Widok

nnt. ABONAMENT RTV...UPOMNIENIE

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziś listem poleconym, otrzymałam upomnienie za rtv...1500zl...jeżeli nie zapłacę w ciągu 7 dni zostanie wszczęte postępowanie egzekucyjne...od ponad 5 lat nie mam radia i tv, dzwoniąc do PP i mówiąc im o tym oraz pytając się co mam zrobić, otrzymałam odpowiedz ze jest to nie możliwe, każdy ma tv i mam zapłacić - koniec dyskusji...
...i tu moje pytanie do Was, czy ktoś był w podobnej sytuacji ? czy mogę się jakoś odwołać, napisać pismo ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
piszesz ze nie masz odbiornika od 5 lat. a wyrejestrowalas go?
mieszkanie jest po wujku on nie miał, jednak okazuje się że jest inaczej...jakieś 6 lat temu, chciałam wyrejestrować tv, otrzymałam podobna odp jak dziś...ze to niemożliwe...po awanturze, pani powiedziała ze się tym zajmie, jak widać nie zrobiła tego a ja to "olałam"...
Tak, ja byłam. Nie wyrejestrowałam radia i tv po śmierci ojca (książeczka była na Niego), po pięciu latach przyszło upomnienie z podobną kwotą, ale po zaniesieniu odpisu aktu zgonu ojca sprawę umorzono. W innym przypadku nie udowodnisz w żaden sposób, że nie korzystałaś z radia i tv.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki ;) o dokumentach nie pomyślałam ;)
myśmy takie upomnienie dostali już 5 lat temu, zaadresowane było na nieżyjącą teściową, niefrasobliwie je olałam i do dziś nic się z tym nie dzieje
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Pewnie do czasu... ;-)
Moi rodzice dostali dzisiaj takie wezwanie, też zastanawiamy się co dalej ;) wezwanie jest za okres 5 lat i 6 miesięcy a przedawnieniu ulega po 5 latach (w innych wersjach - jako świadczenie okresowe po 3 latach) więc stwierdzam, iż wezwanie jest niepoprawne. No ale co dalej? czekamy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie do czasu, ale w sumie nie do mnie adresowane ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Czy dobrze rozumiem, że takie wezwanie może przyjść tylko jeśli odbiornik był zarejestrowany? jeśli mam moje pierwsze mieszkanie, nigdy nie rejestrowałam telewizora, nie używam ani tv ani radia to powinnam to gdzieś jeszcze zgłosić?
a dla mnie to jest bez sensu skoro tyle kasy płaci się za telewizję cyfrową, niech se z nimi podpiszą umowy i ściągają :/
imageimage
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie, 1,2 i 3 są w pakietach telewizji kablowej albo cyfrowej wiec sie już za to płaci. Płacić 2 razy za ten chłam??? Chyba ich pogieło
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
normalnie to jest tak ze najpierw musi byc nakaz zapłaty z sądu a potem jest dopiero postepowanie egzekucyjne -no ale trzeba by sprawdzić czy z abonamentem tez tak jest
podobno telewizja cyfrowa, kablowa itp sie nie wliczaja ich nie obchodzi to ze sie to ma i trzeba placici tylko ja mam np ta 1 itd z polsatu bo nie mam naziemnej anteny radia tez nie mam:)
to płacisz za posiadanie telewizora, nie musisz nawet go oglądac :(, egzekucję można przeprowadzić po nakazie sądowym!
to jakiś absurd, za posiadanie telewizora zapłaciłam przy jego zakupie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

w takim razie wszyscy posiadacze odbiorników radiowych w samochodach też powinni płacić :P

masz samochód zarejestrowany -> płacisz abonament od radia, bo to oczywiste, że sie ma radio w samochodzie

to jest wszystko bzdura totalna!

A jak ja np. nie chce oglądać telewizji publicznej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba nie ma znaczenia bo to są na to jakies ustawy glupie i dlatego tyle szmalu oni zgarniaja. ja tam tv publicznej nie ogladam praktycznie wcale ale dla nich to nie ma znaczenia. wiem ze osoby starsze sa zwolnione z tego jakies osoby z grupa inwalidzka ale to chyba tez wszystko trzeba zglaszac do nich.
z tego co się orientuję firmy płacą za radio w autach służbowych, tzn. mają obowiązek
a ja na tv oglądam np. tylko telewizję internetową ;)
dla mnie ten abonament to przesada, w końcu tyle się płaci za kabel czy satelitę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

powinni z tego jakis procent im odprowadzac i juz. no ale oni im pewnie placa za to ze moga udostepnic a ci chca jeszcze drugi raz:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (43 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

Przeprowadzka- jaka firma? (50 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry