Widok
nie chce jesc chleba
moja corka ma prawie 3lata i nie chce mi jesc kanapek znaczy sie kielbaske pomidorki owszem wszystko je natomiast kanapek ani rusz najchetniej jadlaby mleko pozniej tak na raty a to paroweczka kielbaska itd.. czy wasze dzieci tez tak maja? martwie sie bo idzie od wrzesnia do przedszkola wiec kanapeczki beda na sniadanie a nie mleko....
MOja Wera niestety kanapek tez nie je, nie potrafi, zje wszystko z chleba ale chleba nie rusza zostawia oddaje mi i mowi że dla koko(ptaszka). Jednak ja nadrabiam to dając jej kawałek suchej bułki do skubania, lub palucha maślanego jak wychodzimy gdzieś jedziemy wózkiem wtedy ładnie zjada. wiec niewiem o co chodzi.
mój bardzo często też nie chce chleba ;) ma takie rzuty - kilka(naście) dni bez chleba - tzn. z kanapek zjada tylko górę ;) (ser/serek/wędlinkę czasem pomidora)
jak dostanie suchą bułkę(bez dodatków) - zjada :P potrafi też sam suchy chlebek wcinać :P
innym razem dostaje kanapkę pokrojoną w kostkę - i zje 1,5 kromki :P
jak dostanie suchą bułkę(bez dodatków) - zjada :P potrafi też sam suchy chlebek wcinać :P
innym razem dostaje kanapkę pokrojoną w kostkę - i zje 1,5 kromki :P
monia
Mój synek też nie jadł chleba /kanapek tylko wędlinę bez chleba a najchętniej martwą adelę i kabanosy,nawet nie wiem kiedy zaczął jeść kanapki sam,poczekaj może się namyśli ,a co do przedszkola to nie martw się tam się na pewno nauczy ;)
Mój mały w ogóle nie jadł mięsa ,a kotlety to już było marzenie ,ostatnio ,nawet zjadł kiełbasę z grilla i kawałek szaszłyka,wczoraj zjadł kotleta z piersi co było dla mnie lekkim szokiem:) Jak nie chce jeść to nie zmusisz jej,poczekaj sama zacznie :))
Mój synek też nie jadł chleba /kanapek tylko wędlinę bez chleba a najchętniej martwą adelę i kabanosy,nawet nie wiem kiedy zaczął jeść kanapki sam,poczekaj może się namyśli ,a co do przedszkola to nie martw się tam się na pewno nauczy ;)
Mój mały w ogóle nie jadł mięsa ,a kotlety to już było marzenie ,ostatnio ,nawet zjadł kiełbasę z grilla i kawałek szaszłyka,wczoraj zjadł kotleta z piersi co było dla mnie lekkim szokiem:) Jak nie chce jeść to nie zmusisz jej,poczekaj sama zacznie :))
monia, to ja dołączam do klubu, moja mała zjada z chlebka szynkę, ser, pomidora nie ruszy, a z chleba lub bułeczki umiętosi w buzi miazgę i wypluwa. Już testowałam tosty, odgrzewane bułeczki i nic nie skutkuje. Za to zauważyłam, że gdy jesteśmy na spacerku i wcisnę jej do łapki kawałek bułki to zjada, co prawda niewiele, ale zawsze coś. Też nie wiem jak przekonać ją do chlebka:(
Niestety jest strasznym niejadkiem i muszę się zawsze nagimnastykować, żeby jej coś wcisnąć.
Niestety jest strasznym niejadkiem i muszę się zawsze nagimnastykować, żeby jej coś wcisnąć.
mój syn(ek) ma 11 lat i nigdy nie chciał zjadać chleba. Próbowalismy już chyba wszystkich możliwych sposobów,raz kiedyś, jak grał na komputerze, kazałam mu otworzyć buzię, że dostanie coś dobrego, podałam mu kawałek chleba z masłem - natychmiast wypluł, wystawił język i zaczął go dłonią wycierać, jakby mu jakieś świństwo tam siedziało. Jest łasuchem na słodycze,więc próba przekupstwa najwspanialszym smakołykiem skonczyła się na tym,ze wolał obejsc się smakiem,ale chleba ani rusz. Kiedyś jak gwiazdor przyszedł z prezentami jemu podał najpierw kromkę chleba z masłem i serem i tylko wtedy, gdy zje - dostanie prezent. Zjadł...ale było widać jak się zmusza i jak mu w buzi rośnie...
Tak więc trudno nauczyć go jeśc tak oczywistych rzeczy jak kanapka. To siedzi raczej w jego psychice,ale nie wiem, jak do niego dotrzeć.... może macie jakieś pomysły?? dodam, że poza tym zjada większość innych potraw, szczególnie dań obiadowych. Tylko ten chleb z masłem.... :(
Tak więc trudno nauczyć go jeśc tak oczywistych rzeczy jak kanapka. To siedzi raczej w jego psychice,ale nie wiem, jak do niego dotrzeć.... może macie jakieś pomysły?? dodam, że poza tym zjada większość innych potraw, szczególnie dań obiadowych. Tylko ten chleb z masłem.... :(
moj, co prawda tez niecale 2 latka, na sam widok kanapki zaczyna plakac. ja go nie zmuszam. od czasu do czasu zapytam ale jak nie chce to nie. nadrabia zbozami w innej postaci, np owsianka, wafle ryzowe itp. na sniadanie dostaje np pomidorka, ser i wafle ryzowe ale wszystko osobno i chetnie zjada. oprocz chleba, jajek i masla je wszystko.