Widok

nnt. ABONAMENT RTV...UPOMNIENIE

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziś listem poleconym, otrzymałam upomnienie za rtv...1500zl...jeżeli nie zapłacę w ciągu 7 dni zostanie wszczęte postępowanie egzekucyjne...od ponad 5 lat nie mam radia i tv, dzwoniąc do PP i mówiąc im o tym oraz pytając się co mam zrobić, otrzymałam odpowiedz ze jest to nie możliwe, każdy ma tv i mam zapłacić - koniec dyskusji...
...i tu moje pytanie do Was, czy ktoś był w podobnej sytuacji ? czy mogę się jakoś odwołać, napisać pismo ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie dziwne ze kazdy dostal na ta sama kwote jak to mozliwe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hm, do mnie tez przyszlo na nazwisko panienskie :P i tez 1500zl....no i teraz pytanie, ale tak juz na powaznie :) - placic czy nie? Jakie moga byc realne konsekwencje jesli nie zaplace?
Wyrejestrowanie na poczcie ;)

Ja nie mam problemu ani nie mam telewizji ani telewizora ;)

Ale chcą wprowadzić by abonament był też od komputerów :/ i tu jest wtedy lipa :/
taka sama kwota bo abonament jest dla każdego taki sam, a mogą wystawić tylko bodajże na 5 lat wstecz, więc siłą rzeczy cała niepłacąca polska będzie miała taką samą kwotę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie chciałam o tym napisać, że znam już 2 osoby (+ forumka z tego wątku), którym przyszło wezwanie do zapłaty dokładnie na taką samą kwotę 1500zł :/
trochę to podejrzane i daje mi do myślenia że może oni faktycznie to robią na wyrywki :))
ale wiecie co, mojej babci też przysłali wezwanie chociaż płaci regularnie. Zaniosła im kwity (dobrze że trzyma wszystko) i załatwione.
Może oni sobie wysyłają wezwania jak leci, na wyrywki, tak naprawdę nie sprawdzając czy płacone czy nie płacone i czekają na reakcję ;)
A nóż na jakiegoś delikwenta trafią co po upomnieniu przyjdzie i im zapłaci te 1500 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam też dzisiaj przysłali 1521 zl do zapłaty na moją mamę która od ponad 10 lat już tu nie mieszka ma inne nazwisko a przysłali na stare nazwisko ba nawet nie jest tutaj zameldowana od paru lat bodajże od 2004 roku to jest zaległość od 2007 r ,druga sprawa mama jest jakby osobą jednooczną nie widzi na jedno oko a na drugie ledwo i jest zwolniona z płacenia za rtv a tutaj proszę upomnienie przysłali.
to też trzeba płacić, wiem bo też tak kiedyś oglądałam i kazali płacić
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a co np. jak się nie ma telewizora tylko komputer z tunerem tv i przez kompa się ogląda telewizję cyfrową z upc ???
raczej na poczcie trzeba wyrejestrować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie ze byłam w tej sprawie w urzedzie miejskim ale to było x - lat temu wiec moze cos pokreciłam..
dziewczyny a gdzie się wyrejestrowuje odbiornik tv?
mąż odziedziczył mieszkanie, które na razie stoi puste i będzie wystawione do sprzedaży więc chyba najlepiej wyrejestrować
tak - za posiadanie radia w samochodzie powinno płacić się abonament. Jeżeli już raz płacisz (za ten w domu) to nie ważne ile masz odbiorników - obejmuje on wszystkie.
powinni z tego jakis procent im odprowadzac i juz. no ale oni im pewnie placa za to ze moga udostepnic a ci chca jeszcze drugi raz:(
z tego co się orientuję firmy płacą za radio w autach służbowych, tzn. mają obowiązek
a ja na tv oglądam np. tylko telewizję internetową ;)
dla mnie ten abonament to przesada, w końcu tyle się płaci za kabel czy satelitę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to chyba nie ma znaczenia bo to są na to jakies ustawy glupie i dlatego tyle szmalu oni zgarniaja. ja tam tv publicznej nie ogladam praktycznie wcale ale dla nich to nie ma znaczenia. wiem ze osoby starsze sa zwolnione z tego jakies osoby z grupa inwalidzka ale to chyba tez wszystko trzeba zglaszac do nich.
w takim razie wszyscy posiadacze odbiorników radiowych w samochodach też powinni płacić :P

masz samochód zarejestrowany -> płacisz abonament od radia, bo to oczywiste, że sie ma radio w samochodzie

to jest wszystko bzdura totalna!

A jak ja np. nie chce oglądać telewizji publicznej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jakiś absurd, za posiadanie telewizora zapłaciłam przy jego zakupie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to płacisz za posiadanie telewizora, nie musisz nawet go oglądac :(, egzekucję można przeprowadzić po nakazie sądowym!
podobno telewizja cyfrowa, kablowa itp sie nie wliczaja ich nie obchodzi to ze sie to ma i trzeba placici tylko ja mam np ta 1 itd z polsatu bo nie mam naziemnej anteny radia tez nie mam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry