Widok

niemowle 7 tygodniowe nie chce jeść

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam mój 7 tygodniowy synek nie chce jeść, ciągle śpi albo marudzi. Gdy daję mu cyca zaczyna marudzić i po chwili usypia. Do tej pory było na odwrót,synek nie chciał sie oderwać od cyca, a spać praktycznie nie spał jedynie w nocy a tak w ciagu dnia krótkie drzemki po 15 maksymalnie 30 minut między tymi drzemkami potrafił nie spać kilka godzin. Więc to jak zachowuje się teraz jest dla mnie dziwne i budzi zmartwienie. Proszę o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A przybiera na wadze? Takiego maluszka trzeba kontrolować pod tym kątem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja poszłabym do lekarza ogolnego. u nas tak zaczelo się zapalenie układu moczowego, krotko potem doszla temperatura.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
koniecznie kontroluj wagę maluszka.
U nas też w ten sposób objawiało się zapalenie układu moczowego tuż po urodzeniu (zdiagnozowane w 6 dobie życia) - dużo spania, Młody nie chciał budzić się na jedzenie, mało jadł. Zrób posiew moczu(do jałowego pojemnika trzeba pobrać środkowy strumień moczu).

Poczytaj też o skoku rozwojowym.

Jak z ulewaniem? Może też być refluks - nie chce jeść, bo pokarm się cofa, a nie jest to miłe uczucie.
Bad. Ogolne moczu i posiew koniecznie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry