Widok

niekapek - jakiej firmy polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie się zastanawiam nad wyborem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikaa tu cos dziewczyny pisaly na ten temat :) http://forum.trojmiasto.pl/kubek-niekapek-jaki-t207919,1,16.html
ponoć MAM BABY ma mieć na wiosnę kubki 360stopni, niekapki też mają
[url:]http://lilypie.com/">
AVENT
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Polecam TommeeTippee.
Mam z firmy mam i mojemu dziecku nie pasuje.
Teraz kupiliśmy z aventa i jest ok
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
TT
Mam Baby na początek z miękkim dzióbkiem, potem z twardym.
Nilkaa, z kubkami niekapkami jest podobnie jak z butelkami do karmienia – dziecko musi zaakceptować konkretny kubek. Jego decyzja będzie subiektywna i nie zawsze będzie miała związek z brakiem jakości danego produktu. Ze swojej strony polecam kubki niekapki Philips Avent, które swoje „niekapkowe” właściwości zawdzięczają specjalnym zaworkom kontrolującym przepływ napoju. W jakim wieku jest Twoja pociecha? Dla Maluchów od 6 miesiąca życia polecam niekapek z miękkim ustnikiem, dla starszych od 12 miesiąca polecam kubki z twardym ustnikiem, a dla jeszcze starszych – powyżej 18 miesiąca życia – polecam kubek niekapek Magic Sport, którego ustnik jest odpowiednio duży i dopasowany do rozwoju dziecka.
Jeśli będziesz chciała dowiedzieć się więcej na temat kubków niekapków Philips Avent pisz na adres: ekspert@philips.com.

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
myśmy mieli najpierw nuka..ustnik śmierdział jakoś i mały niechętnie pił..zresztą pies go pożarł :) a 2 mamy TT ustnik śmierdzi jeszcze bardziej,a mały nawet nie chce wziąć tego do buzi :/
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
tak się jeszcze zastanawiam - a może ominąć etap niekapków i od razu doidy cupa wprowadzić?

Warto?
wydaje mi się, że tak :) chociaż w podróży wygodniejszy byłby jakiś niekapek lub kubek Lovi 360'(nie jest niekapkiem)

my ominęliśmy etap tradycyjnych niekapków z ustnikami - przeszliśmy z butelki po wodzie mineralnej z dzióbkiem na kubek Lovi 360'...

czemu tak? bo wydaje mi się, że w momencie kiedy dziecko próbuje pić z naszych szklanek/kubków używanie niekapka z ustnikiem byłoby "uwstecznianiem" dziecka ;)

czemu kubek Lovi - właśnie dla naszej wygody - nie da się tak wylać picia jak z "dorosłego" kubka ;)

mamy kubek Doidy - ale właśnie dziecko za bardzo lubi patrzeć jak coś się wylewa ;P może gdyby od początku było uczone picia z takiego kubeczka - teraz nie byłoby problemów...

czyli TT podłapał od Lovi pomysł na kubek 360'?
nie TT tylko Mam Baby ;P
aaa - jeszcze jedno - Ekspercie Philips Avent
Córeczka - jak zresztą widać na suwaczku kończy 5 miesięcy.
Odnośnie mojego pytanie nie pytałam o jakość ( bo tu się zgodzę - dziecko jakością w wyborze się na kieruje) a preferencje dzieci - gdyż mimo wszystko wybory dzieci się powtarzają.
Czy są niekapki dla dzieci poniżej 6 miesiąca życia?
Nilkaa my mamy doidy ale jakoś nie mam cierpliwości uczyć picia z niego małej i póki co pożyczyłam do sąsiadce dla jej 2 letniej córy - jej młoda do dzisiaj pije tylko z butki ze smokiem:/

Ja w końcu kupiłam mojej niekapek lovi ale taki zwykły nie ten 360. i jest ok. po woli młoda zaczyna kumać o co chodzi choć na razie to więcej go gryzie niż ssie:)))
imageimage
ja też nie mam cierpliwości - dlatego mąż ją uczy :P
Już 2 dni próbujemy - sporo się wylewa ale coś tam połyka ...

No właśnie dlatego nie chcę już smoka wprowadzać - więc albo niekapek albo doidy.
Nilkaa, „najmniejsze” kubki niekapki są rekomendowane od 6 miesiąca życia. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kubek wprowadzić nieco szybkiej lub później - jednak to zależy od umiejętności Malucha. Dobrym sposobem na przejście z butelki do kubka jest tzw. butelka treningowa. Jest to butelka do karmienia, która w zestawie ma uchwyty (rączki) oraz niecieknący ustnik. Elementy te podobne są do tych, w które później wyposażony jest kubek niekapek. Philips Avent rekomenduje treningowe butelki od 3 miesiąca życia. Nilkaa może to okaże się dobrym wyborem? Któraś z Was używała treningowych butelek Philips Avent i może powiedzieć jak sprawdzały się w praktyce?

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
Nasz kubek Avent niekapek (Magic) przecieka
Mam Baby
image[/url]
image[/url]
Ehh- tylko że u nas nie ma butelki - mała nie umie pić z butelki.
W ogóle nie przepada za żadnymi smoczkami, więc raczej nie ma sensu wprowadzać butelki treningowej ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

do góry