Widok

nnt. Pochłaniacz wilgoci - jaki polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poproszę o rady i opinie.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do samochodu? :P

bo mi by się przydał w aucie ;P
Nie, do mieszkania :)
image
image
to ja się podłączę - może ktoś poleci coś do auta? ;)
Zastanawiam się nad tym
http://www.stopwilgoci.pl/nowe/pochlaniacze-wilgoci.html
Rozumiem, że do każdego pomieszczenia oddzielnie?
image
image
Wczoraj rozmawiałem ze znajomym budowlańcem (sam jestem w potrzebie i muszę osuszyć pomieszczenie).
Też polecił Metylan.
Humistop - stosujemy od 2 lat jest super.
A powiedzcie mi jeszcze, czy w każdym pomieszczeniu, gdzie jest za wysoka wilgoć on musi być cały czas? Czy mogę go na kilka godzin przenosić? Zastanawiam się ile sztuk zamówić, ale pewnie jeden na jedno pomieszczenie.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam taki duży pochłaniacz chyba Rowenty. Ma pojemnik 3l na wodę i super ściąga wilgoć. Kosztował chyba coś koło 700 zł ale się opłaciło. Ma kóleczka i można nim jeździć gdzie trzeba.
image
image
A czym objawia sie wilgoć i ile procent wynosi?Wiem ze chyba do 60% jest prawidłowa.
prz 60% u nas mój tato był przerażony (inżynier, specjalista od ogrzewania mieszkań) - stwierdził "grzyb gwarantowany lada chwila)
kazał zbić do 40-45%
jak się da to wietrzeniem

udało się do 50%

jak przyszły mrozy (a nie grzejemy w dużym pokoju, gdzie ta wilgoć, która wynika z suszenia tam prania, prasowania parowego), "samo się" zbiło do 40% - az nie wierzyłam
to "udało się"
to wietrzeniem + humistop

wkład na 3 miesiące po niecałym miesiącu "skroplił" nam cały pojemnik
i się zużył...
http://allegro.pl/osuszacz-powietrza-zibro-pochlaniacz-d112-i2072901697.html
taki dopiero daje efekty
a wilgotność powietrza zależy też od wilgotności na zewnątrz
do samochodu beda w Biedronce za 8,99 zł
u nas te chemiczne pochłaniacze z granulkami nic nie dały, mąż kupił w castoramie taki elektryczny,airforce, chyba za ok 400 zł, jest z w stanie zebrac do 10 litrów wody na dobę, polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny mam pytanie czy można mieć kaszel od wilgoci w mieszkaniu,od dziecka mieszkałam w suchych i ciepłych mieszkaniach,odkąd wyjechałam z Polski,zmiana klimatu i wilgoć w mieszkaniu,mieszkanie jest też dość zimne,niby grzeje ale ciągnie od podłogi i z przedpokoju,od 3 miesięcy codziennie rano budze sie z kaszlem,i już nie wiem od czego to może być,dodam że nie jestem alergiczką.
Mi chyba tez przydalby sie taki pochlaniacz wilgoci,bo mimo wietrzenia,mam tez takie na stale w oknach "wywietrzniki", nadal (przewaznie jak jest pranie w pokoju) paruja mi okna,masakra jakas...Wam tez paruja?czy tylko mi?
image
image
Ania, to, że kiedyś nie miałaś alergii, nie oznacza, ze nie będziesz jej miała.

Mój idealnie zdrowy ojciec, alergikiem "wziewnym" stał się w przeciagu sekundy w wieku 35 lat. Jechaliśmy na wakacje, musiał zjechać na poboczę, bo zaczął kichać kilkadziesiąt razy. Od tej pory całe wakacje jest na lekach na alergię.

Jak najbardziej od podwyższonej wilgotności można kaszleć. Mogą namnażać się w powietrzu grzyby, one bardzo uczulają.

Wysoką wilgotność lubią też roztocza, ci, którzy kaszlą po nocy, najczęsciej mają na nie alergię - namnażają się w pościeli.
Mama - kiedy będą w Biedronce te pochłaniacze wilgoci do aut? bo jakoś ostatnio nie robię tam zakupów :P

Zabulka - u nas w pokoju nie ma szans na zaparowane okna :] bo przez 99% czasu są przynajmniej lekko uchylone :] (tzn. uchylone ale trochę dociśnięte, nie tylko rozszczelnione)
u mojej Mamy przez noc jest okno zamknięte i rano przy samych narożnikach jest lekkie zaparowanie :] ale później okna też są uchylone :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myśmy też taki kupili,chyba 3lata temu(ok.350zł) w Castoramie,świetnie się sprawdza.Jak większa wilgoć na dworzu, to chodzi na okrągło.Dzięki temu wydajemy mniej na ogrzewanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia. w Biedrze będą od 2 lutego.
Polecam tylko naturalny pochłaniacz wilgoci Silica Gel
http://www.silicagel.pl/pochlaniacz-wilgoci

Czy ktoś wie gdzie teraz można kupić?

Kiedyś widziałam na sprzedaż w biedronce. Jednak podrejrzewam,ze teraz raczej czegoś takiego juz tam nie ma ponieważ była to jednorazowa akcja
mozesz jednak rozejrzeć się w sklepach internetowych. O tutaj jest sporo takich pochłaniaczy w dobrej cenie:
https://budujmy.eu/pol_m_Metylan_Metylan-Stop-Wilgoci-pochlaniacz-wilgoci-368.html

Nawet z wysyłką będzie Cie kosztowało mnie niż stacjonarnie (niektóre sklepy narzucają sobie takie marżę, że hej). Ewentualnie poszukaj jeszcze w marketach budowlanych. Takich większych. Tam również się pojawia.

Wydaje mi się, że jak już kupować to coś na prawdę dobrego. Taki pochłaniacz wilgoci musi spełniać określone normy i rzeczywiście być skuteczny. Polecam wam zajrzeć do sklepu Pro-Trans gdzie ja kupowałem taki pochłaniacz. Kilka innych wcześniej sprawdzałem i ten z ich sklepu był moim zdaniem najlepszy!

W domu w salonie i łazience mam pochłaniacze stojące takie zwykle na tabletkę która sie rozpuszcza. Dodatkowo w szafkach z butami ciuchami i w pokoju biurowym oraz właśnie w aucie mam silikażele to są te male torebeczki co zwykle są w pudelkach jak sie kupuje buty czy plecak. Ja takie zamawiam na necie https://www.pochlaniacz-wilgoci.pl/silikazel-bialy-c-94_2.html i wkładam w różne miejsca. W aucie tez sie sprawdzają. Trzeba tylko pamiętać o regularnych wymianach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

do góry