Widok
monitor oddechu, kilka pytań...
Zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu, ale z tego co czytałam to mata z czujnikami leży miedzy materacem a klepkami łóżka - czy warstwa materaca gryczano-kokosowego odkształca się na tyle by wyczuć różnicę-"oddycha, nie oddcyha""?
przygladałam się monitorm nanny. Czy któraś z was go ma?
Czekam na opinie i uwagi:)

przygladałam się monitorm nanny. Czy któraś z was go ma?
Czekam na opinie i uwagi:)

Mam monitor oddechu Angelcare ale mówiąc szczerze używałam go dość krótko ze względu na fakt, iż alarm świadczący o braku oddechu dziecka włączał się przynajmniej raz dziennie podczas gdy moja córeczka oddychała normalnie. Nie wiem dlaczego tak się działo ale było to stresujące i wykorzystuję jedynie standardową nianię elektroniczną.
chciałam tylko dodać, że zapytany o opinię na temat monitora oddechu kardiolog kazał wybić sobie z głowy zakup tego urządzenia... jego zdaniem to w niczym nie pomaga...
dodatkowo przekonała mnie o tym historia znajomej dziewczyny, której dziecko umarło w powodu śmierci łóżeczkowej - mimo, że po minucie było reanimowane (działo się to w szpitalu, 3 dni po porodzie)...
wiadomo, że ona zareagowała bezzwłocznie i nawet wyspecjalizowany personel nie zdołał uratować małej.. a spanikowani alarmem rodzice tymbardziej nie wierzę, że umieliby uratować dziecko...
dodatkowo przekonała mnie o tym historia znajomej dziewczyny, której dziecko umarło w powodu śmierci łóżeczkowej - mimo, że po minucie było reanimowane (działo się to w szpitalu, 3 dni po porodzie)...
wiadomo, że ona zareagowała bezzwłocznie i nawet wyspecjalizowany personel nie zdołał uratować małej.. a spanikowani alarmem rodzice tymbardziej nie wierzę, że umieliby uratować dziecko...
lekarz odradził to matce dziecka, które w 10 dobę życia miało skomplikowaną operację serca... także wiedział co mówi, bo to lekarze najwyższej klasy... moim zdaniem naprawdę lepiej można zainwestowac te pieniążki... chybaże osoba zainteresowana nie ma ograniczeń finansowych to ok...
osobiscie uważam, że czujność matki jest najlepszym monitorem...
osobiscie uważam, że czujność matki jest najlepszym monitorem...