Widok

niemowlę w dzień prawie w ogóle nie śpi

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny.
Zastanawiam się czy tylko ja tak mam i czy to jest normalne.

Mój synek ma już prawie 3 miesiące, ale tylko gdzieś do 3 tygodnia spał w dzień po kilka godzin. Na dzień dzisiejszy w dzień jeśli zdarzy mu się godzinna drzemka (raz na tydzień lub dwa) to mamy w domu święto narodowe. Karmię piersią i mały possie 5 minut i zaraz zamyka oczy, próbuję go budzić,ale to na nic,kilka razy pociągnie i dalej to samo, a jak wyciągne pierś to budzi się po 2 minutach i nie ma mowy o spaniu i tak cały dzień. Na wadze przybiera super,także z tym nie ma problemu,ale ja już nie wiem co z nim robić w ciągu dnia i większość dnia leżymy i karmimy się :) W nocy śpi całkiem dobrze, gdyby nie to, że zasypia 21-22, pierwsza pobudka 2-3, czasem 4. Może też tak miałyście i macie jakieś sprawdzone sposoby na sen?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba wysypia się na tych króciutkich drzemkach przy piersi;-) Mój synuś tak nie miał, ale zasypia na drzemkę 30 minutową i ani minutki dłużej. Chyba, że uda mi się wcisnać mu smoka, to pośpi trochę dłuzej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka jak była w wieku twojego maluszka drzemki miała 5-7 min. Odmieniło jej się jak skończyła 5 miesięcy. Ma dwie drzemki w ciągu dnia, jedna godz i druga ok 2,5 godz. Po prostu "ten typ tak ma".
image
Moja mała to też niezła modelka, w kwestii spania :)
w dzień jak śpi to po pół godzinki, ale max trzy razy dziennie. Czasem zdarza się dłuższa dzrzema, ale tak jak piszesz to święto :)
Ale..
w nocy śpi super od ok. 21-22 do 6-7 rano i to zazwyczaj bez przewy :) czasem nawet po jedzonku o 6-tej pośpi jeszcze ze 2-3 godziny
Wychodzę więc z założenia że jak się wyśpi w nocy to w dzień już niema chęci na sen bo są inne ciekawsze zajęcia. Nasza córka ma 4 miesiące.
Z ":dwojga złego" wolę jak śpi w nocy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mialam podobnie. Spanie w ciagu dnia tylko na rekach, marne 20-30 minut. Corka nie chciala spac w wozku, ani na spacerkach. Jak miala 4-5 miesięcy nauczyła się zasypiać w chuście na spacerze(z tym trzeba poczekac do wiosny). Dopiero jak miala 7-8 miesiecy to ustalila sobie 2-3 drzemki w ciagu dnia,dluzsze niz 45 min. Istnieje dobra ksiazka o zasypianiu dzidziusiow Elizabeth Pantley- Noc bez płaczu,ale wedlug mnie twoj dzidzius jest zbyt maly na wszelkie metody usypiania. Taki typ, musi ciut dorosnac, sam zrozumie ze po spaniu i on i mama ma lepszy humor.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój śpi przez większość dnia po godzinkę lub dwie ale zdarza się przyśnie przy piersi ja go potrzymam 15 min odkładam do łóżeczka a tu wielkie zadowolone oczy patrzą na mnie i już jest wyspany .
Synuś Marcelek 7 kwiecień 2004 ,Mateuszek 16 grudnia 2010image[url=http:[url=http://www.maluchy.pl]image[/url
Skąd ja to znam...Jak młoda się urodziła i była malutka zastanawiałam się kto pisze te bzdury że niemowlę śpi po 20 godzin na dobę:))))

Moja od początku spała tylko na spacerach. w domu do jakiegoś 5 miesiąca nie spała wcale. Teraz jest trochę lepiej - zazwyczaj ma dwie 30 min drzemki:) jedną na spacerze jedną w domu po południu ale tylko wtedy jak ktoś się z nią połozy. sama nie chce spać.

Za to po basenie śpi 2 godziny:))))

W nocy wciąż się budzi:(
imageimage
Łukasz jak był wieku Twojej córki to tez bardzo mały spal o tyle było dobrze ze spał na spacerach. Tylko wchodziłam do domu to duże oczy. A noce to były boskie kład się 21-22 a wstawał o 6-7.Teraz coś się stało bo co 2 godziny woła o picie przez sen. Pocieszam się tym ze tak jak Liluś „Ten typ tak ma” :) a teoria o tym ze niemowle tylko śpi i je w naszym wypadku to bzdura
image
a ja z takim pytaniem :) jak tak nie śpią Wam dzieci w dzień to nie są marudne? moja ma 2-2,5h aktywności to już max!!! potem albo ją położyć albo kulkę w łeb strzelić :D taka maruda
image
image
w ogóle ....
U nas półgodzinna drzemka to święto - nie wiem jak ją przyzwyczaić do spania w dzień ...Już jakiś czas udawało jej się a teraz znów od 2 dni max 7 minut :(
Madziulka jak wiesz moja nie jest marudna:)
imageimage
wtedy nie był marudny był bardzo pogadny. jakos od 2 miesiecy 3 godziny szaleje godzine spi.
image
to jal maluchy nie są marudne to jeszcze spoko, moja właśnie padła była już nie do wytrzymania :)
image
image
młody czasem marudzi ale nie tak. on jak jest wyspany to caly czas na brzuch albo sprężynuje a ja juz chce spac to lezy na pleckach bawi sie zabawkami które wiszą i po chwili odlat
image
u mnie do 5 miesiąca tez nie spała w dzien tylko na spacerze :) a od 5 miesiąca w dzień są 3 drzemki po 20 minut :)
...
I tak macie dobrze moja mala do 3 msc w dzien spala max godzine czasu i to rozlozona na raty a w nocy 4 godziny od 23 do 3 w nocy z 4 przerwami na jedzenie ... Od 3 w nocy juz byl placz i tak do 9 rano potem 10 min drzemki z ktorej ja tez korzystalam i spalam... Teraz ma 7 msc i wcale nie jest lepiej w dzien 0 spania !!! Nawet minuty w dzien ie pospi a dniem nazywamlod godziny 23 do 4 rano.. Bo od 23 do 4 rano spi ale za to przerwa co godzine na jedzenie.. Po 7 miesiacach jestem wykonczona bo wychowuje dziecko sama wygladam jak zombie na ulice nie wychodze... Do sklepu prosze kogos zeby cos kupil bo mala w wozku nie siedzi tylko na rekach spacery wchodza w gre wiec nie daje rady gdy miala 6 msc kregoslup nie wytrzymywal. A wazy juz 10 kg...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam to samo... :( Nie mam już sił, wyć się chce.

Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z ubrankami niemowlęcymi , to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę sklepu FazyMazy. Według mnie posiadają bardzo rozbudowaną ofertę, znajdziecie w niej pajacyki niemowlęce i wiele więcej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

Jaki wozek wybrac? (78 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

do góry