Widok

najlepsze kremy przeciw rozstepom w ciazy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moze macie jakies sprawdzone produkty duzo osob chwali mustelle ale czy jest wsrod was osoba ktora pomimo jej stosowania ma rozstepy
napiszcie jakich kremow uzywalyscie i czy jestescie z nich zadowolone

moja kolezanka uzywala pharmaceris i jest ok druga mustele i tez ok

ja narazie stosuje pharmaceris ale podobno gerber tez jest dobry

pozdrawiam

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno jak sie ma tendencje do rozstepow, to i tak wyjda, ale na pewno jak bedziesz stosowac srodki zapobiegawcze to beda mniejsze i jasniejsze jesli sie juz pojawia, byl juz taki watek tutaj i dziewczyny chwalily glownie mustele:)

image

image

Ja mam dość duze skłonności do rozstępów (mam kilka z czasów dojrzewania). Teraz jestem w ciaży (już końcówka) i jak na razie to nie mam ani jednego rozstepu ciążowego a smaruje się właśnie - MUSTELLĄ. Także polecam z całego serducha. Dorgie ale jak dla mnie super skuteczne!
Ja smarowałam się Vichy na początku, ale przeszłam na mustellę i jest lepsza. Mustellę najpierw kupiłam w aptece za ok 100 zł za 200 ml a na allegro są po 150 zł, ale 2 x 200 ml, więc lepiej na allegro kupować.

image

ja niestety tez smarowalam sie mustella i nadal mam rozstepy:(

image
ja tez używam mustelle!!na razi ani jednego rozstępu!!
moja koleżanka tez używała i nic przez cała ciąże sie nie pojawiło!!
polecam

image
image[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.
A ja niestety używałam muslelli potem pharmaceris i i tak mam rozstępy.... Jestem nimi załamana, ale cóż jeszcze są czerwone - może się zejdą i zbledna.

a ja uzywalam fissan i nie mam rozstepow na brzuchu:)

image

image
Moja kumpela uzywala mustelli i mowi ze jest do d...I tak ma rozstepy.
Ja nie wierze w te wszystkie kremy na rozstepy.Najwazniejsze aby bylo tlusto.
Ja od poczatku uzywam balsamu do skory suchej Dove i nie mam ani jednego rozstepa.
Ale z tych wszystkich kremow na rozstepy to duzo moich znajomych najbardziej chwali wlasnie fissan bo jest tlusty.

uzywam fissan
póki co jestem bardzo zadowolona. Przed zakupem kremu na rozstepy sięgnęłam porady w 3 róznych aptekach. Okazało sie że Mustella takze jest bardzo dobrym kremem, ale nie kazdy jest zadowolony z jego stosowania. Wszystkie Panie w aptekach poleciły mi fissan jako krem nr. 1.
Moja siostra w obu ciążach uzywała tylko oliwkę i nie ma żadnych rozstepów, a ja już od poczatku czuję swedzenie skóry i musze się smarowac 2 razy dziennie.

image
ja tez najlepsze opinie slyszalam o fissanie i dobry jest jeszcze olejek z migdalow,sama uzywam tych reczy,plus jeszcze dowch innych kremow tez na rozstepy

image
ja szczerze polecam do smarowania oliwkę J&J lawendową, kosmetyki typowo na rozstępy mnie uczuliły, a także polecam balsam L'oreal Nutri Lift

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
moja mama miała kiedyś Fissan i z ciekawości wypróbowałam go-jak dla mnie paskudna konsystencja i zapach

używam Musteli, zobaczymy jak będzie

image
image
od którego tygodnia mozna stosowac kremy na rozstepy?
chyba nie od razu..?

no pewnie,że można używać od razu.

ja kupuję na zmianę Vichy Action Integrale Vergetures i Mustele,a po kąpieli na mokrą skórę zawsze oliwkę Penatena w żelu (seria przeciw rozstępom).
Generalnie - paradoks - to właśnie tą oliwkę uważam za najskuteczniejszy środek, bo po niej skóra jest naprawdę nawilżona i natłuszczona.

Proponujęzrobić próbę uczuleniową

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
wydawało mi się że już kiedys tu na forum o tym czytałam i zabraniałyście dziwczynie stosowania kremów na rozstepy...ale wtedy nie wczytywałam sie zbytnio...moze coś źle zrozumiałam:)
od niedawna czytam uważniej:)))

o ile dobrze pamiętam to chodziło o kremy na cellulitis ;)

image
image
dokładnie wiper, teraz sobie przypominam:)

podobno rozstepy są dziedziczne...
ja uzywam zwykłej oliwki dla niemowląt
i jest OK

image
image
ja uzywam oliwki J&J i balsamu dla rozstępy PALMERS'A. Jak na razie rozstępów nie mam
Fissan.Zdecydowanie.Wszystkie moje kolezanki uzywaly go,zadna nie ma rozstepow,nawet szczupla osoba po ciazy blizniaczej.Jest niedrogi bo okolo 20 zl
Rozstępy są dziedziczne i w takim wypadku można bardzo mocno nawilżać skórę żeby było ich mniej i były mniej widoczne.
U mnie nikt w rodzinie nie ma rozstępów, ale profilaktycznie smaruję się oliwką dla dzieci (bambino bo na inne mam uczulenie) i mam jeszcze pharmaceris ale tego używam rzadko.
Skórę można smarować od samego początku ciąży żeby przygotować ją (nawilżyć i ujędrnić) przed okresem największego i najszybszego wzrostu brzuszka, ale trzeba sprawdzić, bo na niektórych kremach jest napisane żeby używać od 3 miesiąca ciąży.

na szczęście moja mamcia nie miała rozstępów po ciąży więc jest szansa, że mnie to też ominie ;)

image
image
czy oliwke nivea można stosować???

image
a co myslicie o PERFECTA MAMA??

image

image

image

każda oliwka świetnie nawilża i zatrzymuje wodę w skórze
o Perfekcie też słyszałam dużo dobrego, ale podobno ciężko dostać w sklepach. Ja osobiście tylko raz widziałam w rossmanie.

agu_pe , mam pytanko, gdzie można dostać tą oliwkę penatena? Chyba nigdzie jej nie widziałam.

Brzoskwisia jak się czujecie ;)

image

produkty penatena też są w rossmanie :)

Teraz już czujemy się dobrze, Miki szaleje w brzuszku a ja w końcu mogę wyjść z łóżka, bo szyjka przestała mi się skracać.
A co u Was? Widzę, że zbliżasz się wielkimi krokami do rozwiązania!

Tak tak :) Wszystko dookoła robi się wielkie, nie tylko kroki :) Z mamusią na czele :) Już nie mogę się doczekać!!! Niedługo będzie miesiąc jak jestem na zwolnieniu i odpoczywamy. Czuję się całkiem dobrze i maluch też, choć mi coraz ciężej. Ale coraz bliżej, pogoda piękna zaczyna się robić więc czego chcieć więcej ;)

image

FISSAN najlepszy był jak dla mnie:) zero rozstepow:)
Czy ten krem Fissan kupuje się w aptece?

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
brzoskwisia mi ten krem kupila babcia bodajze w realu ale chyba go widzialam tez w carrefourze...
no zobaczymy jak bedzie dzialal bo jak narazie mam rozstepy tylko na piersiach bo na brzuchu tylko blizna po wyrostku mi sie powiekszyla a tak to nigdzie nie mam rozstepow...

image

image

image

ja użwałam Mustelle ale tak na prawdę jak mają wyjść to i tak krem nie pomoże niestety;(

image

ja będąc w ciąży stosowałam mustelę i fissan :) nie mam najmniejszego rozstępa, a z wieku dojrzewania posiadam właśnie taką pamiątkę na udach... więc należy sądzić, że skłonności były, a dzięki tym kosmetykom prawdopodobnie się uchroniłam :))) Fissan tak mi przypadł do gustu, że stosuję do dzisiaj na piersi, a kupuję go w Akpolu.

ja uzywałam mustele na brzuch a na piersi nie i mam rozstepy na piersiach:(a na brzuszku nic...
poza tym mam nieuzywaną mustele jesli ktoras chce to odsprzedam otworzyłam ja w dniu porodu jak sie szykowałam do szpitala czyli 22 stycznie a jest wazna rok od otwarcia jesli ktoras chce to 40 zł odbiór byłby obok ikei jesli ktoras byłaby chetna to odezwijcie sie na maila

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry