Widok

nietypowa sprawa... wymioty w taksówce

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam nietypowy problem, znajoma jechała z nami taksówką zwymiotowała, taksówkarz chce za to 250 zł. Jak załatwić taką sprawę polubownie, dziewczyna nie ma takiej kasy, sama wychowuje dziecko, a przecież nie zapożyczy się na taki cel. Nie potrzebuje morałów, tylko sensownego rozwiązania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Poprostu zaproponować posprzątanie ewentualnie wypranie tapicerki koszt max 60/80zł profesjonalnym sprzętem przez firme

ja w ciąży z synkiem też niestety nie zdążyłam wybiec z taxi odrazu zaproponowałam posprzątanie czy też pieniążki na myjnie ale pan był bardzo uprzejmy i kazał kupić dzidzi misia od niego i dowiózł nas na oddział szpitalny
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan nie chciał się dogadać, 100 zł rozumiem ale 250 to przesada. Czy myślicie że może go poprosić o wystawienie faktury za to, bo ma na gebe komuś zaplacić i przesłanie do domu a ona mu zapłaci jak bedzie miala?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
faktura od "szwagra" sprawy nie załatwi. a może przez korporację spróbować?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tam tez bym zadzownila do korporacji, niech sprawdza z kim jechaliscie, i wtedy gosiu moze zmieni zdanie i sie dogadacie, moze oni cos doradza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
250 to chyba przegięcie. Miałam podobną sytuację w Warszawie (dokładnie kumpela z którą jechałam). Zapłaciłyśmy 25 więcej niż pokazał taksometr.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety profesjonalne mycie tapicerki welurowej jeśli pan takową posiada niestety tyle kosztuje. 25 to można zapłacić gdy się ma tapicerkę skórzaną i wystarczy zwykłe wiadro z wodą i szmata. I tu niestety niewiele ugracie - za szkody trzeba płacić.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja bym się postawiła, jak nie chce 100 to nic nie dostanie ,co zrobi do sądu taksówkarz poleci ,nie sądzę.A borąc pod uwagę smród i syf panujący w trójmieskich taksówkach -250 to zdecydowanie za dużo,zresztą jak jeździ wieczorami i nockami to chyba powinien to sobie wpisać w ryzyko zawodowe,ciekawe co by zrobił jakby mu się jakiś facet w taksówce pożygał ?Nic bo by się bał po mordzie dostać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 26
Niestety ale Monika ma rację. Korporacja nic tu nie pomoże. Samochód to jest jego narzędzie pracy. Twoja koleżanka pozbawiła go dniówki. Facet musiał zjechać do domu/na myjnie/gdziekolwiek i wyczyścic tapicerkę która musi wyschnąć w związku z czym tego dnia/nocy już nie wyjechał i nie zarobił. Bo nie wiem czy wy byłybyście zadowolone jakby podjechala taxi z klejącymi siedzeniami i z odorem czyichś wymiocin.

popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5
Za 25 zł to bym nie chciała tego sprzątać. Sytuacja taka może się przytrafić ale czyszczenie tego do przyjemności nie należy, poza tym zapachu też się błyskawicznie nie zlikwiduje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
zwymiotowała, więc i zapłacic powinna, niestety ;/ również uważam, że chłop stracił cały dzien pracy. Może on też nie ma pieniędzy i nie może pozwolić sobie na takie straty?? Jakoś kolezanka chyba w ten sposób o tym nie myśli ;/
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5
dodam tylko, że sadzę, ze jak najbardziej powinna poprosić o wystawienie rachunku, pokazanie faktury
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze znajomi jadacy ta taxowka moga sie zrzucic na te 250 zl? :)

czy o tym nikt nie pomyslal? chyba na biednych nie trafilo, bo tacy taxowkami nie jezdza raczej :/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
Przypuszczam,że koleżanka pewnie niezle zabalowała;D
Ale niestety uważam tak jak moje poprzedniczki,smrodu wymiocin tak łatwo się nie pozbędzie,i facet na pewno też miał przez to straty,więc nie dziwię mu się,ale z drugiej str patrząc skoro wozi nocnych imprezowiczów to powinien wiedziec,że takie wpadki mogą się przyrafic;p
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
mandarine- ale głupoty gadasz, ja jeźdzę taksówką od koleżanki jak ide do niej na piwo i płace 25 zł wiec jest róznica miedzy 25 a 250
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no tak, ale 250zl na kilka osob to juz nie taka wielka kwota...

w koncu od czego ma sie przyjaciol/znajomych, szczegolnie, ze dziewczyna sama wychowuje dziecko i nie ma z czego zaplacic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak sie samotnie wychowuje dzieci i nie ma sie pieniązków na podstawowe rzeczy to tym bardziej powinna klapnąc na tyłek a nie latać po imprezkach i wymiotować w taxi;d

pS.Zeby zaraz nie bylo,a o to samotne imprezowac nie moga?Mogą ale z głowa.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8
zwymiotowac tez sie zdarzyc moze i nei trzeba byc mega pijanym i matce samotej tez chyba sie nalezy czasami balanga do rana - co wy takie swieto******we
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
tyle,ze my nie znamy sytuacji i nie wiemy czy wymiotowala po imprezie czy z innego powodu...

wiemy tylko, ze ma 'troskliwych' znajomych szukajacych rad na forum :S
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A skąd wiecie, że taksówkarz sam nie wychouje dziecka lub ma na utrzymaniu kilkoro dzieci i nie stać go na stratę dnia pracy i myjnie... Jeśli zsumujemy te dwie rzeczy to może wyjść nawet i większy koszt. Rozumiem jakby to była ciąża, ale wnioskuje, że nieźle zabalowałyście, więc jaknajbardziej trzeba ponieść konsekwencje zaistniałej sytuacji. Twoja koleżanka to nie pępek świata.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry