Widok

nie daje rady,mam juz dosc......

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;(
Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez wlasna glupote,nie mam juz za co zyc,mam komornika. W tym momencie nie starcza mi nawet na jedzenie dla corki;( Chcialam znalezc kto by mi pozyczyl taka kwote,ale nawet nie wiem gdzie mam szukac-bank zaden mi nie pozyczy;( Naprawde nie mam juz sily,mysle juz nad najgorszym....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bylam mloda,zarabialam duzo-2500-3000na reke od razu po szkole. Fakt placilam prawie 1500zl mamie za mieszkanie,bo mieli bardzo ciezka sytuacje materialna. I zachcialo mi sie slubu a wiec wzielam kredyt prawie 30000zl i po roku zaszlam w ciaze,niestety musialam przebywac na zwolnieniu lekarskim a wiec moja pensja wynosila ok 1500-2000zl i zaczely sie problemy-moj maz mial wypadek a wiec ratowalismy sie innymi kredytami i teraz bym postapila inaczej ale wtedy nie odbieralm telefonu,listow i sprawa sie toczyla. Wiem bylam glupia-zaden bank w tym momencie mi juz nie pomoze-dlatego tylko osoba prywatna wchodzi w gre....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Potwierdzam to co mówi kolorowa. My od dwóch lat wychodzimy na prostą z głupich bankowych kredytów i też nie raz 3 raty nie były popłacone ale człowiek się kajał, prosił, nie kłamał (że zapłaci za 2 dni wiedząc że będzie mógł to zrobić za miesiąc). Już jest lepiej, wychodzimy z tego powoli ale cały czas jestem w kontakcie z windykatorami, czasami sama zadzwonię pokazując że pamiętam o sprawie, ze nie uciekam od tego. W PKO BP udało nam się podpisać ugodę gdzie bank zrezygnował z odsetek! (byłam w szoku). Nie wiem jak to jest mając komornika na głowie bo póki co mam tylko windykację.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli masz komornika na kredycie - to banki odmówią. Jeśli to komornik za jakieś niepłacone rachunki itd. - jest jakaś szansa w banku. (o ile nie masz dużych opóźnień w spłatach zobowiązań wobec banków)
Czasem potrzebny dobry poręczyciel albo zabezpieczenie na nieruchomości.

Jeśli masz udokumentowany dochód - napisz na maila widocznego w moim banerze, być może będziemy mogli Ci pomóc. Nic nie obiecuję. Może trzeba coś skonsolidować aby obniżyć raty?
Ale jeśli komornik jest za kredyt bankowy - to nie będziemy mogli pomóc (udzielamy pożyczek bankowych).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie pomogę finansowo niestety. Sama jestem podłamana swoimi finansami i nawet założyłam dziś o tym wątek. Jeżeli chodzi o dług, to mogę Ci tylko poradzić, żebyś nawet w największej bezradności nie uciekała przed wierzycielami ani przed komornikiem. Najgorsze, co możesz zrobić, to działać jak dziecko, które zakrywa oczy i myśli, że inni go nie widzą. Musisz dogadać się w sprawie rozłożenia na raty, jakieś przesunięcie w czasie. I zawsze bądz w kontakcie z wierzycielem nawet, jak nie uda Ci się uzbierać raty na czas. Zadzwoń wtedy albo się spotkaj i powiedz dlaczego nie masz tym razem pieniędzy wyznacz krótki czas na oddanie i pilnuj, żeby nie zdarzało się to regularnie. Bądz wiarygodna! Nic tak nie wkurza wierzyciela, jak obietnice bez pokrycia a potem miganie sie od kontaktu. To duża kwota, nikt ot tak nie pożyczy ci w całości.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matka- nikt nie ma obowiazku pozyczac jej takiej kwoty.
Niewiemy jak powstal dlug, wiec niewiemy co poradzic
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
myśl o najlepszym - o córce. jesli masz jakiś dochód to powinien Ci ktoś pożyczyć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry