Widok

niepozadane dzialania po zastosowaniu leku na nadcisnienie Dopegyt

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc, jestem w 25tc i od 3 tyg zazywam lek nad nadcisnienie Dopegyt, ktory zalecila mi ginekolog. Cisnienie na kazdej wizycie mam dosc wysokie okolo 140-150/70-80, aczkolwiek w domu jak sobie mierze 3 razy dziennie, mam znacznie nizsze 110-130/60-70. No ale zazywam ten lek mimo wszystko, bo tak mi zlecil lekarz. Od 5 dni mam wysypke na rekach i nogach, swedzi i piecze, taka pokrzywka czerwona. Czy ktoras z was miala cos takiego po zastosowaniu tego leku w ciazy? Dermatolog zasugerowal mi, ze ta wysypka jest reakcja alergiczna na ten lek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze, ja na wizytach mialam wyzsze cisnienie od twojego- czasem nawet 190/100...lekarz byl przerazony, mialam mierzyc w domu co najmniej 3 razy dziennie, mialam rowniez zakladanego holtera cisnieniowego- wyniki w warunkach domowych nigdy nie odbiegaly od normy...wiec stwierdzono ze to nadcisnienie bialego fartucha i nie dostalam lekow...co lekarz to inne postepowanie...
nie miałam wysypki - ale brałam raptem tydzień przed porodem.
również brałam na parę dni przed porodem i nie miałam żadnej wysypki .
Synuś Marcelek 7 kwiecień 2004 ,Mateuszek 16 grudnia 2010image[url=http:[url=http://www.maluchy.pl]image[/url
Musisz zglosic sie jak najszybciej do lekarza a nie na forum moze to cholestaza ciazowa tylko ze ona objawia sie bez wysypki ale mocno sfedza dlonie i stopy z nadcisnieniem w ciazy niema zartow wiem to po sobie
Ja tez brała ten lek od 3 miesiąca ciąży.Ostatni miesiąc brałam 6 dziennie i nie miała żadnej wysypki:). Też musiałam 3 razy dziennie mierzyć w domu.W domu było ok ale już na wizycie wysokie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

do góry