Widok

nie slowni ludzie "szukajacy"pracy

nie wiem o co chodzi ale wszystkie panie ,ktore wysyłaja do nas do sklepu cv albo nie stawiaja sie na rozmowe kwalifikacyjna,albo po rozmowie nie przychodza na umowiony dzien probny.napisze jakie mamy warunki pracy otoz
pelen etat zarobki w zaleznosci od wypracowanej premi okolo 1400 1500zl
pierwszy miesiac umowa zlecenia a potem umowa o prace(najpierw 3 mce a potem na stale)
godziny pracy to 6 h dziennie albo 12 miesiecznie przepisowo tyle ile powinno byc
praca w zespole kilkuosobowy-mloda fajna,zgrana ekipa
no fakt nie ma czasu na kawkowanie i przez te 6 godzin dziennie jest co robic
praca w sklepie z ekskluzywna odzieza meska
czy to jest cos strasznego? napiszcie szczerze dlaczego ludzie sa nieslowni i kaza mi tracic czas? ja naprawde staram sie byc mila w trakcie rozmow telefonicznych i bezposrednio.jestem zalamana i naprawde robie sie podejzliwa.Tracezaufanie do ludzi ktorzy ciagle robia mnie w balona i nie dodtzymuja slowa:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
podejrzewam, że chodzi o zarobki.....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Raczej nie... Jak ja chciałam 1500 zł to patrzyli na mnie jak na kretynkę... "Skłaniamy się raczej ku 1000 zł" Bosko... Więc 1500 zł teraz dostać przy takiej pracy to cud :P A szukałam w dużych firmach a nie w sklepach z odzieżą.. ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
no dobrze ale dlaczego nie mozna zadzwonic,albo od razu powiedziec "nie,dziekuje" nawet glupiego smsa wyslac ech....w powazaniu maja pracodawcow a potem sie dziwia ze ich nie traktuja powaznie!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tego to ja już nie wiem... ale pracodawcy mają podobnie... "Oddzwonimy na 100%"... Jasne...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2
a mi sie zdaje ze chodzi o kase to raz...a dwa praca w weekend.
Kurde ludzie czy 1400 zł to duzo. To głodowa pensja i tyle. Ja zarabiałam 1500 zł bez weekendów do tego 6-7 godz dziennie. Dlatego kierowniczko!!!szału nie ma
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja stawiam uczciwie kawa na lawe,szalu nie ma ale nikt nie kaze przeciez tym ludziom pracowac za te pieniadze tylko niech nie oszukuja.poza tym wysylaja cv do centrum handlowego a nie do biura to raz,a dwa to jeszcze nie wiedza jakie sa warunki pracy bo nie stawiaja sie na rozmowe:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
a w cv pisza dyspozycyjna,kontaktowa,uczciwa.zobaczcie w tym forum ile jest zalu ludzi ze nie ma pracy.kurcze jak przychodzi co do czego to nie ma chetnych nawet do przedyskutowania warunkow pracy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kierowniczko po co sobie odpowiadasz??? jako zuzka przecież widać to po numerach pod datą. To ze nie przychodzą to fakt chamstwo ale ta pesja to dla mnie troche lipa bo gdzie jest tu kodeks pracy ktory mowi ze w weekendy pracownik dostaje 50-100% wiecej!! Każdy chce godnie pracować za godne pieniądze ale to jest smiech na sali.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
O warunkach (czyli wynagrodzenie, godziny pracy, itp.) informujesz dopiero na rozmowie? To może warto to zawrzeć już w ogłoszeniu?

Co to znaczy "dzień próbny"? Uważasz, że w ciągu jednego dnia można sprawdzić osobę, jak sobie poradzi na danym stanowisku? Pewnie bez podpisywania umowy, więc nie dziwię się, że ludzie rezygnują. Gdybym ja miał mieć taki dzień próbny to też bym się nie pojawił (choć oczywiście mimo wszystko wypada o tym poinformować). I gdyby pracodawcy mieli mnie oceniać po jednym dniu to bym do tej pory nigdzie nie pracował, a jednak zawsze moja współpraca z pracodawcami kończyła się obustronnym zadowoleniem.

No i jeszcze na koniec - "zarobki w zaleznosci od wypracowanej premi okolo 1400 1500zl" - netto/brutto? Ile w tym jest podstawy?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
oczywiscie,ze za pieniadze.to juz jest pierwszy dzien miesiaca probnego.bo najpierw jest miesiac na zlecenie-godzinowka.nie trzymam nikogo za darmo-to juz nie te czasy .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lepiej narzekać że pracy nie ma-taka mentalność.
Fakt że w Polsce jest inny świat,zarobki to parodia!!!!!
Myślę że pretensje należy mieć do rządzących krajem , anie do kierowników którzy muszą zatrudnić osoby do pracy-a stawki mają narzucone od zwierzchników.

Więc wszyscy szukający pracy - zastanówcie się nad swoim poczynaniem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
no wlasnie,mam wrazenie ze tutaj siedza ludzie ,ktorym sie wydaje ze jak postoja za lada to im sie naleza grube pieniadze...ja tez bym chciala,zeby moje dziewczyny zarabialy kokosy,cuz.czasem slysze ze ciezko jest z praca i ze ludzie pracuja za najnizsza krajowa wiec 1500na reke to i tak dla tych biednych bylaby lepsza perspektywa.Jednak codziennie przekonuje sie ze szkoda sobie strzepic jezyk:(jak mam wierzyc ludziom i obstawiac stanowisko,powierzac im towar ,skoro nawet nie racza zadzwonic i powiedziec co im nie odpowiada:(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie odpowiadam,tylko dopisuje,mam dwa nicki i omylkowo wstawilam imie,i tak wiadomo z kontekstu ze to ja pisze.Jesli chodzi o godna prace i kodeks pracy to jedna wielka lipa na rynku i nie spotkalam jeszcze pracodawcow ktorzy doplacaliby do interesu i sprzedawcom placiliby 3 tysiaki za stanie.kryzys jest i klientow tez brak.swoja droga to ludziom sie wydaje ze sprzedawca ma ladnie wygladac ,pachniec i to wszystko.Za aktywna sprzedaz naprawde mozna ladnie zarobic ale na poczatku trzeba sie pokazac i obdarzyc zaufaniem.stójkowy nie ma prawa bytu:/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Skoro jest kryzys i klientów brak to po co kolejny pracownik?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może inna pracownica odeszła??!

Kierowniczko... to mnie zatrudnij ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez chetnie popracuje za 1500 zł :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@kierownik

Re: NIESŁOWNI ludzie

Nie istnieje coś takiego jak dzień próbny za darmo!!! CÓŻ TO ZA DZIWACZNA PARKTYKA,( NAWET WOLONTARIAT MUSI BYĆ ZAWARTY NA PODSTAWIE UMOWY Z WOLONTARIUSZEM). Nie istnieje coś takiego jak dzień próbny ZA DARMO- to nie jest zgodne z prawem. Pracownika nie wolno skierować do pracy bez podpisania umowy i aktualnych badań pracowniczych, potwierdzających zdolność do pracy. Od sprawdzenia zdolności pracownika jest umowa na okres próbny i po to właśnie została wymyślona.

Radzę poszukać stażysty lub praktykanta z technikum/liceum handlowego.

Jeszcze jedno, umowa zlecenie w tym przypadku jest unikaniem właściwego stosunku pracy. (praca wykonywana w stałych godzinach, z ustalonym zakresem obowiązków, pod nadzorem pracodawcy).

A pracownikom przypominam, w skrócie, że umowa zlecenie nie określa wynagrodzenia za godziny nadliczbowe i nie daje prawa do urlopu.(chyba że upomnimy się o te zapisy)

Moim zdaniem takie dni próbne to cwaniactwo, przy 30 kandydatach sklep może funkcjonować m-c nie płacąc nikomu ani grosza.
A kierownikowi wyjaśniam, jeśli ktoś ma przyjść do pracy, nie wiadomo na 6 godzin czy 12 i nic z tego nie mieć, to zapewne woli chociażby poleżeć do góry brzuchem i nie dziwię się takiej logice.
MAMY KAPITALIZM NIE MA NIC ZA DARMO, CZAS TO PIENIĄDZ DLA BEZROBOTNEGO TEŻ MA SWOJĄ WARTOŚĆ.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3
a kto mowi o dniu probnym za darmo? ja nic takiego nie powiedzialam.zatrudniam przez pierwszy miesiac na umowe zlecenie-chyba nie myslisz ze wszyscy od razu sa dobrymi handlowcami??? powiedzialam ze na pierwszy dzien probny(pierwszy z calego miesiaca) ludzie nie przychodza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
kadrowiec z zamilowania poczytaj od poczatku to bedziesz wiedzial o co chodzi i nie wymyslaj sobie teraz bzdurnej teorii.Ja uczciwie od razu mowie ze praca jest na stale,nie szukam ludzi na chwile bo to sie nie oplaca.Mamy swoich klientow i nie moge sobie pozwolic na przyuczenia albo sciemnianie "na chwile" dlatego wlasnie przez pierwszy miesiac jest umowa zleceniea potem juz umowa o prace!!!LUDZIE CZYTAJCIE DOKLADNIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry