pracowałam to schudłam i utrzymywałam wagę bez problemu.
j awlasnie w pracy nic nie jem starcza mi jabloko i kaw azato w domu jem caly czas
próbowałam wszystkich diet i lipa...ale już schudłam 10kg,tylko że ze wspomagaczem,mam na mysli tabletki,nie podam nazwy bo to nie reklama,ale lek się świetny!!! 1,5 misiąca niecałe 10kg mniej!!!
Te tabletki to zapewne Meridia lub Adipex.....syf jakich mało
olaolenka24 - to ja poprosze nazwe na priv :-)
kala dlaczego syf? kazdy ma głowie wiec mysli co robi , jak ktos nie chce nie bierze proste!
Dokładnie...mi nic nie jest i zaden to dla mnie syf!!!
Nie narzekam,a wręcz przeciwnie...jestem zadowolona....ale oczywiście jak zamówisz z internetu to mozesz liczyc tylko na....syf!!!
dokładnie tak jak piszesz ! nikt nikomu nie daje nic na siłe tez jestem bardzo zadowolona
Ale działa na Was sama Meridia? Mam Meridia 10 w domu co prawda tylko jeden listek ale może zacznę stosować (mam z apteki).
Ja po porodzie również ważyłam moim zdaniem za dużo. Przy wzroście 1,70 cm ważyłam 80 kg. i czułam się niefajnie. Postanowiłam się za siebie wziąć, poszłam do dietetyczki, zapisałam się na siłkę i po 3 m-cach mojej ciężkiej pracy moja waga wskazuje tak jak przed ciążą - 65 kg. Marzę o 5 z przodu, ale to chyba nie do osiągnięcia;D Ogólnie jadłam produkty z niskim IG, zero słodyczy, zero napojów typu cola, obiady to głównie gotowane na parze chude mięso oraz warzywa, na kolację sałatka z owoców itp. Na siłownię chodziłam 4 razy w tyg. po 1 h zawsze wieczorkiem ok.19 jak synek szedł już spać. Teraz na siłkę chodzę 2-3 razy w tyg.i sporo spaceruję z moim synkiem. Do wakacji zamierzam jeszcze zrzucić z 6 kg.
A robiłyście sobie badania przed i po tych cudownych tavbletkach, np. próby wątrobowe???
Oczywiście, że każdy robi co chce, to Wasza wolna wola, ze je bierzecie.
Dziewczyny osobiście diety Dukana nie polecam, wszystkie moje znajome schudły na niej bardzo dużo, ale przytyły z nawiązką po kilku tygodniach mimo, że stosowały wszystkie fazy. Moim skromnym zdaniem najlepszą z diet jest dieta Montignaca. Ja staram się właśnie jeść wg jej wskazówek, jeśli chcecie, to mam skserowanych mnóstwo przepisów tej diety. Dieta nie jest mega czasochłonna, więc taka typowo pode mnie, ponieważ sporo pracuję i mam mało czasu na gotowanie. Moje menu wyglądało tak: rano 2 kromki chleba orkiszowego np. z pomidorem, chudym twarożkiem itp., potem jogurt, potem obiad na parze, potem jakiś owoc i na kolację 4 kromki WASA np. z chudą wędliną typu kurczak lub indyk obłożone warzywami typu pomidor, ogórek, sałata itp., lub ew. jakaś sałatka z owoców itp.,więc w sumie jadłam 5 posiłków. Chleb biały zamieniłam na orkiszowy, razowy lub WASA, makaron tylko al dente i koniecznie z mąki orkiszowej lub razowy, ryż brązowy, ziemniaków w ogóle, bo mają wysokie IG tak samo jak wszystko co jest z białej mąki, jak również słodycze, ziemniaki itp. Aha i pamiętajcie, że surowa marchewka ma niski IG, ale niestety gotowana już ma mega wysoki, więc jest zakazana :) Polecam tą dietę, bo jest warta świeczki i moja dietetyczka też mi ją zalecała i układając moje menu stosowała się do jej wskazówek. Jak się teraz za siebie weźmiesz, to na wiosnę będziesz jak ta lala :-) Powodzenia!
A z tabletek na odchudzanie jedyne skuteczne to Meridia lub Meizintac, ale jedno i drugie to cholerny syf i nie zalecałabym ich. Ruch przede wszystkim :)
A gdzie kupujsz chleb orkiszowy, jak on wygląda?
mi akurat lekarz zalecił tabletki,, i nie brałam ich zeby 5 kg zjechac, tylko wiele więcej,
Kasia, ale musisz przyznać, ze jest pewna róznica między tym jak bierzesz tabletki pod kontrola lekarza, a tym jak dziewczyny załatwiają je sobie "na lewo" i biorą jak najzwyklejszy suplement diety
oczywiscie ze tak,,,bo jak ktos ma jazdy z ciśnieniem, i ot tak sobie wezmie to moze sie żle skończyc, a nawet bardzo zle,
tyle ze mi kasia zaproponawala leki jakie ona bierze i raczej to nie jest pod opieka lekarza
napisałam tobie jakie leki biorę, a nie ze dam je tobie a to jest ruznica, i jak juz pisałam wczesniej bierze się je aby schudnąc nie 5 kg, tylko jak ktos ma faktycznie problem z nadwagą,czyli np 30 kg,
jesli pujdziesz do lekarza to sam by Tobie takie leki zaproponował, a ze Meridi juz nie ma w Polsce to można kupic adipex,,ale w czeskich aptekach,
tabletki Adipex, poczytaj o nich,130zł za 30 sztk
to jest wiadomość jaką mi przysłałaś dla mnie to brzmi jak oferta
tyle kosztuję,, a czy napisałam ze sprzedam? bo ja tam tego nie widzę!
żaden odpowiedzialny lekarz ci nie poleci teraz ani meridi anoi adipexu
mój mi jakos zapisał.
jak juz pisałam,, to nie jest lek dla kogos kto chce zjechac 5 kg, tylko ma faktyczny problem i lekarz to wie
jak ci mogl zapisać coś czego nie można kupić w polskich aptekach???
ale co Wy macie za problem???
a meridi lekarz nie przepisuje? tak,no własnie i co inaczej się łyka niż pod opieką lekarza?
a inne leki,nie mają skutków ubocznych?
ja akurat oprócz łykania tabletek mam swietny preparat na osłone wątroby od LEKARZA!!!!
a poza tym sorry laski ale wolę wyglądać tak jak teraz czyli być szczupłą fajną dupą z uśmiechem na twarzy niż zgorzkniałym grubasem..
no i wezcie pod uwagę to,ze lek stosuje się jakis czas,potem nie ma po nim śladu w organizmie,zamiast powoływać się bzdury wyczytane w internecie zasięgnijcie opni ludzi którzy barali lek który mam na myśli.

Powtarzam,ja mam się dobrze..zyję,badania mam ok i noszę rozmiar o którym mogłam kiedys pomarzyć,a jakią radochę będę miała gdy na wiosnę wybiorę się na shooping wymienić cała garderobę,a nie jak do tej pory z przymusu bo po ciązy się w nic nie miesciłam.

Oczywiście,macie rację..dbajcie o swoje zdrowie,ale przestańcie wtedy pić alkohol i jeść konserwanty,zacznijcie jesc eko zywność,itd..
uprawiajcie sporty,przejdzcie na wegetarianizm,wtedy przyjmę Waszą krytykę na klatę,teraz takie argumenty to nie argumenty dla mnie.
normalnie, mozna go kupic za granicą,co masz z tym za problem bo ja żaden.
guska jak chcesz (szybko chudnąć) to jest tylko jedna dieta mż,znasz ją???
mając dziecko nie ma się juz za wiele czasu na treningi itd.
jezeli masz sporą nadwagę,musisz wybrac się do specjalisty,który ułoży Ci zestaw cwiczen i diete,ale to na pewno nie będzie trwało (szybko)
niestety...
teraz jest kolejny odpowiednik meridii 15 slimtrim 15 znajoma lykala,bez przesadzania i jest ok
A ja już nie łykam i na wadze tyle jest ile być powinno:)
Ja schudłam 24kg ale pod opieką dietetyczki z gdańska,
Schudłam na diecie Dukana 16 kg. Przeszłam wszystkie jej etapy i stosowałma sie do WSZYSTKICH nakazów Diety. WAgę wciąż utrzymuję , a nawet jeszcze 1 kg schudłam , bo nauczyłam sie wielu dobrych nawyków żywieniowych. Zeby ja stosowac trzeba byc absolutnie zdrowym i stosowac sie (powtarzam )do wszystkich zasad
dla osób z otyłością polecam http://otylosc.org/

sama podjęłam decyzję o operacji...
No coś Ty... Poczytaj blog "Apetyt na linię" tam jest kobitka po operacji, której to nic nie dało, oprócz poczucia strasznych ograniczeń i lęku przed katastrofą...
przeczytałam kilkadziesiąt historii/profili z forum o otyłości ;) i jestem zdecydowana podąć ryzyko...
Lepiej pojedź na kilka tygodni do małego miasteczka w USA, tam Ci powiedzą, że jesteś piękna i masz całkowicie normalną figurę, przestaniesz myśleć o takich strasznych zabiegach ;)

NADWAGA / OTYŁOŚĆ. ODŻYWIANIE: INFO (BIOLOGICZNA POMOC) *****

ODCHUDZANIE PRZY NADWADZE / OTYŁOŚCI: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. *****

1. Jemy niskotłuszczowo czyli:
INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU

2. Niskowęglowodanowo, a zatem:
NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU

3. Puenta to:
IŻ PRODUKTU

P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie.

4. Wykluczamy z diety tzw:
WYSOKIE WĘGLOWODANY, TJ. OD 26,01% WZROSTU

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.502.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry