Widok

neutropenia u niemowlaka - kto ma podobny problem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
mój 4mieś synek ma niski poziom neutrocytów. Podejrzewają neutropenię. Narazie jesteśmy w fazie badań krwii. Czy ktoś z Was ma podobny problem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! Moja córka ma również poziom neutrocytów poniżej normy (ma 10 miesięcy). Chodzimy do lekarza - M. Wlazłowskiego, który jest hematologiem oraz pediatrą. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzi, iż wyniki uległy poprawie i chociaż nadal ma netrocyty poniżej normy to w kontekście całej morfologi jest ok. Po prostu taki jej ,,urok''.
Przez kilka miesięcy córka przyjmowała żelazo z uwagi na anemię ponadto wystąpiłą też niezgodność serologiczna.
Badania krwi kontrolujemy robimy co jakiś czas i obserwujemy. Niższy poziom netrocytów może również świadczyć o przebytej chorobie/infekcji.
Tu jest link do forum o neutropeni :

http://www.neutropenia.fora.pl

Póki nie jest zdiagnozowana choroba to proponuję nie czytać, bo można się wystraszyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Moja córka ma ponad 3 lata i wyszła z neutropenii - wyniki ma w normie więc lekarka mówi o końcu chorobie. Również radzę za dużo w internecie nie czytać bo się można przerazić. Również polecam wsparcie mam z forum wyżej podanego. Sama tam piszę i naprawdę pomagało mi wsparcie ludzi w podobnej sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
mam pytanie do mam których maluszki chorują na neutropenie.
właśnie odebrałam kolejne wyniki badań i ciągle spada nam liczna neutrocytów.
czy to może być efekt antybiotyków? ostatnią dawkę przyjęła ponad tydzień temu a wyniki są jeszcze gorsze:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak moze byc to spowodowane antybiotykiem ale nie musi. Niektore antybiotyki powoduja obnizenie liczby neutrofilii lub inne efekty uboczne. Jak wyglada sytuacja u Was, juz po paru miesiacach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U córki zdiagnozowano neutropenię w listopadzie 2010 roku. Niestety u nas nadal bez zmian czyli przeważnie ma pomiędzy 0,10 a 0,30 neutrocytów. Jak się czasami zdarza 0,50 a raz nawet 0,90 to cieszę się niezmiernie :)
mój synek miał 0.24 , a teraz 0.05:-((( neutrocytów....czy ktoś miał podobne wyniki?
Moja córka też ma niski poziom neutrocytow.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (32 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry