Widok
niskie ciśnienie a poród??
hej
mam niskie ciśnienie... ok 50/108... Wcześniej nigdy nie maiałam problemów z ciśnieniem, moze to ciąża tak wpływa na organizm kobiety ze je obniża? teraz codziennie sobie mierzę i zapisuję, pokaże mojej pani dr.
czy to może wpłynąć na poród?
czy np w takich przypadkach zleca sie cc?
jestem tym trochę przerażona...
może któreś z Was też tak miały?
mam niskie ciśnienie... ok 50/108... Wcześniej nigdy nie maiałam problemów z ciśnieniem, moze to ciąża tak wpływa na organizm kobiety ze je obniża? teraz codziennie sobie mierzę i zapisuję, pokaże mojej pani dr.
czy to może wpłynąć na poród?
czy np w takich przypadkach zleca sie cc?
jestem tym trochę przerażona...
może któreś z Was też tak miały?
niskie ciśnienie nie jest groźne, jest uciążliwe - wiem bo sama miałam na początku ciąży 90/45 i ciągle bolała mnie głowa, teraz mam ok 100/50 i jest juz troche lepiej, aczkolwiek b. czesto robi mi sie słabo
na poród wątpie zeby miało to jakikolwiek wpływ, przpuszczam ze jak sie zacznie cos rozkrecac to akurat cisnieni mi niezle podskoczy :P i
na poród wątpie zeby miało to jakikolwiek wpływ, przpuszczam ze jak sie zacznie cos rozkrecac to akurat cisnieni mi niezle podskoczy :P i
Ja od zawsze miałam niskie ciśnienie. Podczas ciąży również. Myślałam, że podczas porodu choćby z nerwów podskoczy, ale spadło do 80/60 w pewnym momencie zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami aż zemdlałam. w Końcu urodziłam przez cesarskie cięcie bo sytuacja groziła niedotlenieniem dziecka. Tak więc widać, że za wysokie jak i za niskie ciśnienie mogą mieć negatywny wpływ na poród.