Widok

niskie ciśnienie a poród??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej
mam niskie ciśnienie... ok 50/108... Wcześniej nigdy nie maiałam problemów z ciśnieniem, moze to ciąża tak wpływa na organizm kobiety ze je obniża? teraz codziennie sobie mierzę i zapisuję, pokaże mojej pani dr.
czy to może wpłynąć na poród?
czy np w takich przypadkach zleca sie cc?

jestem tym trochę przerażona...

może któreś z Was też tak miały?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niskie ciśnienie nie jest groźne, jest uciążliwe - wiem bo sama miałam na początku ciąży 90/45 i ciągle bolała mnie głowa, teraz mam ok 100/50 i jest juz troche lepiej, aczkolwiek b. czesto robi mi sie słabo

na poród wątpie zeby miało to jakikolwiek wpływ, przpuszczam ze jak sie zacznie cos rozkrecac to akurat cisnieni mi niezle podskoczy :P i
niskie ciśnienie nie jest wskazaniem do cc, nawet znieczulenie miejscowe może spowodować spadek ciśnienia podczas zabiegu - ja tak miałam i odpłynęłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
poprawka - miałam na myśli znieczulenie podpajęczynówkowe " w kręgosłup" stosowane w cc
niskie raczej nie ma wplywu na porod.za wysokie to tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ci wyjdzie bardzo niskie to mogą nie chcieć zrobić zzo, bo ono jeszcze niby obniża. Mi np. nie chcieli choć po podaniu to mi o dzio ciśnienie znormalniało. ja notorycznie mam 90/40 czy w ciąży czy bez
Ja od zawsze miałam niskie ciśnienie. Podczas ciąży również. Myślałam, że podczas porodu choćby z nerwów podskoczy, ale spadło do 80/60 w pewnym momencie zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami aż zemdlałam. w Końcu urodziłam przez cesarskie cięcie bo sytuacja groziła niedotlenieniem dziecka. Tak więc widać, że za wysokie jak i za niskie ciśnienie mogą mieć negatywny wpływ na poród.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry