Widok

niekapek lovi 360

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
co o nim sądzicie ? http://allegro.pl/kubek-niekapek-lovi-360-mini-210-ml-z-uchwytami-i1872688799.html czy któraś ma , jak się sprawdza ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka dzięki temu kubkowi nauczyła się pić coś innego niż mleko bo miałam z nią problem. Z butelki chciała tylko mleko z łyżeczki też nie chciała pić ani z innych kubeczków. Dopiero ten kubek jej pod pasował. Tylko to nie jest tak że z niego w ogóle nie kapie bo trochę zawsze poleci.
też się nad nim zastanawiałam, ale mały póki co ładnie pije przez rurkę i zaczyna uczyć się pić ze zwykłego kubeczka
My go uzywalysmy, coreczka go lubila, ale po pewnym czasie zaczal nam przeciekac i przerzucilysmy sie na bidony.
nasza wogole nie czaila ciagniecia z niego
sprzedalam po 2 dniach uzytkowania
lepszy dla nas jest zwykly kubek tt
mamy niekapek tt ale niestety ona wlasnie go nie kuma , chce zeby sie uczyla powoli z kubeczka bo z butelki juz za duza jest , ze zwyklego kubeczka to nie bardzo jej idzie , moze sprobuje z tego ,
kazdy niekapek tak naprawde troche chyba przecieka nie ma takiego co by nie
Może i ten kubek jest ok, synek umiał z niego pic, ale co z tego skoro nasz od samego początku ciekł jak wsciekly. I juz próbowałam na wszelkie sposoby go uszczelnic ( myslałam,ze cieknie bo ja go może źle składam) poczytalam wiele opini na forach. Próbowałam wszytskiego i nic to nie dało ciekł dalej. Szkoda mi bylo tylko tej kasy.
Może tylko mój był taki felerny
A próbowałaś wymienić uszczelkę? Można je kupić osobno.
Wiesz co teraz to mi już nie potrzebny ten kubek:) synek ma dwa latka i pije sam pieknie z normalnych kubków lub bidonu. Powiem szczerze,że tak mnie wkurzył ten kubek ,że go wyrzuciłam...
dla nas sprawdzil się w 100 % Młody nigdy nie był butelkowy wiec nawet nie próbowałam wprowadzac nic ze smoczkiem czy dziubkiem. Na poczatku troche nie kumal co i jak (zaczynaliśmy około 7-8 miesiaca bo wczesniej byl tylko na piersi albo popijal troszeczke wody z kubeczka medeli) ale po paru dniach zaczal z niego pic (najpierw jak mu podtrzymywalam kubek a pozniej juz sam).
Co do ciekniecia to po jakims czasie musialam wymienic uszczelki ktore sie zuzywaja (2 szt nowych to koszt 5-6 zł) i dopiero jak Młody zaczął rzucac kubkiem o ziemie to zaczal mocniej ciec.
Co do opini ze szybko przecieka to podobno im czesciej wyparzamy uszcelki czy myjemy we wrzatku to tym szybciej beda puszczac - w sumie nie wyparzalam kubka tylko mylam plynem w letniej wodzie i wszystko bylo ok.
Kolejnym zakupem byl juz doidy :)
Tego kubka nie można wyparzać tylko myć ciepłą woda z płynem. Piszą o tym w ulotce która jest do niego dołączona.
Gabryś 1,5 roku temu nie chciał pić... (wody, soczków)

próbowaliśmy różne sposoby, butelki, kubki :)

najpierw sam sobie wymyślił picie z butelki z dzióbkiem :)

później kupiłam kubek Lovi 360'(ten średni, zielony) - i przez wiele miesięcy(ponad rok) mieliśmy spokój :) dziecko ładnie piło :)

teraz przerzuciliśmy się na bidony ze słomkami :)

Gabryś za pierwszym razem zaskoczył o co chodzi z piciem z kubka Lovi :)

na forum jest kilka wątków - poczytaj sobie :)

i jedna ważna uwaga - TO NIE JEST NIEKAPEK!!!

http://forum.trojmiasto.pl/kubek-360-LOVI-opinie-t151450,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/kubek-lovi-360-leci-z-niego-t177291,1,16.html
u nas kapie od samego poczatku, u kolezanki rowniez.
Syn sie dlugo do neigo przekonywal i dopiero w sumie jak mial 1 rok i 3miesiace zaczal z niego pic. Teraz juz go odstawiam,podaje w malym kubeczku i widze ze duzo mu dalo to picie z lovi 360 bo dosc ladnie pije z normalnego malego kubeczka.
Odradzam zakup. My mamy od kilku miesięcy ten największy, bez uchwytów i niestety od początku jest problem z utrzymaniem czystości. Kubek jest wysoki, więc trzeba go myć szczotką do butelek, ale szczotka nie wymyje dokładnie denka, na którym zbierają się "syfy" (po paru godzinach robi się glon; nigdy nie widziałam czegoś takiego w niekapkach które mieliśmy). Trudno domyć uszczelkę. W gwincie i we wszelkich kącikach nakrętki zbiera się brud który trudno usunąć. I taka drobnostka - pokrywka tak mocno trzyma się kubka, że dziecko nie jest w stanie samo jej zdjąć. Używamy tego kubka od czasu do czasu, bo córka bardzo go lubi ale umie pić ze zwykłego kubeczka, więc LOVI pozbędę się z radością.
też mamy ten wysoki i myje go bez problemu ręką z gąbką i dosięgam do samego dna jak w zwykłej szklance, jest wygodny w myciu bo zwykłe niekapki zachodzą syfem w "dziubku" a tu mogę wszystko rozłożyć, uszczelkę myję gąbeczką, a okrągły plastik szczoteczką i wszystko dokładnie się domywa. Faktycznie kapie, ale to nie jest niekapek, a synek dzięki nie mu ładnie nauczył się pić ze zwykłych kubeczków :) tak że ja polecam :)
u nas niestety od początku przecieka i po zmianie uszczelki jest to samo :/
To nie jest niekapek a kubek, niekapki Lovi nie przeciekają (mamy dwa). Z kubkiem 360 u nas ciekawa historia, przez kilka tygodni mały był nim zauroczony, od razu załapał jak z niego pić, ale teraz mu się odwidziało i nie chce. Spróbuję z normalnym kubkiem. Ja mam z moim agentem taki problem, że on robi wszystko w biegu i nieustannie staram się pilnować go, że pije się w jednym miejscu i nie rzuca piciem, ale to się sprawdza jak tylko stoję nad nim;]
no tak ale kiedy mały pił po prostu lało się bokami ,a nie tylko tam gdzie ciągnął :/
Ciascioo - to napisz o tym do Lovi :) może coś zaradzą?

bo, że ogólnie to niekapek i trochę może z niego lecieć - to mi sami odpisali ;)

ale co innego lekkie kapanie jak się go odwróci, a co innego przeciekanie przy piciu :P
Ciascioo - może napisz do Lovi? pewnie faktycznie coś jest nie tak z kubkiem...

on może przeciekać(tak sami mi napisali) ale nie w czasie picia :P
kubek fajny,pomaga w nauce picia po przejsciu z butelki na kubek ale faktycznie po jakims czasie zaczal przeciekac.
Teraz mamy taki http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-bidon-sportowy-polecam-i1886919646.html i jest fantastyczny,nie leci nic:)
Tak jak ktoś napisał wcześniej, to nie jest niekapek. Przy mocniejszym szturchnięciu, uderzeniu leci z niego woda. Z tego powodu musieliśmy na jakiś czas go odstawić bo córa zamiast pić to potrząsała nim i robiła chlapu chlapu.
Dziewczyny dziś zakupilismy lovi 360 - czy u Was w dnie w centralnym punkcie też jest dziurka? Jakby kubek przebity był szpilką...
hopek
ja u siebie dziurki nie widzę
a jeśli chodzi o cieknięcie wody z tego kubka to ja czasem poprawiam palcem tą uszczelkę (tak jakby ją dociskam) na zakręconym kubku albo też czasem sama zaciągnę picie (zrobię to mocniej niż dziecko) w tym miejscu gdzie najbardziej kapie i to pomaga
nie pamietam czy była dziurka czy nie ale jak tylko mega cieklo z kubka to kupowałam nową uszczelke i pomagało :) 5-6 zł za dwie sztuki to nie majątek.
A kubeczek był super - teraz już poszedł w odstawkę ale gdybym miała na nowo na coś się decydować to tylko ten lovi
na zdrowy rozum nie powinno byc jej w dnie :P
Ale myślałam, że to jakiś specjalny zabieg producenta ;)
Mi zdarzyło się kupi laktator z dziurawą butelką, tak jak piszesz, pośrodku denka otwór jakby zrobiony igłą. Bez problemu uwzględniono reklamację.
nasz też już oddany.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry