Widok
nie wiem co dalej...
Witam. Po kilkugodzinnym czytaniu forum trójmiasta zdecydowałem się napisać swój pierwszy temat a zarazem post (tutaj proszę o wyrozumiałość). A sprawa ma się następująco. Kilka miesięcy temu rozstałem się z dziewczyną (powiedzmy, że w zgodzie), co zmusiło mnie do przeprowadzki. Trochę trwało zanim zacząłem stawać na nogi w sensie towarzyskim, ale od pewnego czasu odczuwam potrzebę wyjścia "do ludzi" a nie tylko bunkrowania w chacie. Nie jestem z Gdańska wiec nie mam tu znajomych spoza pracy, a pracę mam taką która nie sprzyja częstym wypadom (ciężko jest wyjść ze znajomymi z pracy, nie te grafiki itp...) i poznawaniu nowych ludzi. Więc, dziś mam wolne, budzę się rano, pogoda dopisuje a ja myślę sobie: co ja dzisiaj będę robił oprócz prozaicznych czynności domowych, siedzeniu na necie itp?... Czegoś brakuje w tym równaniu, albo kogoś, sam nie wiem... Czy szukam dziewczyny? nie wiem, kogoś do pogadania - to na pewno. Kumple z pracy to nie to samo, dobrze, że są, ale ewidentnie brakuje mi przedstawicielki płci pięknej. Wiec, zmierzając do sedna sprawy - mam dość nudy w życiu prywatnym, od czegoś trzeba zacząć - wiec właśnie to robię. Dwudziestoparolatek wraca do życia (powoli) - zapraszam rówieśniczki - może jakaś się znajdzie dzięki której odżyję...
Proponuję zacząć od wypadu na ognisko:
http://forum.trojmiasto.pl/Grill-ognisko-ewentualnie-pub-vol-3-t476521,1,2.html
Rozpisywać się nie będę tylko kolegę uświadomię że 90% wpisów jest o podobnym charakterze i kończą się na pisaniu lub szukaniu powodów aby nie skorzystać ze wspólnych wypadów. Tak więc zostaje 10% że się uda spotkać nawzajem, lepsze to niż zero.
Powodzenia :))
Rozpisywać się nie będę tylko kolegę uświadomię że 90% wpisów jest o podobnym charakterze i kończą się na pisaniu lub szukaniu powodów aby nie skorzystać ze wspólnych wypadów. Tak więc zostaje 10% że się uda spotkać nawzajem, lepsze to niż zero.
Powodzenia :))
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)
Ja tak zaglądam czasami na ten czat trójmiasta bo ciekawość mnie zżera co tu słychać i wiedzę, że nie tylko ja bunkruje się po pracy w domu. W sumie to jestem w podobnej sytuacji jak Mass. Przypadek? ;) Nigdy nie szukałam znajomych w internecie ale to chyba wina słońca i potrzeba częstszego wychodzenia z chałupy mnie do tego skłoniła. Mam paczkę znajomych-ale to karierowicze ;) Ktoś miał dobry pomysł z tym ogniskiem tylko iść tak samej do obcych to strach ;) A z drugiej strony chciałabym poznać nowych ludzi, a jeszcze wzięłabym i się zakochała jakby jakiś facet w bojówkach grał na gitarze.. Teraz to już mnie emocje poniosły, ale tyle ich we mnie jak piszę to ogłoszenie.. Bo nie o milości mi tu chodzi.. Mam bliżej do 30-stki niż do 20-stki, to co mi tam zależy-wysyłam ;)
Super Mat ,że kolegę uświadamiasz:-)
Na pewno przybywając na ognisko nic nie tracicie.
Zyskacie nowych znajomych/znajome.
Sarna strach ma wielkie oczy ,a jeżeli przyjdziesz na ognicho
,przedstawisz się i powiesz ,że na ognicho Crossa przyszłaś
wszyscy Cię z szeroko otwartymi rękoma przyjmą.
Uwierzcie ,że przygotowanie i zdobycie pozwoleń
by ognisko się odbyło wymaga czasu i zaangażowania .
Doceńcie to , im więcej osób tym impreza będzie udana
Na pewno przybywając na ognisko nic nie tracicie.
Zyskacie nowych znajomych/znajome.
Sarna strach ma wielkie oczy ,a jeżeli przyjdziesz na ognicho
,przedstawisz się i powiesz ,że na ognicho Crossa przyszłaś
wszyscy Cię z szeroko otwartymi rękoma przyjmą.
Uwierzcie ,że przygotowanie i zdobycie pozwoleń
by ognisko się odbyło wymaga czasu i zaangażowania .
Doceńcie to , im więcej osób tym impreza będzie udana
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Widzisz Sarna tak to jest, człowiek coś by chciał, nawet zrobi pierwszy krok i... często na tym się kończy bo strach bierze górę. Dobrze wiem o czym mówisz pisząc o emocjach bo sam biłem się z myślami zakładając temat - chyba jakaś trema albo coś. A czasem człowiek już tak długo się odcina od innych, że nie wiem potem jak wrócić... Przewertowałem temat o ognisku, termin 12.07 - tak się składa, że mam wolne w ten dzień (o ile coś mi nie wypadnie, ale raczej wolne) - boisz się iść sama do obcych? Ja też, wiec proponuje się odważyć i wybrać się razem. Po mapce widzę, że to niedaleko polo na jagiellońskiej, wiec wiem mniej więcej gdzie to jest, jakoś się trafi. Co do składki na drewno - przelew mogę zrobić w środę, bo czekam na wypłatę. Mat - jak to czytasz to na 90% będę - 10% niepewności ze względu na Sarnę - która ewidentnie się waha. Też mi bliżej już do 30, to co mi tam zależy - wysyłam :D
Nie będziecie sami. Najgorzej jest w domu się dołować. Ja też będę nowa- wiadomo jakiś stresik jest ale ludzie są wszędzie fajni wiec wystarczy tylko decyzja. A jak nie będzie fajnie zawsze można zawrócić do domu. Wogóle ten facet co ogranizuje ognisko zasługuje na wdzięczność bo jakby nie było przychodzimy na gotowca. Uważam że to super pomysł spotkać się w szerszym gronie przy ognisku także do zobaczenia :)
"A jak nie będzie fajnie zawsze można zawrócić do domu."
To fakt. Ale na naszych imprezach zawsze jest fajnie. :)))
"Wogóle ten facet co ogranizuje ognisko zasługuje na wdzięczność..."
Wdzięczność nie jest konieczna. Wystarczy że uczestnicy będą umieli się dobrze bawić. :)
To fakt. Ale na naszych imprezach zawsze jest fajnie. :)))
"Wogóle ten facet co ogranizuje ognisko zasługuje na wdzięczność..."
Wdzięczność nie jest konieczna. Wystarczy że uczestnicy będą umieli się dobrze bawić. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
mass86
to w ogóle wywal z głowy
"(o ile coś mi nie wypadnie, ale raczej wolne)", oraz "10% niepewności ze względu na Sarnę"
To jest zapalnik do pozostania w domu, a po co nie widziałeś jak politycy się kłócą w telewizji, seriali w których jest cały czas ten sam wątek, filmów które co roku się powtarzają... Mnożyć dalej po co jak będziesz chciał Ty i Sarna przyjść to przyjdziecie i nie będziecie w tych 90%. W samym dzisiejszym dniu w ciągu 2h pojawiło się kilka ludzi w podobnej sytuacji i co pewnie czekają na gwiazdkę z nieba lub torcik z świeczką a wystarczy zamknąć drzwi z drugiej strony i miło spędzić wieczór.
to w ogóle wywal z głowy
"(o ile coś mi nie wypadnie, ale raczej wolne)", oraz "10% niepewności ze względu na Sarnę"
To jest zapalnik do pozostania w domu, a po co nie widziałeś jak politycy się kłócą w telewizji, seriali w których jest cały czas ten sam wątek, filmów które co roku się powtarzają... Mnożyć dalej po co jak będziesz chciał Ty i Sarna przyjść to przyjdziecie i nie będziecie w tych 90%. W samym dzisiejszym dniu w ciągu 2h pojawiło się kilka ludzi w podobnej sytuacji i co pewnie czekają na gwiazdkę z nieba lub torcik z świeczką a wystarczy zamknąć drzwi z drugiej strony i miło spędzić wieczór.
Nie wiem gdzie tam w pobliżu jest polo markiet ale najłatwiej i najbliżej trafić na ognisko od skrzyżowania ulic Dąbrowszczaków z ulicą Obrońców Wybrzeża. Na rogu jest Biedronka i prosto chodnikiem w kierunku morza i zaraz druga uliczka w prawo - widać klepisko pod ognisko :D
Polo Market jest tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.413648&lng=18.597836&z=3m&zzz=15&typ=Mapa&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
i to zupełnie nie ta bajka. Za daleko by trzeba iść. Szczególnie z worem drewna :D
miejsce o którym mówi Mat jest tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.410589&lng=18.603759&z=3m&zzz=15&typ=Mapa&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Następnie należy iść po granatowych kropkach jakieś 200m a potem skręcić w prawo. Miejsce ogniskowe jest dokładnie tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.412300&lng=18.607873&z=1.5m&zzz=16&typ=h&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Albo być "on time" przed Biedrą i zabrać się z resztą towarzystwa :)
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.413648&lng=18.597836&z=3m&zzz=15&typ=Mapa&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
i to zupełnie nie ta bajka. Za daleko by trzeba iść. Szczególnie z worem drewna :D
miejsce o którym mówi Mat jest tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.410589&lng=18.603759&z=3m&zzz=15&typ=Mapa&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Następnie należy iść po granatowych kropkach jakieś 200m a potem skręcić w prawo. Miejsce ogniskowe jest dokładnie tu:
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.412300&lng=18.607873&z=1.5m&zzz=16&typ=h&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Albo być "on time" przed Biedrą i zabrać się z resztą towarzystwa :)
> może z kumplem, może bez
Jak rozumiem - przelew zrobiłeś na dyszkę, czyli za siebie?
Zatem jeśli z kumplem, to kumpel z workiem drewna :]
> zbiórka jest o 18 przed biedrą?
Jo. Choć możliwe, że mnie i Crossa nie będzie na zbiórce, bo będziemy juz na miejscu ogniskowym. Zależy, którą opcję dostawy drewna zrealizujemy i czy otrzymamy zgodę na wjazd pojazdu na teren parku Reagana a ta się właśnie załatwia ;)
Ale zbiórka koniecznie, bo może się okazać, że potrzeba wielu rąk i wielu wózków ;)
Sarna! Co z Tobą? Będziesz?
Jak rozumiem - przelew zrobiłeś na dyszkę, czyli za siebie?
Zatem jeśli z kumplem, to kumpel z workiem drewna :]
> zbiórka jest o 18 przed biedrą?
Jo. Choć możliwe, że mnie i Crossa nie będzie na zbiórce, bo będziemy juz na miejscu ogniskowym. Zależy, którą opcję dostawy drewna zrealizujemy i czy otrzymamy zgodę na wjazd pojazdu na teren parku Reagana a ta się właśnie załatwia ;)
Ale zbiórka koniecznie, bo może się okazać, że potrzeba wielu rąk i wielu wózków ;)
Sarna! Co z Tobą? Będziesz?
Spóźnieniem nie ma co się przejmować, tak jak Nudi mówi podaj kontakt na prywatnej wiadomości lub mailem dodatkowo na forum możesz napisać skąd podążasz na ognisko a może ktoś też tej okolicy będzie jechał.
Jak spotykamy się o 18 to zapewne przygotowanie ogniska zejdzie do 19
Jak spotykamy się o 18 to zapewne przygotowanie ogniska zejdzie do 19
Ok to powiedzcie do kogo mam napisać tego maila i gdzie szukać nr konta żeby wpłacić mam kasę na drewno. Ja to się nie znam na tych czatach i nie wiem w jaki inny sposób mogę to załatwić.. Jakby ktoś też miał się spóźnić to dajcie znać to jakoś się zgadamy i pójdziemy razem bo Mass chyba jednak idzie sam tzn. z resztą ;)
Po to jest odrębny, temu poświecony wątek, zeby nie zaśmiecać innych:
8 godzin mnie nie ma a tu już nowe posty, no proszę :)
No właśnie... już wiadomo co dalej :) Sarna tu napisz nr tel jak chcesz: mac8666@wp.pl. Jak ktoś inny z uczestników też chętny podać tel to pisać, będziemy się zdzwaniać około 18 pod tą biedrą, no a potem wyjdziemy po Sarnę :p
Piniądze za las w kwocie 20 PLN wpłacone.
No właśnie... już wiadomo co dalej :) Sarna tu napisz nr tel jak chcesz: mac8666@wp.pl. Jak ktoś inny z uczestników też chętny podać tel to pisać, będziemy się zdzwaniać około 18 pod tą biedrą, no a potem wyjdziemy po Sarnę :p
Piniądze za las w kwocie 20 PLN wpłacone.