Widok

nie na temat-aparat na zęby

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, czy któraś z was może nosiła kiedyś stały aparat na zęby?
chce po slubie założyć sobie taki , bo mam krzywy zgryz
chciałam się dowiedzieć ile to kosztuje i jak długo trzeba go nosić
wiem że są teraz takie nowe przezroczyste, zastanawiam się czy są dużo droższe
jakby któras z was wiedziała to napiszcie co wiecie
może polecicie mi jakiegoś dobrego ortodontę

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam ortodontkę Małgorzatę Kotońską-janczukowicz, która przyjmuje na podkarpackiej 4 na niedźwiedniku, tel. 602 390 150:)
Ja nosiłam aparat stałyy na dolną i górną szczękę, i bardzo mi pomógł. nosiłam go dwa i poł roku, polecam bardzo Panią ortodątkę z Fikakowa Karwin.Teraz już noszę wkładkę retencyjną, koszt aparatu stałego 1600 za jedną część, plus wizyty płatne. Spotkania są co miesiąć. Uważam , że jak zakończyłam nosić aparat poprawił się mój zgryz-znacząco, mimo, ze to bolesne-ale wszytko do przetrwania, polecam:)
w USa aparaty nosza dzieci bo firmy ubezpieczeniowe koszt tych aparatow pokrywaja tylko do 17-tego roku zycia wiec rodzice robia to zawczasu.
Moja kolezanka ma 24 lata i wlasnie zalozyla sobie taki aparat - bedzie go musiala nosic 2 lata a koszt w USA to 6000$. w tym masz juz wliczone wszystkie wizyty przez ores noszenia aparatu.
Powiem wam zainteresowani jak juz szukacie dobry aparat na zęby to lepiej juz zainwestowac w cos lepszego i pewniejszego a przede wszystkim mniej bolesnego,bezinwazyjnego(nie jest konieczne wyrywanie zebow).Ale zalezy tez to od rodzaju wady zgryzu. Polecam wam aparat DAMON-3 to aparat bezligaturowy nie niszczy tak szkliwa wszelkie informacje znajdziecie pod tym adresem...

http://www.ortodonta-warszawa.pl/aparaty-bezligaturowe.php

Sam dlugo szukalem i juz wybralem... Przyznam ze jest drogi ale gdy porównac calkowity koszt ze zwyklymi aparatami to wychodzi podobnie:
damon-3 bez dodatkowych aparatow na noc po leczeniu,wizyta co 2-3mieciece,bez uczucia silnego parcia na zeby,nie ma elastycznych ligatur,krutszy czas leczenia...

Jeszcze szukam dobrego ortodonte w trójmiescie i okolicach ktory zaklada damona???? Moze zna ktos??? Znalazlem narazie jednego
dr n. med. Andrzej Czajkowski
ul. Żwirki i Wigury 12Gdańsk
i wiem ze jest jeszcze w Gdyni na Obłużu ale nieznam jeszcze namiarów... POZDRAWIAM :D
ciekawe :) jak znajdziesz jeszcze inne gabinety bliżej gdzieś to daj znać :)
Mam od kwietnia aparat (najzwyklejszy, koszt 1500 zł) na górze, czeka mnie jeszcze dół. Wizyty bezbolesne (ostatnio nawet powiedziałam ortodontce, że może mocniej ponaciągać, ale odparła, że nie może, a szkoda, bo myślałam, że może szybciej się zgryz poprawi, hihi), nie miałam usuwanych zebów. W zasadzie same zęby miałam proste, więc efekt po zdjęciu aparatu nie będzie oszałamiający, ale moja wada zgryzu powodowała, że zęby się ścierały, a ostatnio zaczęły się kruszyć (górne 1 i 2). Gumki mam na każdej wizycie wymieniane, polecam bladorózowe, fajnie wyglądają ;-), na każdej wizycie mam też zęby piaskowane. Jestem zadowolona.

Myślę, że lepiej późno niż wcale wziąc się za poprawianie zgryzu, jeśli jest ku temu potrzeba.
Fotografia:

I cała reszta:

nie martw sie, aparat mozna usunać na fotografii ;) juz raz to na wyraznie zyczenie robilam :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA

ania.melrose@gmail.com
to jest oficjalna strona dr. Czajkowskiego

http://www.ortodonta.freehost.pl/
hej możesz mi podać namiary na tego ortodontę
Pozdrawiam
do góry