Widok
nietolerancja laktozy
witam,
córka ma prawie 5 miesięcy i nietolerancję laktozy, karmię ją piersią i jestem na drakońskiej diecie, ale niebawem przechodzimy na mleczko enfamil 0 lac. czy któraś z mam podawała je swojemu dziecku? jeśli tak to czy niemiało problemu z kupkami? i po jakim czasie sprawdziłyście czy dziecko już toleruje laktozę i w jaki sposób? - wprowadzając normalne mleko?
córka ma prawie 5 miesięcy i nietolerancję laktozy, karmię ją piersią i jestem na drakońskiej diecie, ale niebawem przechodzimy na mleczko enfamil 0 lac. czy któraś z mam podawała je swojemu dziecku? jeśli tak to czy niemiało problemu z kupkami? i po jakim czasie sprawdziłyście czy dziecko już toleruje laktozę i w jaki sposób? - wprowadzając normalne mleko?
Heja, my właśnie przechodzimy z Nutramigenu na Enfamil 0 lac, mała miała wcześniej nietolerancję laktozy i skazę białkową, no i teraz sprawdzamy czy nadal ma te alergie a mała ma 9 msc. Pediatra zalecił nam stopniowe przejście czyli zaczynając od rana pierwsze mleko zamienić na Enfamil i tak przez 3 dni, jak się nic nie dzieje to na drugie dać enfamil i znów obserwacja... niestety ja po 2 dniach dawania rano i w południe mleczka Enfamil zauważam czerwone policzki :/ ale problemów z wypróżnianiem nie ma.
Zanim przejdziesz na O laca- spróbuj odciągać pierwsze mleko. Kilka mililitrow laktatorem - ponoć jest w nim najwiecej glukozy. Niesktorym dzieciom już to wystarcza. U nas doktor kazał dodatkowo jedno karmienie z O laca robić..
Jak odstawisz i laktacja ustanie to raczej nie wróci...
Czy nietolerancja jest czy nie widać z wyników kału - badanie ogólne. Pokazuje ją kwasowość i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam ciała jakieśtam :) lrkarz na pewno powie :)
Jak odstawisz i laktacja ustanie to raczej nie wróci...
Czy nietolerancja jest czy nie widać z wyników kału - badanie ogólne. Pokazuje ją kwasowość i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam ciała jakieśtam :) lrkarz na pewno powie :)
tak miała badanie kału i na krew utajoną. ph 5 czyli kwaśne oraz ciała redukujące 1% i 0,5 %, potem po odstawieniu nabiału i włączeniu lacidofilu ciała red. spadły do 0,25%. A odstawić ją chcę od piersi bo już niewyrabiam, bo nic nie mogę jeść. tylko kurczak, indyk, dżem, marchew, ziemniaki, ryż, kasza, jabłka. na pozostałe rzeczy, które lubie dostaje suche plamy na skórze.
Moja córka też ma nie tolerancję laktozy i właśnie enfamil 0 lac ją wyleczył.Miała śluz w kupie bole brzuszka gazy żaden lekarz jej nie pomógł ja wpadłam na to by podawać jej to mleko na przemian z moim z piersi piła tak kilka tygodni teraz znów wrócila tylko na moje mleczko i jest ok .Jelita muszą się podleczyć trzeba troszkę odciążyć mały organizm od nadmiaru laktozy.Przy tej nie tolerancji u maluszka należy mieć tylko diete bezmleczną bo w mleku jest laktoza po zatym wszystko można jeśc.Jakby co podaje e mail wrazie więcej pytań nikios@o2.pl
Laktoza jest tylko w mleku?? A poza mlekiem można wszystko jeść??
Lecz się dziewucho, bo nie dość, że sobie szkodzisz, to jeszcze innych narażasz takimi wypocinami z d*py wziętymi!!
"Laktoza jest często wykorzystywana w produkcji innych produktów spożywczych. Osoby z nietolerancją laktozy powinny zdawać sobie sprawę z istnienia produktów zawierających nawet znikome ilości laktozy. Mogą to być: wyroby piekarskie, płatki śniadaniowe, margaryna, sosy, półprodukty w proszku. Laktoza jest stosowana również jako podstawowy składnik w powyżej 20% lekarstw na receptę i ok. 6% lekarstw dostępnych bez recepty."
źrodlo: wikipedia http://pl.wikipedia.org/wiki/Nietolerancja_laktozy
Lecz się dziewucho, bo nie dość, że sobie szkodzisz, to jeszcze innych narażasz takimi wypocinami z d*py wziętymi!!
"Laktoza jest często wykorzystywana w produkcji innych produktów spożywczych. Osoby z nietolerancją laktozy powinny zdawać sobie sprawę z istnienia produktów zawierających nawet znikome ilości laktozy. Mogą to być: wyroby piekarskie, płatki śniadaniowe, margaryna, sosy, półprodukty w proszku. Laktoza jest stosowana również jako podstawowy składnik w powyżej 20% lekarstw na receptę i ok. 6% lekarstw dostępnych bez recepty."
źrodlo: wikipedia http://pl.wikipedia.org/wiki/Nietolerancja_laktozy