Widok

neutropenia u niemowlaka - kto ma podobny problem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
mój 4mieś synek ma niski poziom neutrocytów. Podejrzewają neutropenię. Narazie jesteśmy w fazie badań krwii. Czy ktoś z Was ma podobny problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka też ma niski poziom neutrocytow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój synek miał 0.24 , a teraz 0.05:-((( neutrocytów....czy ktoś miał podobne wyniki?
U córki zdiagnozowano neutropenię w listopadzie 2010 roku. Niestety u nas nadal bez zmian czyli przeważnie ma pomiędzy 0,10 a 0,30 neutrocytów. Jak się czasami zdarza 0,50 a raz nawet 0,90 to cieszę się niezmiernie :)
Tak moze byc to spowodowane antybiotykiem ale nie musi. Niektore antybiotyki powoduja obnizenie liczby neutrofilii lub inne efekty uboczne. Jak wyglada sytuacja u Was, juz po paru miesiacach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
mam pytanie do mam których maluszki chorują na neutropenie.
właśnie odebrałam kolejne wyniki badań i ciągle spada nam liczna neutrocytów.
czy to może być efekt antybiotyków? ostatnią dawkę przyjęła ponad tydzień temu a wyniki są jeszcze gorsze:(
Witam. Moja córka ma ponad 3 lata i wyszła z neutropenii - wyniki ma w normie więc lekarka mówi o końcu chorobie. Również radzę za dużo w internecie nie czytać bo się można przerazić. Również polecam wsparcie mam z forum wyżej podanego. Sama tam piszę i naprawdę pomagało mi wsparcie ludzi w podobnej sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! Moja córka ma również poziom neutrocytów poniżej normy (ma 10 miesięcy). Chodzimy do lekarza - M. Wlazłowskiego, który jest hematologiem oraz pediatrą. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzi, iż wyniki uległy poprawie i chociaż nadal ma netrocyty poniżej normy to w kontekście całej morfologi jest ok. Po prostu taki jej ,,urok''.
Przez kilka miesięcy córka przyjmowała żelazo z uwagi na anemię ponadto wystąpiłą też niezgodność serologiczna.
Badania krwi kontrolujemy robimy co jakiś czas i obserwujemy. Niższy poziom netrocytów może również świadczyć o przebytej chorobie/infekcji.
Tu jest link do forum o neutropeni :

http://www.neutropenia.fora.pl

Póki nie jest zdiagnozowana choroba to proponuję nie czytać, bo można się wystraszyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry