Widok

nie moge zajsc w ciaze

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież jeśli masz nieregularne cykle to kalendarzyk nic Ci nie da. Przede wszystkim zbadaj hormony i Zadbaj o odpowiednią dietę.
Co jest przyczyną nieregularnych cykli?
Ile ważysz? Stres i schiza na punkcie zajścia w ciążę też na pewno Ci nie pomoze.
W sieci jest również wiele porad https://zdrowa-ona.pl/ Jak na tej stronie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

taa wlaczyla sie Miska do rozmowy xD w tej samej minucie co Ty ahhaha jestes tak zenujaca ze rece opadaja

Dodam tylko, ze nie hejtuje kliniki w Czechach tylko zapytałam skąd wzięłaś informacje o lepszym sprzęcie tam względem polskich klinik i już sobie nie poradziłaś z emocjami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj odpisywałem Ci z domu, dzisiaj z pracy, wiem to zaskakujące ludzie pracują :D stad różne IP, zreszta Twoje tez się zmienia W międzyczasie do rozmowy włączyła się Miska, która również jest częstym bywalcem forum i pomimo braku zalogowania, dobrze znam jej nick. Nie wypominaj mi, osobie po wielu operacjach, kilku procedurach in vitro i poronieniach, ze szukam na forach informacji o in vitro, skoro sama piszesz ze siedzisz na takowych grupach na fb, a jednocześnie temat Cię bezpośrednio nie dotyczy. Siedzisz tam i tu, żeby reklamować to proste. Także jak wspomniałaś wcześniej zabieraj grabki i szpadelek i idź do innej piaskownicy mącić w głowie nieświadomym kobietom.

No i dziwne to zmienianie adresu IP co wpis, nieprawdaż? smierdzi na kilometr pani wszystkowiedząca xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No nie wiem... ja mam co do robic w wolnym czasie, nie latam po forach i nie sprawdzam kto co reklamuje, no chyba ze mialabym w tym jakis interes xD moze jestes jakąś hejterką pracujacą dla polskiej kliniki, a jak sie pojawia konkurencja to wtedy sie uruchamiasz xD hahahah

Bo tak wyglądają starania u ludzi niepłodnych, że szukają, dzwonią, pytają i pogłębiają wiedzę. Ty wiesz z forum na fb i coś od koleżanki o in vitro, po czym dajesz sobie prawo do porównywania sprzętu w klinikach, w których nigdy nie byłaś i z usług których nigdy nie korzystałaś.
Może Cię to zaskoczy, ale jeśli procedura kosztuje mnie około 20 tys, plus badania około 10 tys, to tak chcę wiedzieć na co idą moje pieniądze i jakie konsekwencje zdrowotne niesie za sobą taki proces (np większe ryzyko raka piersi od hormonów stymulacyjnych).
Przykre, że atakujesz mnie za chęć poszerzania wiedzy z zakresu, który bezpośrednio mnie dotyczy, jednocześnie próbując kilka postów wyżej wprowadzić mnie w błąd.
Dodatkowo zauważyłam właśnie taki proces reklamowania pewnej kliniki w Czechach na forach ostatnio, że pojawia się ktoś mega zadowolony, chwali Czechy nie podając kliniki, a gdy zainteresowane dziewczyny pytają to wtedy wjeżdża link i pełna informacja. Jednak kiedy zainteresowane dziewczyny zaczynają zadawać pytania, to rozmówczyni wykazuje się kompletnym brakiem wiedzy.
Interesująco podobne...
Chciałam tylko, żebyś nie wprowadzała nas w błąd, bo już wystarczająco wycierpiałyśmy w związku z naszymi problemami. Co innego Twoja opinia o danej klinice po odbyciu w niej wizyty, a co innego wypisywanie z kompletną pewnością rzeczy które wprowadzają w błąd i mogą nam odebrać czas lub pieniądze.
Troszkę empatii w życiu i pomyślunku w działaniach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ojoj... Skończyły sie argumenty to zabieram zabawki z piaskownicy i ide do domu hehe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

xD ja juz skonczylam tą rozmowe bo. Ty byłas, Ty robiłaś , Ty wiesz najlepiej. Bajo!

Tak, udało się zajść. Skoro znajoma była po 3 latach starań to już jakieś badania miała na pewno. Procedury w Polsce i Czechach, zwłaszcza na samym poczatku są podobne. To również wiem z doświadczenia. Dodatkowe badania wprowadza się dopiero po nieudanej pierwszej pub drugiej procedurze. Na poczatku wykonuje się dużo ogólnych badań, które w przypadku braku ewidentnego wskazania na problem nie są pogłębiane. Dopiero po nieudanych próbach. Tak samo jak dzwoniłam do Czech, po pierwszej nieudanej próbie nikt nie wskazał na badanie kariotypu męża, które to okazało się kluczowe do dalszej diagnostyki. Niestety często in vitro to trochę loteria komu się uda. Dlatego zirytował mnie fakt, ze sama nie przechodziłas procedur, nie byłaś w klinikach, a podajesz dane które najpierw popierasz opiniami z fb, a później historia koleżanki.

No ale skoro jest tak super w tych naszych polskich klinikach, to rozumiem, ze udało sie zajsc? Bo moja bliska znajoma po 3 latach leczenia w PL, niestety bez skutku, pojechała do Czech, wykonali szereg badan i udało sie za drugim razem. Także...

Nie mam porównania, korzystałam w ciągu 4 lat starań tylko z polskich klinik, dlatego, gdy ktoś pisze, że wie o nowoczesnym sprzęcie gdzieś w porównaniu z pl to się dopytuję skąd to wie, bo może ma realną wiedzę, która mi pomoże. Kiedy widzę, że jest to zwykłe przemądrzanie się bez argumentów, bo oczywiście to podważam, żeby dziewczyny na początku drogi in vitro nie kierowały się Twoimi radami. Ja znam kobiety zza granicy, które przylatują do Polski na in vitro, a mimo to nie pisze po internetach, że to w związku z nowoczesniejszym sprzętem niż w Anglii, bo takiej wiedzy nie mam.
Dodaj, że samo in vitro to nie tylko procedura, a również miliony badań, sama miałam 13 wizyt w ciągu miesiąca, więc pisanie do dziewczyn, żeby uderzały do Czech jest chore, bo niby jak to pogodzić z ciągłymi badaniami i usg. Chyba, że tam tylko 20 tys na procedurę, ale całość u nas i konsultacje online. Pomyśl, że taka procedura to nie tylko konsultacja z monitorem, ale cała opieka psychologiczna i poczucie bezpieczeństwa, które często daje możliwość podjechania do swojego lekarza w ciągu kilkunastu minut (gdy np masz dwie kreski i zaczynasz krwawić - mój przykład). Nie wyobrażam sobie, że zaczyna się u mnie poronienie, a ja mam lekarze w monitorku lub tysiąc kilometrów ode mnie.
Dlatego uważam, że albo reklamujesz klinikę, albo nie masz pojęcia o tym co przezywają ich pacjentki.

Oj oj, jakby tak było super w polskich klinikach, to by kobiety nie musiały za granice jezdzic :) Kobieto widze nie masz co robic ze swoim wolnym czasem. Chyba ze sama pracujesz w jakiejs klinice i szukasz tylko po necie co by tu podważyc xD Rozumiem, ze Ty masz porownanie z polską i czeską kliniką. Brawo Ty. Usmialam sie xD

Opinie z grup na fb nie są wyznacznikiem potwierdzającym nowoczesność sprzętu, na którym pracują kliniki. Widzę, ze nie zrozumiała Pani mojego pytania i obiekcji. Wcale się nie dziwie, w końcu osoba która nie wie jaka litera zaczynamy zdanie może mieć problem z czytaniem ze zrozumieniem. Powtórzę, skoro już Pani coś reklamuje, lub jak Pani woli poleca, używając stwierdzeń podważających jakość polskich klinik to proszę to poprzeć badaniami lub wiarygodnymi statystykami. Opinia na fb, na która ja mogę przytoczyć kontr opinie, nie jest potwierdzeniem Pani słów.

i pisze to osoba z ,,goscia'' ktora nawet nie jest zarejestrowana na forum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie tu widzisz reklame? Masz jakies urojenia? to moze do specjalisty sie udaj,Nie reklamuje zadnej kliniki. WYstarczy poczytac na grupach na fb o niepłodnosci co polecaja kobiety, ze w PL czesto gesto albo diagnostyka słaba, albo podejscie jakies dziwne, ze sie nie udawało a w Czechach jednak zaskoczyło, moze to swiadczy o tym, ze jednak cos tam lepiej hula? od kiedy doradzanie komukolwiek jest karalne? błagam!

Skoro już reklamujesz to wskaż na jakim sprzęcie pracują kliniki w trojmiescie, a na jakim reklamowana klinika w Czechach, ze śmiesz twierdzić iż tam jest nowocześniejszy. Gdzie znajdę porównanie takiego sprzętu? Chyba, ze to oklepany zwrot reklamowy który nie ma nic wspólnego z jakimikolwiek statystykami i używanie jego bez potwierdzenia może być karalne

A może warto rozwazyc leczenie w jakiejs klinice w Czechach? Maja wieksze mozliwosci, duzo nowoczesniejszy sprzet..

polecam stosowac https://zarapharm.com/pl/product/nmn-nad-booster-30-gr jest rewelacyjny

Takie rzeczy powinien przepisać i dopasować lekarz. Po wcześniejszym badaniu hormonów. Wydłużony cykl może mieć podłoże hormonalne np zbyt wysoka prolaktyna wydłuża cykl. Jednym z powodów wysokiej prolaktyny jest guz.
Także nie wklejaj mi tutaj formułek o inozytolu, który występuje w co drugim suplemencie (w co drugim jest koenzym Q10 - również na poprawę jakości komórek). Akurat trafiłaś na osobę bardzo obeznaną w temacie :)
Ja nie mam nic przeciwko reklamom, ale napisz wprost, że jesteś zatrudniona przez firmę, reklamujesz, polecasz bo działa tak i tak, a nie mącisz w głowie kobietom. Być może niektóre z nich zamiast wybrać się do lekarza i sprawdzić prawdziwe powody niepowodzeń wejdą w żarcie tabletek na kilka tygodni/miesięcy i stracą ten czas, który mogłyby przeznaczyć na leczenie. Czasem najpierw warto pomyśleć, że można drugiemu wyrządzić krzywdę.

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Ola - ocena (3 odpowiedzi)

Cudowna szkoła, wytłumaczenia i spokojne jazdy. Przeniosłam się z innego osk do Tailor, brałam...

do góry