Widok

nauki

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hello! jestem spoza 3miatsa.gdzie najszybciej mozna zaliczyc nauki koscielne?czy trzeba miec jakies skierowanie i od kogo?ile trwaja takie nauki?

monia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image
Tak skierowanie powinno być, ale ja jego nie miałam poniewaz akurat moja kancelaria nie była czynna, i nie miala czasu podejsc dopołudnia bo pracuje, a moj narzeczony nie jest wogóle z Gdańska, takze jak juz byłam na tych naukach w poniedziałek to dostałam od ksiedza taką kartke na której stawia codzienie podpis ze uczestnicze w tych naukach, ksiadź jest wporzadku.
ok.dziekuje.mam pytanko z innej "parafii".z tego co zdazylam sie zorientowac to na łamach weselnika polecona makijarzystka jest Wiza.czy wiesz moze cos wiecej?czy uslugi fryzjerskie tez wchodza w gre?

monia
dokladnie.dziekuje raz jeszcze

monia
Ja np. mieszkam w Gdańsku , a do Żukowa nie potrzebowałam żadnego skierowania..... chyba nigdzie nie chcą skierowania ...
a czy potrzebowalas jakiegos skierowania od siebie z parafii?a Twoj narzeczony jest z tej parafii gdzie nauki?

monia
nie ma sprawy:)
w sumie to masz bardzo blisko do Żukowa.... i nie musisz się przeciskać przez 3miejskie korki :)
image
058 558 33 93, własciwie ja byłam zpoza tej parafii, ale poszłam na to spotkanie i zapytałam ksiedza czy dostane poswiadczenie o ukonczeniu nauk, i nie robił problemu dostałismy taka kartke i mamy na koniec kazdego dnia podpisane ze uczestniczylismy.
bardzo dziekuje.pozdrawiam serdecznie

monia
monia27...podałam wyżej tel i adres....... 1 spotkanie trwa 45 min.
dodam jeszcze, że te nauki to 4 spotkania bo jest 4 róznych księży , kazde spotkanie prowadzi inny ksiądz.... i my np. opuścimy niestety 1 spotkanie (17 marca) ale spokojnie możemy je zaliczyć np. za miesiąc .... i nie ma żadnego problemu....
ogólnie chodzi o to, że musisz zaliczyć wykład u każdego z księży , a kiedy to zrobisz to Twoja sprawa :) i to mi się właśnie tam podoba :)
wogóle bardzo bardzo podobają mi się te nauki jest bardzo wesoło :)

ul. 3-go Maja 4
83-330 Żukowo

Telefony:
(0-58) 681-82-42 (ogólny)
(0-58) 681-73-05 (Ks. Piotr Gruba)
(0-58) 681-82-25 (Ks. Rafał Ziemann)

e-mail: zukowown-at-diecezja.gda.pl *
http://www.wnmp-zukowo.alleluja.pl/
gosiap a dysponujesz jakims nr tel do tego okraglaka?z gory dziekuje.mam nadzieje ze moga tam chodzic rowniez osoby spoza parafii?

monia
image
A ja polecam te nauki w Okrąglaku, od pn do czwartku po 50 minut, i załatwione, przez 4 dni.
a jakis nr tel do tego Żukowa mozna prosic? dzieki

monia
Mozesz sprobowac nauk przy Katedrze w Oliwie (5 spotkan po 2 godziny), zaczynaja sie zawsze (z tego co pamietam) w pierwszy poniedzialek miesiaca (ale moglem pokrecic).

Ewentualnie na forum bylo juz sporo innych postow dotyczacych nauk np. w Okraglaku na Przymorzu.
a gdzies jeszcze tak szybko sie zaliczy? czy trzeba miec jakies skierowanie?

monia
hmm, no ja chodzę (jeźdze) aż do Żukowa.... bezproblemowo.... nauki 4 spotkania , poradnia 3 spotkania
mieszkam na kowalach (blisko orunii) ale dojazd nie jest tak wazny.zalezy na szybkim zaliczeniu bezproblemowym.

monia
a gdzie mniej wiecej chciałabyś chodzić na nauki ?
do góry