Widok

niedomyta władza!

Jacy jesteśmy chyba brudni, z sercami z czerwonego kamienia pięknie wyglądającego na wystawce? Łatwo można dostrzec to na ulicach trójmiasta. Śniegu nie widziałem od kilku tygodni i od tylu jeżdżę na rolkach. Ale co to za jazda. Jeśli ludzie zasiadający w Urzędach myją sie tak dokładnie jak organizują sprzątanie chodników to nie chciałbym widzieć ich właśnie najmniej oglądanych miejsc. Na ośmiu kółkach nie jeździ się tylko w centrum, bo tam ok jest w miarę nie mówię oczywiście o trasie rowerowej przy grunwaldzkiej od Wrzeszcza po oliwę, panie i panowie zapomnieli chyba o swoich podatnikach. Chodniki też nie pozostawiają wiele do życzenia. Myślałem, że słyniemy z dziurawych ulic, ale ta próchnica tak samo dotyczy chodników. Z pewnością niezaprzestane przemieszczać się po Gdańsku na rolkach, sam jeden mogę jedynie zrezygnować ze sportu albo jeździć rowerem, bo piasek tak nie dokucza.
Mam nadzieje, że ojciec nie na darmo stłukł tę skorupę i chociaż troszkę wyleje się na zewnątrz miłości przed następnym zastygnięciem na wieki, a może nie pozwólmy się zagoić tej ranie, cierpmy, może jest w tym jakiś sens, ponieśmy konsekwencje i uregulujmy koszty zmiany, jeśli nie zainwestujemy w to własnego wysiłku nici z pamięci a i nici z przyszłości. Jeśli minie rok a blizna na nowo nie zamieni się w kamień to będziemy mówić o zwycięstwie, ale nie daje mi spokoju wizerunek kościoła na zachodzie a w jakim kierunku zmierzamy to chyba każdy wie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przeszłość Nasza Cudowna.

Jak już widzisz-jestem.Żyję sobie ;odkryłam kolejną kostkę bruku której wcześniej nie zauważyłam :-) Stąpnęłam na nią, biedulka, tyle przeżyła-przeżyje i mnie raz jeszcze.Powietrze nie zaszkodziło.Dzisiaj utulę króla Jana i pójde nad motławę, w stronę morza :-)
Pa, do innego czasu.
Caluję raz jeszcze(w każdym wieku "uchodzi" uzewnętrznianie uczuć...)
Papatki.

TROLL IGOR

taaq ja w sumie chyba was troche znam no chyba że mi się wydaje albo jakies deziawu albo coa wy zyjecie w ogole ??? jakie zło..... :DDD

Netten

Witam
i o zdrówko pytam - jak po spacerku?
Dziękuje za buziaki, aż się zarumieniłem. A w moim wieku to juz nie uchodzi ;-)

Nocne pozdrowionka

Agentko Jo

Oj znam ci ja ekipę, znam...
Nawet tak ostatnio jak sobie co nieco tu podczytuję to momentami brak mi tych żółtych kuponików: ciach, ciach..., skrzyneczek i oczekiwania co się załapało do druku.a co nie. Brak mi momentami tego niedzielnego przesiadywania w słonecznym parku i uważnego studiowania drobnych literek.
Ale jak już tak całkiem zatęsknię to się w końcu wybiorę do piwnicy, zdejme z półki karton po butach i przejrzę jakiś egzemplarz zwybrany z pośród wszystkich (no, może prawie wszystkich) jakie zgromadziłem podczas swojej "kadencji". Ale niestety oprócz zdjęć i wspomnień nie zajrzę w piątek do herbaciarni Mirka (może wiesz co u niego?).
Byłem niedawno w tej nowej, ale... jakoś tak inaczej, dziwnie, nie po "mojemu". I nawet się widzieliśmy (hi, hi...) a Ty o tym nie wiedziałaś (hi, hi...).
No to na zrazie
Pa pa
i doranoc

Nareszcie Coś Nowego z Filmami

Przypadkowo odnalazłem nowo otwartą wypożyczalnie filmów w centrum Manhattan ( Na początku myślałem że to sklep muzyczny:D) A że filmy wypożyczam to nie omieszkałem zajrzec. Wrażenia ogólnie pozytywne, wszystko jeszcze nowe i pachnące:D łącznie z płytkami dvd. Ceny przystępne itp. Jedno co mnie miło zaskoczyło to to iż asortyment filmów nie tylko bazuje na nowościach lecz równierz na starociach. Jest ich dosyc dużo. Zostałem też poinformowany iż mogę zamówic sobie jakiś film któego nie znalazłem a oni ściągną go w tydzień czasu. Całkiem sympatycznie. Nawet dział filmów przyrodniczych się znalazł hehe, można równierz skorzystac z netu za free. Ogólnie polecam.

ale...

?

Ćma barowa

Przepraszam...

W Gdansku nawet w centrum brak lawek

zawsze dziwilo mnie ze spacerujac po Gdansku nie ma zadnych lawek aby usiasc, odpoczac - szczegulnie jest to denerwujace latem. Co maja powiedziec starsze osoby- lato, sloneczko, zabieraja wnuczka na spocer nad motlawe, a tu nawet niema gdzie przysiasc na chwile.

:~````````

Drzewa :-```````

Drzewa w Gdańsku

Nie rozumiem dlaczego niszczy sie drzewa w Gdańsku.Najpierw korony , następnego roku konary kilkunastoletnich drzew potem wycina w pień( no bo część już uschła ) Czyżby powstała u nas nowa nacja ludzi umiejacych oddychać dwutlenkiem węgla?

WIRTUALNY KOŚCIÓŁ

CO WY NA TO OGŁASZAMY NABÓR

NA www.e-kosciol.org

Pytanko..

czy wie ktoś może co będzie działo na placu zebrań ludowych? Musze zabrali, jakies namioty rozlozyli.. hm...

ZKS ARKA

yo yo najlepszy zeglarski klub w kraju !

525-2

ksiezyc chyba jednak w koncu ukradli....
odwracaja zawsze uwage polnaga lub polglupia speakerka no i w
perfidniej reklamie wciskajac ze on i tak to banalna klisza
wiecie, z dwojgiem zakochanych pod niebem w HOooooLLYWOOD
( teraz tez i w)
BABELSBERG blabla, juz terazfiasko jak sama nazwa wskazuje,
twierdzac ze lepszy ich produkt bo fikcja i tak nie zdrowa.
manipulanci !
sarkastyczne pytanko, gdzie kupicie dupki produkt splajtowanej firmy
i czy dacie rade tej w samej sobie manicznej resocjalizacji.
no i ostrzezenie:
pamietaciej opor jest obecnie niemile widziany !

Przeszłość Nasza Cudowna :-*)

hmm ucaluję Cię tylko i zniknę na jakiś czas, na parę godzin ...

Ps.Ja nie słucham się przewodników-sama sobie nim jestem;potrafię czytać książki o Gdańsku i-KOCHAM MOJE CUDOWNE MIASTO :-)
Tak często wędruję po Starym Mieście;zachłystuję się, nawet nieczystym, powietrzem.Duszę oddaje memu g r o d o w i.
I raz jeszcze -KOCHAM-bezgranicznie.
Oj, brak mi słów :-(Wybacz.
Pa.

Przeszłość

ależ nie czuję się urażona:))), jak zresztą wspomniałam przy okazji tamtej rozmowy o niezgodnościach używanych nazw błędne wyrażenie pożyczyłam sobie od przewodników PTTK.

p.s często tu jesteś i zastanawiam się czasem kim Ty jesteś.Bo to, że znasz naszą ekipę to raczej pewne.

Agentko Jo

Właśnie po długiej przerwie "przestudiowałem" zaległe wpisy i trafiłem na coś co w zasadzie ja powinienem od razu wyłapać. A więc wytknięty został Twój błąd w określaniu regionów Gdańska. Tak, tak szanowna Agentko, mamy w tym naszym kochanym Gdańsku Stare MIasto a nie Starówkę. To po nim czasami (ba, nawet bardzo często) wędrowaliśmy, nie pamiętasz?
Ale nie bierz sobie tego mojego wytyku do serca, tak jak (prawie) nigdy nie brałaś tych moich mądralińskich uwag na poważnie. A było ich mnóstwo...
Dużo bym dał żeby tak móc znów...
...żeby zatrzymać czas...
...żeby ciągle było "wtedy"...
...było tak fajnie, prawie zawsze śmiesznie, czasami poważnie, smutno a i nawet źle - czasami...
a teraz dopiero zaczęło się życie, takie przez duże Ż. Niestety...
Niestety dlatego bo to chyba nie dla mnie, napewno jeszcze nie teraz, kiedyś indziej, może nigdy.
Niestety...

Przepraszam, że tak bez przedstawienia się i wogóle, że smęcę, ale chyba muszę z siebie troche "wyrzucić" tego wszystkiego co we mnie zalega od dawna i tylko narasta. Jestem bardzo sentymentalny i do tego wszystkiego nie potrafię się "zaadoptowac" do nowego otoczenia.
Chyba po prostu tęsknię do tego co było.
Tylko nie zrozum mnie źle - nie chodzi tu konkretnie o Ciebie i mnie, tylko o, powiedzmy, cała grupę gratkową.
***********************************************************************************************
I ciągle uwielbiam spacerować o zmierzchu i nocą po Starym Mieście...

Pozdrowionka

Czy ja wiem?

Niszcząc, czy usuwając
zbędne rzeczy na drodze
nowoczesności…

Postęp bez konsekwencji?
Bez prób i błędów?
Chciałbym by tak było.

Czy doszłoby do dialogu?
Co by było,
gdyby księżyc ukradli
i temperatura wiecznie
była stała

Piekłem by to było
nie życiem

ech ,tak mało...

...jest w życiu ważnych, tak naprawdę ważnych spraw...
i tak wiele jest rzeczy małych, które bolą do granic możliwości.
dziś pełnia.
i zimno przejmujące.
i szukam śladów przeszłości ukochanej,
metodą budowlaną, w środku nocy.
hi, absurdalne działanie...
niszcząc tworzyć.

serdecznie polecam...
straceńcom...
nic dobrego z tego nie wynika.

i czas mnie wyprzedził...
rozjaśniło się.
pora spać.
pora złożyć skrzydła.

Ostatnie

słowo
;)=

Inne tematy z forum Hydepark

Własna firma? (57 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (321 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (219 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry