Widok
nietypowe....
na tym forum znalazlam wiele ciekawych pomyslow zeby "urozmaicic" slub i wesele, ale wciaz szukam nowych
z tych z forum to na razie zdecydowalam sie na: winietki na drucikach z czekoladkami, ksiege gosci, toasty weselne- beda rozlozone na talerzach i przyczepione do wodki, banki przed kosciolem (a propos czy ktos wprowadzil to w zycie?jak wygladalo?)
ale nadal szukam.... moze zasugerujecie cos jeszcze? jeszcze mam dwa miesiace na szukanie fajnych rzeczy....
do tych co juz po- co nietypowego najbardziej byscie polecily???
z tych z forum to na razie zdecydowalam sie na: winietki na drucikach z czekoladkami, ksiege gosci, toasty weselne- beda rozlozone na talerzach i przyczepione do wodki, banki przed kosciolem (a propos czy ktos wprowadzil to w zycie?jak wygladalo?)
ale nadal szukam.... moze zasugerujecie cos jeszcze? jeszcze mam dwa miesiace na szukanie fajnych rzeczy....
do tych co juz po- co nietypowego najbardziej byscie polecily???
Ja zastanawiam sie nad jedna rzecza, ktora moze okazac sie swietnym pomyslem a przy okazji zabawa. Chce kupic kilka (5-10) aparatow jednorazowych i porozkladac na stolach w jakims dobrym momencie, jak juz sie wszyscy zrelaksuja. Mysle ze w ogole najlepiej to byloby dac je tylko dzieciom i zobaczyc jaki bedzie tego efekt. Pewnie zaskakujacy :)
Super pomysł! U mnie w ogóle nie będzie fotografa (mam bardzo dobry sprzęt, zdjęcia będą robić świadkowie, my, goście...). Trochę obawiałam się oddania mojego aparatu w ręce "ogółu", bo wiadomo - zabawa, taniec...mogłoby się skończyć rozbiciem obiektywu. Ale jednorazowe aparatu to świetnu pomysł!!! :)

pracuje w w.Brytani i czesto obsługuję tam wesela, aparaty jednorazowe na stole weselnym są bardzo popularne w Anglii.
Można do aparatu doczepic karteczkę o zwrocie aparatu po weselu do wyznaczonej osobie, albo dołączyc adres maila gdzie nalezy wysłac zdjęcia.
Czasami zdjęcia sa naprawdę super, ale tez wiele aparatów ginie albo są niszczone w trakcie zabawy
Można do aparatu doczepic karteczkę o zwrocie aparatu po weselu do wyznaczonej osobie, albo dołączyc adres maila gdzie nalezy wysłac zdjęcia.
Czasami zdjęcia sa naprawdę super, ale tez wiele aparatów ginie albo są niszczone w trakcie zabawy
> U mnie będzie księga gości, winietki-książeczki, zimne ognie na
> pierwszy taniec, szampaniki dla gości, śliczne podziękowania
> dla rodziców, dyplomy i karykatury dla świadków... Aha, i
> maskotki zamiast kwiatów. Hm, i sama nie wiem jeszcze co:)))
o co chodzi z tymi karykaturami dla świadków? te obrazki?i kiedy chcesz im to dac?
> pierwszy taniec, szampaniki dla gości, śliczne podziękowania
> dla rodziców, dyplomy i karykatury dla świadków... Aha, i
> maskotki zamiast kwiatów. Hm, i sama nie wiem jeszcze co:)))
o co chodzi z tymi karykaturami dla świadków? te obrazki?i kiedy chcesz im to dac?
My czytalismy je w czasie wesela - tak mniej wiecej w trakcie konsumpcji torta ( u nas byl po obiedzie). Tez troszke zaluje ze nie wypisalismy ich na winietkach ale juz nie bylo czasu. Mysle ze powinnas sama co wymyslec bo u nas wszystko bylo dopasowane pod konkretne osoby i pewnie trzebabyloby kombinowac.
Mi się bardzo spodobał pomysł zdjęć robionych polaroidem -każdemu z gości- i od razu wklejanych do księgi gości. Pod każdym zdjęciem można było się wpisac na pamiątkę.
Niestety pomysł jest nie do zrealizowania... przynajmniej jest z tym zbyt dużo zachodu, otóż: taki aparat można kupić już za 20-50 zł, ale nigdzie nie można dostać tych wkladów. Już nawet miałam kilka propozycji odsprzedania takiego aparatu, ale wcześniej -na szczęscie- wybrałam się na spacer po sklepach fotograficznych. W każdym usłyszałąm, że będę mieć duży kłopot, bo to już zabytek...
Jest jeszcze takie wyjście, by zamówić przez internet takie wkłady, ale nie wiem, czy nie w ilościach hurtowych. Jeśli ktoś uparty, to da radę, mi się odechaciało....
Bańki mydlane tez świetny pomysł -pod warunkiem, że deszczu nie będzie ;-)
Niestety pomysł jest nie do zrealizowania... przynajmniej jest z tym zbyt dużo zachodu, otóż: taki aparat można kupić już za 20-50 zł, ale nigdzie nie można dostać tych wkladów. Już nawet miałam kilka propozycji odsprzedania takiego aparatu, ale wcześniej -na szczęscie- wybrałam się na spacer po sklepach fotograficznych. W każdym usłyszałąm, że będę mieć duży kłopot, bo to już zabytek...
Jest jeszcze takie wyjście, by zamówić przez internet takie wkłady, ale nie wiem, czy nie w ilościach hurtowych. Jeśli ktoś uparty, to da radę, mi się odechaciało....
Bańki mydlane tez świetny pomysł -pod warunkiem, że deszczu nie będzie ;-)
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Jesli chodzi o polaroid i klisze... to sprawa wyglada tak: Jesli nawet dostaniesz takie kasety, to uwazaj na date waznosci, gdyz to juz dawno zostalo wycofane ze sprzedazy i mozna trafic na przeterminowane. Na allegro jeden chlopak mial do sprzedania jedno opakowanie, z aktualna data waznosci. Kosztowalo ono 75 zl, a w kasecie jest ok 15 zdjec (z tego co pamietam). Jesli mamy ok. 70-80 goci, to latwy jest rachunek... Dodatkowo patrzac na to, ze aparat juz sie nie przyda trzeba zastanowic sie nad innym sposobem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
dzięki za rady, ale pomysł juz umarł i nie będę próbować.
-na allegro nie kupiłabym wkładów, właśnie ze względu na datę ważności. Są hurtownie foto, ale nie wiem, czy pojedyńcze sztuki chcą wysyłać osobom prywatnym. Co do ceny, to nie do końca, bo jeśli przyjeżdża ciocia z wujkiem i synkiem, to robisz jedno zdjęcie trzem osobom ..itd... ale koszty i tak są spore. Dlatego suma sumarum zrezygnowałam z tego.
Powiem Wam, że im dłużej się zajmuję tymi przygotowaniami, to z coraz mniejszym entuzjazmem... Z tiulu na stoły też zrezygnowałam (jakieś 300zł w plecy by było), oprawę muzyczną też sobie odpuszczę chyba... (fuj, ale pies się spierdział!)
Tak więc radzę Wam dziewczyny, że jeśli macie ślub za jakiś czas, to zajmujcie się takimi duperelkami już na początku, żeby potem mieć gotowe i nie poddawać się gdy trzeba się zająć sprawami najpotrzebniejszymi.
Pozdrawiam! :-)
-na allegro nie kupiłabym wkładów, właśnie ze względu na datę ważności. Są hurtownie foto, ale nie wiem, czy pojedyńcze sztuki chcą wysyłać osobom prywatnym. Co do ceny, to nie do końca, bo jeśli przyjeżdża ciocia z wujkiem i synkiem, to robisz jedno zdjęcie trzem osobom ..itd... ale koszty i tak są spore. Dlatego suma sumarum zrezygnowałam z tego.
Powiem Wam, że im dłużej się zajmuję tymi przygotowaniami, to z coraz mniejszym entuzjazmem... Z tiulu na stoły też zrezygnowałam (jakieś 300zł w plecy by było), oprawę muzyczną też sobie odpuszczę chyba... (fuj, ale pies się spierdział!)
Tak więc radzę Wam dziewczyny, że jeśli macie ślub za jakiś czas, to zajmujcie się takimi duperelkami już na początku, żeby potem mieć gotowe i nie poddawać się gdy trzeba się zająć sprawami najpotrzebniejszymi.
Pozdrawiam! :-)
Pozdrawiam
Alice, głowa do góry! :) Wiem, że jest sporo przygotowań, a co za tym idzie - dużo zamieszania i stresu... Ale najważniejsze jest to, żeby nie zapomnieć, ze to jest WASZ DZIEŃ. I kwestia dodatków typu zdjęcia czy tiul - to sprawa drugorzędna. Nie pozwól, żeby drobiazgi przesłoniły Ci rzeczy najważniejsze i zmąciły radość :) Pozdrawiam - również zakrzątana i zabiegana :)

Ja nie jem chleba ..... wsuwam same warzywka i salateczki typu pomidorek, pekinska, rzodkieweczka, ogorek itp. czasem sie trafi jakis kurczak gotowany. Ale zasada kardynakna: zero chleba!!!! No ale bez smaczkow slodziutkich to bym nie przetrwala, no i bym pewnie chodzila jak tykajaca bomba :))))
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Vena, mam fo Ciebie prośbę czy mogłabyś wysłać mi na maila wzór takiego dyplomu dla świadka? Mam na głowie jeszcze tyle spraw, że nie wiem czy będę miała czas i pomysł aby sama coś takiego zrobić więc jeśli nie miałabyś przeciwko by "odrobinkę" zgapić od Ciebie pomysł to podeślij mi info o tych dyplomach pleaseee!!! pozdrówki i buźki :)

[/url][img]

[/url][img]
Proponuję małe prezenciki dla gości (w woreczkach cukiereczki), zrobioiny z dużego pudełka wielgaśny prezent pańswa młodych przed kościołem po otwarciu którego wysypują się w górę balony, zawieszki na butlki z wierszykami weselnymi, gazetę ślubną tylko i wyłącznie o was do dania waszego ślubu, horoskop partnerski do odczytania, konkurs karaoke, śpiewniki dla gości na stoły, koniecznie podziękowania rodzicom i kosze kwaiatów dla mam a np. dla ojców jakieś fajne zestawy trunków :)
A czy ktoś wspominał o koszyczkach w toaletach z niezbędnymi rzeczami, która niejednej pani mogą uratować nie tyle życie, co udaną zabawę? Ja mam takie dwa ładnie ozdobione przez moją utalentowaną szwalniczo mamę, a w nich: agrafki, igła + nitka, wsówki, chusteczki, gumy do żucia, bezbarwny lakier do paznokci na wypadek, gyby poszło oczko, rajstopy, podpaski, tampon, lakier do włosów, tabletki od bólu głowy, plasterki na obtarcia itp.
Dla taty można zrobić w prezencie medal - podobno robi coś takiego sklep papierniczy na Starowiejskiej w Gdyni - na medalu coś w stylu "Tata Nr 1" albo "Supertata".
Dla taty można zrobić w prezencie medal - podobno robi coś takiego sklep papierniczy na Starowiejskiej w Gdyni - na medalu coś w stylu "Tata Nr 1" albo "Supertata".