Widok

napiwki dla kelnerów

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny dajecie napiwki kelnerom żeby bardziej się starali? Jak tak to ile?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czym innym jest podziękować, a czym innym płacić, żeby ktoś się lepiej sprawował. To jak kiedyś... do urzędu bez kawy z zagranicy to nie było co iść...

nie dałabym na weselu napiwku, kelner ma zawsze się starać i być uprzejmy dla gości, w oststnią sobote byłam na weselu kuzynki i tam kelnerki były nieuprzejme ciocia się wkurzyła poszła do kierownika i odrazu podejście zmieniły dziewczyny, a w podzięce dostali dedykacje i taniec z młodymi no i tradycyjnie po weselnym alkoholu.
hehe to mój pierwszy wątek;) rzuciłam niewinne hasło a tu taka dyskusja;)) powiem Wam kochane forumki że też mi to nawet do głowy nie przyszło,żeby dodatkowo płacić,tyle że wyczytałam to gdzieś na forum i zaczęłam się zastanawiać czy tak się robi a mi nic o tym nie wiadomo czy jak.dlatego pytam?fajnie,że tak sie licznie wypowiadacie;)

Mi by to nawet do głowy nie przyszło. Owszem w restauracji, knajpie itp. dziękując za miłą obsługę często zostawiamy napiwek, ale na własnym weselu? nieee zdecydowanie nie, flaszeczke po i owszem, ale kase przed albo w trakcie - nie dałabym.

wyraziłam tylko swoją opinię na ten temat i każdy ma do tego prawo. więc nie zaśmiecajcie tego postu swoimi uwagami;/
uważam, że napiwek nie dlatego, żeby kelnerzy lepiej pracowali, ale w podziękowaniu im za pracę jesli wam się spodoba... dopieor na koniec wesela oczywiście.
wiecie co pracowałam kilka razy przy weselach, może ja miałam dobrze, bo nie pamiętam abym się jakoś szczególnie napracowała... miłe było jak po rodzice panny młodej przyszli podziękować - jakby ktoś dał mi pieniądze przed imprezą z tekstem, że to na zachętę abym się uwijała jak mróweczka - to tak szczerze bym się obraziła i pieniędzy bym nie przyjęła - no ale każdy jest inny...

U nas kwota wynagrodzenia była ustalana przed weselem - standardowo, płatność po wykonaniu usługi. Dopiero po weselu zdaliśmy sobie sprawę jaką fajną obsługę mieliśmy i postanowiliśmy dać im więcej kasy. Podczas organizacji wesela nie myśleliśmy o dawaniu napiwków. Potem jakoś samo wyszło...
Ja w życiu nie dałabym kasy "na zachętę" bo byłoby to obraźliwe... Ale po weselu czemu nie...
ja też tak pomyślałam,ale że takowe teksty przeczytałam to zaczęłam się zastanawiać czy to ja jestem dziwna czy ten ktuś:) dzięki dziewuszki za opinie!

Widac, ze piszą to ludzie, ktorzy nigdy nie pracowali w gastro...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry