Widok
nnt. chce ostrzec dziewczyny
Dziewczyny.Postaram sie napisac o co mi chodzi. jakis czas temu na forum podalam swoje wyniki tsh. "pewna" osoba z tego forum odpisala mi ze jest to na pewno niedoczynnosc tarczycy i ze jestem w klubie hashimoto. Strasznie sie wystaszylam tego, poszlam zrobic badania raz jescze na tsh,ft3,ft4. ponownie napisalam na forum i reakkcja yla taka sama. poczytala na necie o ch chodzi z ta nadczynnoscia. no i sie zaczelo......juz sobie wkrecilam ze bede miala problem z zajsciem w ciaze i mam chorobe uporczywa do konca zycia. poszlam do mojej pani lekarki rodzinnej,ona mnie uspokoila, powiedziala ze nie jest to zadna niedoczynnosc bo wyniki sa w normie i mam po prostu kontrolowac ja co jakis czas. no i na forum rekacja pewnej pani byla tak: co to za lekarz itd.
Wczoraj bylam u endokrynologa. najlepszy specjalista.powiedziala ze nie mam niedoczynnosci, ze moja tarczyca juz taka jest-taka moja natura. zadnych lekow nie musze brac bo nie ma sensu.
tak wiec dziewczyny, nie sluchajcie opini niektorych osob na necie, nie czytajcie i nie wkrecajcie sobie choroby :).najlepiej po prostu posluchac opinii lekarzy.
Wczoraj bylam u endokrynologa. najlepszy specjalista.powiedziala ze nie mam niedoczynnosci, ze moja tarczyca juz taka jest-taka moja natura. zadnych lekow nie musze brac bo nie ma sensu.
tak wiec dziewczyny, nie sluchajcie opini niektorych osob na necie, nie czytajcie i nie wkrecajcie sobie choroby :).najlepiej po prostu posluchac opinii lekarzy.
Nie bardzo rozumiem po co wlasciwie podawalas swoje wyniki na forum (strikte medycznym haha)? Liczylas na to ze forumki zaaferowane slubami wystawia Ci diagnoze? czy moze na komentarze tych, ktore mialy w tym temacie doswiadczenie? Jedyne pretensje mozesz miec chyba tylko do siebie skoro nie ufasz wlasnemu lekarzowi a slepo wierzysz w to co ktos gdzies powie... Nie zrozum mnie zle, bo nie chce Cie atakowac, ale nie rozumiem dlaczego atakujesz kogos, kto chcial Ci pomoc. Chyba lepiej, ze sie porzadnie przebadalas i przynajmniej wiesz, ze musisz to robic teraz regularnie by miec wszytko pod kontrola... Dziwie sie tylko, ze wczesniej nie pomyslalas, ze zadne forum przypadkowych ludzi nie jest wyrocznia i jesli sa takie osoby ktore tego nie wiedza, to Twoj apel ma sens ;) Pozdrawiam
Ineska baaaardzo trafna odpowiedź...swoją drogą kochana Seleno...to co napisałaś powyżej wiemy kogo dotyczy i jest to moim zdaniem krzywdzące dla tej osoby...ma wielkie doświadczenie w temacie i to chyba dobrze że dzieki jej wypowiedziom zastanowiłaś sie nad własnym zdrowiem...jeżeli twoje wyniki są ok i twoja tarczyca "tak ma" to tylko gratulować...jest wiele osób które mając podobne wyniki nie mają zdrowej tarczycy i jak najbardziej powinny sie wziąć za leczenie...wynik wczesniejszych dyskusji o twoim tsh jest taki że poszłas przebadałaś się i wiesz na czym stoisz...gratuluje...a twoja wypowiedz jest godna pożałowania...Po to jest forum by pytac sie i dowiadywac o różne rzeczy (w tym wypadku i zdrowotne)...trzeba było poczytac opinie lekarzy wypowiedzi specjalistów a nie tylko opierać się na tym co zostało tu napisane...www.naszbocian.pl, www.mamo-tato.pl, poczytaj i zobacz że wyniki tóre ty masz u wielu dziewcząt diagnozuje problemy...przykro jest jedynie czytać że za chęć niesienia pomocy ktos później zostaj na forum oskarżany o nadgorliwość bąż oszczerstwo!
Selena, nigdy nie pisałam, że jestem lekarzem. Nie przepisywałam Ci leczenia, ale wysyłałam do lakarza z badaniami.
Nie kłam, że kiedykolwiek napisałam, że masz Hashimoto - pisałam, że ja je mam i do stwierdzenia tej choroby są niezbędne wyniki badań, których Ty nie zrobiłaś - więc nikt nie wie, czy to Hashimoto masz.
Twoje wyniki wskazują na niedoczynność, ostatnio podobno endokrynolog stwiedził, że wskazują one na "problemy z tarczycą w przyszłości" - wiec chyba on też nie uznał ich za prawidłowe?
Selena, myślę, że masz pretensje głównie o wypominanie Ci reklamowania lokalu Zatoka...
Inaczej nikt przy zdrowych zmysłach nie miałby za złe, gdybym na forum bardzo namawiała na BADANIA I WIZYTĘ U DOBREGO ENDOKRYNOLOGA, gdy inna forumka zamieściła wyniki niemal identyczne jak moje, które U MNIE oznaczały chorobę tarczycy.
Gdybyś innym tarczycówkom pokazała te wyniki, też by Cię wysyłały do lekarza. Ale Ty masz jakiś problem i nawet nie umiesz zrozumieć zwyczajnej troski.
Nie kłam, że kiedykolwiek napisałam, że masz Hashimoto - pisałam, że ja je mam i do stwierdzenia tej choroby są niezbędne wyniki badań, których Ty nie zrobiłaś - więc nikt nie wie, czy to Hashimoto masz.
Twoje wyniki wskazują na niedoczynność, ostatnio podobno endokrynolog stwiedził, że wskazują one na "problemy z tarczycą w przyszłości" - wiec chyba on też nie uznał ich za prawidłowe?
Selena, myślę, że masz pretensje głównie o wypominanie Ci reklamowania lokalu Zatoka...
Inaczej nikt przy zdrowych zmysłach nie miałby za złe, gdybym na forum bardzo namawiała na BADANIA I WIZYTĘ U DOBREGO ENDOKRYNOLOGA, gdy inna forumka zamieściła wyniki niemal identyczne jak moje, które U MNIE oznaczały chorobę tarczycy.
Gdybyś innym tarczycówkom pokazała te wyniki, też by Cię wysyłały do lekarza. Ale Ty masz jakiś problem i nawet nie umiesz zrozumieć zwyczajnej troski.
i to jest dowod na to, ze kazdy obywatel Polski czuje sie lekarzem...bo jak ma juz jakas chorobe, to jak podobne objawy pojawia sie u innej osoby to znaczy, ze ma ta sama chorobe i sugeruje jej sie co ma zrobic, jak ta choroba przebiega....itd (znam tez przypadki zalecanej terapii)....ale niestety kazdy przypadek jest inny, dodatkowo te same objawy maja rozne choroby...wiec takimi radami i radzeniem sie " gozdzikowej" na forum medycznym nie ma sensu, poza tym, ze dostnaie sie niefachowa opinie...bo jak ktos moze radzic skoro, nie widzial Cie na oczy i nie badal Cie i nie widzial odpowiednich badan...
lekarze ucza sie cale zycie, zeby poznac medycyne....zaufajcie im...bo znaja sie na tym co robia...!!!
nauczyło się serce, serca bicia...juz tak chce wiecznie bić
lekarze ucza sie cale zycie, zeby poznac medycyne....zaufajcie im...bo znaja sie na tym co robia...!!!
Ostasia, niby to prawda... Ale ja kilkanaście miesięcy chodziłam po gabinetach lekarskich i byłam odsyłana z kwitkiem, bo "wyniki w normie". Pomogły mi właśnie dziewczyny z forum, za co im będę wdzięczna do końca życia. Dzięki nim znalazłam lekarkę, która potwierdziła podejrzenia forumowiczek i wytłumaczyła mi, dlaczego tych wyników większość lekarzy nie umie interpretować. Bez forum już bym była łysa i nie miała tarczycy.
Inna nasza forumowiczka miała podobne wyniki do Seleny, też "w normie", tyle, że w złych proporcjach. Namówiłam ją na lekarza, podejrzenia potwierdziły się.
U Seleny mogłam nie mieć racji (to normalne, lekarzem przecież nie jestem), mogła też Selena trafić na kolejnego lekarza, który nie zajmuje się pacjentką dopóki nie zaniknie jej w połowie tarczyca i nie ma strasznych wyników - ja też byłam u dwóch takich lekarzy, bardzo przez niektórych polecanych.
Inna nasza forumowiczka miała podobne wyniki do Seleny, też "w normie", tyle, że w złych proporcjach. Namówiłam ją na lekarza, podejrzenia potwierdziły się.
U Seleny mogłam nie mieć racji (to normalne, lekarzem przecież nie jestem), mogła też Selena trafić na kolejnego lekarza, który nie zajmuje się pacjentką dopóki nie zaniknie jej w połowie tarczyca i nie ma strasznych wyników - ja też byłam u dwóch takich lekarzy, bardzo przez niektórych polecanych.
dziewczyno ty chyba nie rozumiesz co ja pisze!!!!!zaczelam ten atek zeby ostrzec dziewczyny, zeby nie sluchaly sie interpretacji twoich wynikow. bo moe wyniki sa dobre. i jesli mieszcza sie w normie to sie mieszcza. i jest totalna bzdura interpretacja ze ma byc wynik na 50% normy!!!!! ja jestem akurat taka osoba ze bierze obie wszysto do serca. takie uwagi od ciebie byly nie potrzebne.tyle
no ale halo selena, skoro zakładasz wątek, to chyba oczekujesz odpowiedzi i ewentualnej porady prawda ? dziewczyna miała podobne wyniki do Ciebie, to ci napisała, jak to było od jej strony, jeżeli nie chciałaś słuchać takich porad, to trzeba było od razu iść do lekarza, a nie pytać osób, które prawdopodobnie w większości wykształcenia medycznego nie posiadają :/
rozumiem, ze mozna sie wymieniac uwagami na temat lekarzy.....ale to lekarz w koncu postawil rozpoznanie...ale nie mozna sugerowac komus co mu jest...bo kazdy przypadek niby podobny to nigdy nie jest taki sam...ostrzegam przed takimi radami, bo mozna komus zaszkodzic...inaczej wszyscy bylibysmy lekarzami! a tak nie jest!poza tym w przypadku Hashimoto, wykonanie badan p/cial stawia rozpoznanie...badanie hormonow tarczycy, gdy sa nieprawidlowe moze zasugerowac kolejne podejrzenia...
Zycze obu Dziewczynom duzo zdrowia:)
Zycze obu Dziewczynom duzo zdrowia:)
ale ja nie mowie kto, co powiedzial...nie znam sprawy od poczatku...ale wiem, ze co jakis czas na forum pojawiaja sie tematy "zdrowotne"...w ktorych niektore dziewczyny radza na swoim przykladzie innym...
poprostu apeluje do Was, zebyscie byly bardziej ostrozne w radzeniu i doradzaniu innym w sprawie zdrowia...
wiem, ze nie miala zrobionych p/cial i nie robi sie ich w kazdym przypadku, tylko wtedy gdy jest podejrzenie Hashimoto...widocznie lekarz nie widzial celu zeby je zbadac...musza byc jakies przeslanik za tym, zeby je zrobic...w tym przypadku lekarz ocenil, ze dziewczyna jest zdrowa i trzeba sie cieszyc!
poprostu apeluje do Was, zebyscie byly bardziej ostrozne w radzeniu i doradzaniu innym w sprawie zdrowia...
wiem, ze nie miala zrobionych p/cial i nie robi sie ich w kazdym przypadku, tylko wtedy gdy jest podejrzenie Hashimoto...widocznie lekarz nie widzial celu zeby je zbadac...musza byc jakies przeslanik za tym, zeby je zrobic...w tym przypadku lekarz ocenil, ze dziewczyna jest zdrowa i trzeba sie cieszyc!
No to się cieszy, nie ;)
Ostasia, już pisałam, że to nie takie proste... Endokrynologów, którzy KIEDYKOLWIEK zlecają badanie przeciwciał jest jak na lekarstwo...
Ostatnio korespondowałam z jedną forumowiczką, która przez kilka lat leczenia się na tarczycę takiego badania nie miała i dopiero Hashi stwierdziła dzięki mnie :)
Mnie przeciwciał nie zbadano dopóki nie trafiłam na naprawdę dobrą lekarkę.
To lekarze masowo wysyłają Hashimotówki na badanie rezonansem magnetycznym, gdzie dostają jod jako kontrast (a mozna podać inny - też się dowiedziałam tego z forum).
Fora są najlepszym uzupełnieniem kulejącej opieki medycznej. Ale trzeba umieć z nich korzystać.
Ostasia, już pisałam, że to nie takie proste... Endokrynologów, którzy KIEDYKOLWIEK zlecają badanie przeciwciał jest jak na lekarstwo...
Ostatnio korespondowałam z jedną forumowiczką, która przez kilka lat leczenia się na tarczycę takiego badania nie miała i dopiero Hashi stwierdziła dzięki mnie :)
Mnie przeciwciał nie zbadano dopóki nie trafiłam na naprawdę dobrą lekarkę.
To lekarze masowo wysyłają Hashimotówki na badanie rezonansem magnetycznym, gdzie dostają jod jako kontrast (a mozna podać inny - też się dowiedziałam tego z forum).
Fora są najlepszym uzupełnieniem kulejącej opieki medycznej. Ale trzeba umieć z nich korzystać.
wlasnie o tym pisze, po co zlecac badania skoro nie ma podejrzen jakiejs choroby...skoro wyniki Tsh fT4 sa prawidlowe to nie mozna tak dla swietego spokoju zlecac dodatkowych badan, a noz sie cos znajdzie....badanie p/cial robi sie wtedy gdy inne wyniki sa nieprawidlowe! wiec to nie jest tak, ze lekarze niechetnie przepisuja badanie, tylko maja racjonalny powod dlaczego tego nie wypisuja...
Ostasia, a ja właśnie piszę o tym, że bardzo czesto lekarze nie zlecają tych badań, chociaż są wyraźne powody. Czasem nawet ich nie zlecają, chociaż leczą pacjentkę na niedoczyność od kilku lat. Niektórzy nawet twierdzą, że to nie ma znaczenia - w hashi leczy się niedoczynność, więc nie ma powodu, aby robić badania.
Wielu lekarzy nie ma pojęcia, jak wygladają prawidłowe wyniki...
Lekarze jak wszyscy inni fachowcy - tych naprawdę godnych polecenia jest może 20%.
Wielu lekarzy nie ma pojęcia, jak wygladają prawidłowe wyniki...
Lekarze jak wszyscy inni fachowcy - tych naprawdę godnych polecenia jest może 20%.
Ostasia, poradzenie komus, by przebadal sie dokladnie w zaden sposob nie jest szkodliwe. Bardziej mogloby zaszkodzic gdyby ktos stwierdzil, ze "wyniki sa super, dziewczyno nie masz sie czym martwic", albo "wez polopiryne to ci przejdzie"... A najbardziej szkodliwe jest nie uzywanie rozumu i radzenie sie "sasiadek, forumek i pan z warzywniaka" zamiast isc do lekarza, albo go zmienic w przypadku jakichkolwiek watpliwosci. Zakladanie takich watkow, do tego piszac "ostrzegam przed pewna osoba", conajmniej jakby ta obiecywala leczenie przez przylozenie reki do monitora jest dziecinada. Na miejscu Seleny cieszylabym sie, ze wszystko jest ok i nie przyznawala do swojej naiwnosci bo jak juz wczesniej napisalam, moze miec pretensje tylko i wylacznie do siebie...
wydaje mi sie ze tytul watku ciut za bardzo dramatyczny "ostrzec"...hmm..chyba kazda z nas ma swoj rozum i wie doskonale ze rady dziewczyn tu zgromadzonych moga byc cenne ale nie musza byc ostateczne i w sprawach zdrowia i tak lepiej isc do lekarza...
wydaje mi sie ze ostrzegac nas nie trzeba :)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
wydaje mi sie ze ostrzegac nas nie trzeba :)
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
selena nie rozumiem dlaczego próbujesz zepsuć opinie Agacie na forum ?
czy ona powiedziała lub zrobiła cos co ci zaszkodziło?
Nie chciała ci pomóc a to że bierzesz wszystko do siebie to tylko i wyłącznie twój problema a Agatha nie mogla o tym wiedziec
Ja uważam że to dzieki Agathcie przebadałas sie dokładnie
czy ona powiedziała lub zrobiła cos co ci zaszkodziło?
Nie chciała ci pomóc a to że bierzesz wszystko do siebie to tylko i wyłącznie twój problema a Agatha nie mogla o tym wiedziec
Ja uważam że to dzieki Agathcie przebadałas sie dokładnie
selena cieszę się że wszystko ok; ja się nie udzielałam wtedy ale mam podobne zdanie do twojego w tym sensie żeby sobie nie wkręcać; ja nie czytam żadnych info o wynikach w necie ani nie dyskutuje na ten temat z innymi bo i po co, każdy będzie starał się być najmądrzejszy, po prostu najlepiej iść do lekarza i tyle :)
Pytanie pierwsze do Seleny: PO CO umieszczałaś wyniki na forum? Jeżeli sie bałaś ze mozesz byc chora i sie przebadałas i jesteś zdrowa to zamiast sie cieszyc i podizekować za porad piszesz żeby ostrzec dziewczyny?Czy jakby jednak sie okazało ze jesteś chora to bys PODZIEKOWAŁA czy nadal ostrzegała? A jak sie okaże że twoja lekarka sie myli i za dwa lata beziesz jednak sie leczyć na tarczycę to co zrobisz? PODZIEKUJESZ I PRZEPROSISZ? Ja tez mam dobre wyniki ale endokrynolog zrobiła mi USG tarczycy która jest minimalnie mniejsza niz przeciętna i stweirdziła ze przy mojej małej tarczycy (tarczyca prawidłowa)moge miec problemy z zaciazeniem właśnie dlatego że tarczyca jest trochę za mała . Wiec wszystko jest ok ale biore leki na tarczyce po to by sprawdzić czy to pomoze zajsc w ciaże. Czasem mam wrażenie że niektórym brak odrobiny checi do myślenia i przemyślenia własnego postepowania i tego co pisza tylko wypisuja wszystko co im ślina na jezyk przyniesie pod wpływem emocji.
lailala napisał(a):
> Czasem mam wrażenie że niektórym brak odrobiny checi do
> myślenia i przemyślenia własnego postepowania i tego co pisza
> tylko wypisuja wszystko co im ślina na jezyk przyniesie pod
> wpływem emocji.
no i jeszcze najważniejsze - można w ten sposób kogoś publicznie obrazić, komuś dowalić... a to takie satysfakcjonujące z tego co zauważyłam ...
> Czasem mam wrażenie że niektórym brak odrobiny checi do
> myślenia i przemyślenia własnego postepowania i tego co pisza
> tylko wypisuja wszystko co im ślina na jezyk przyniesie pod
> wpływem emocji.
no i jeszcze najważniejsze - można w ten sposób kogoś publicznie obrazić, komuś dowalić... a to takie satysfakcjonujące z tego co zauważyłam ...
normalnie chyba się posikam:))))dziewczyny strzeżcie się Aghaty, bo rzuci na Was klątwę tarczycową:)))
po pierwsze nie sądze, żeby Aghata miała jakiekolwiek złe intencje, po drugie podając wyniki na forum trzeba się liczyć, że cześć osób ma coś do powiedzenia w tym temacie, po trzecie wiadomo, że nikt tu nie jest lekarzem i może jedynie coś zasugerowac, a osoba, której sprawa dotyczy chyba ma swój rozum i o tym wie!!!!
ja też pisałam z Aghatą i mogę jej tylko podziękować (tzn już dziękowałam hihihi) za konkretność, wiedzę, z którą się ze mną podzieliła, spokój... i własnie tylko dzięki niej przestałam panikować!!ona mnie uspokoiła jak nikt inny, nawet żaden lekarz i nie daltego, że moje wyniki są dobre:))
jak odebrałam swoje tsh i ft4 lekarz ginekolog powiedziała-są ok, mieszczą się w normie, poszłam do innego lekarza-też ginekologa z inną sprawą, pokazałm wyniki rzucając hasło: "tutaj chyba wszystko ok", na co ona powiedziała, że nie do końca i wyslała mnie do endokrynologa!gdyby nie aghata, to bym pewnie tych wyników nie porobiła. Teraz się zbieram do endokrynologa, zobaczymy co powie:)))
także laski wyluzujcie:)))i jak nie chcecie porady "nie lekarskiej" to nie zamieszczajcie wyników w necie, proste...
po pierwsze nie sądze, żeby Aghata miała jakiekolwiek złe intencje, po drugie podając wyniki na forum trzeba się liczyć, że cześć osób ma coś do powiedzenia w tym temacie, po trzecie wiadomo, że nikt tu nie jest lekarzem i może jedynie coś zasugerowac, a osoba, której sprawa dotyczy chyba ma swój rozum i o tym wie!!!!
ja też pisałam z Aghatą i mogę jej tylko podziękować (tzn już dziękowałam hihihi) za konkretność, wiedzę, z którą się ze mną podzieliła, spokój... i własnie tylko dzięki niej przestałam panikować!!ona mnie uspokoiła jak nikt inny, nawet żaden lekarz i nie daltego, że moje wyniki są dobre:))
jak odebrałam swoje tsh i ft4 lekarz ginekolog powiedziała-są ok, mieszczą się w normie, poszłam do innego lekarza-też ginekologa z inną sprawą, pokazałm wyniki rzucając hasło: "tutaj chyba wszystko ok", na co ona powiedziała, że nie do końca i wyslała mnie do endokrynologa!gdyby nie aghata, to bym pewnie tych wyników nie porobiła. Teraz się zbieram do endokrynologa, zobaczymy co powie:)))
także laski wyluzujcie:)))i jak nie chcecie porady "nie lekarskiej" to nie zamieszczajcie wyników w necie, proste...
uff juz myslalam ze o mnie chodzi :)
ale ja jestem lekarzem,tylko nie pamietam twoich wynikow.
a co do Hashimoto to mozna to tylko potwierdzic na podstawie przeciwcial.
tylko i wylacznie.
ale ja jestem lekarzem,tylko nie pamietam twoich wynikow.
a co do Hashimoto to mozna to tylko potwierdzic na podstawie przeciwcial.
tylko i wylacznie.
------------------------------------------------------------------------------------
sprzedam po 10 maja Mariees de Paris Dolores rozmiar 38 ecrue
- tam bywam :)
poza tym sprawa tarczycy i dziecka to jest odrebna sprawa.
norma TSH jest do ok. 4 bo kazde laboratorium ma swoje normy ale jezeli dana osoba stara sie odziecko to wynik w granicach 4 nie jest dobry bo wedlug najnowszych badan najlepsze TSH do zajscia to 0,5-2,5.i koniec.
nie oznacza to ze osoba ktora ma np. 3,5 musi btrac hormony ale warto wtedy zbadac fT4 i zobaczyc w jakim kiery\unku to oscyluje.bo jesli idzie do gory to byc mzoe warto pobrac hormony.
zawsze zalezy to od anego konkretnego przypadku.
co do Hashimoto...Hashimoto nie ejst problemem w staraniu o dziecko,natomiast niewyregulowana tarczyca bardzo przeszkadza.
norma TSH jest do ok. 4 bo kazde laboratorium ma swoje normy ale jezeli dana osoba stara sie odziecko to wynik w granicach 4 nie jest dobry bo wedlug najnowszych badan najlepsze TSH do zajscia to 0,5-2,5.i koniec.
nie oznacza to ze osoba ktora ma np. 3,5 musi btrac hormony ale warto wtedy zbadac fT4 i zobaczyc w jakim kiery\unku to oscyluje.bo jesli idzie do gory to byc mzoe warto pobrac hormony.
zawsze zalezy to od anego konkretnego przypadku.
co do Hashimoto...Hashimoto nie ejst problemem w staraniu o dziecko,natomiast niewyregulowana tarczyca bardzo przeszkadza.
------------------------------------------------------------------------------------
przepraszam, ale to forum ślubne, czyż nie?
i jak dla mnie to istna paranoja zasięgać tu innych porad
(nawet na ślubne należy patrzeć przez palce, bo przecież ile osób, tyle upodobań!),
a co gorsza jeszcze sugerować i przejmować się tymi opiniami zamiast rozstrzygnąć swoje wątpliwości u specjalisty
pozdrawiam :)
i jak dla mnie to istna paranoja zasięgać tu innych porad
(nawet na ślubne należy patrzeć przez palce, bo przecież ile osób, tyle upodobań!),
a co gorsza jeszcze sugerować i przejmować się tymi opiniami zamiast rozstrzygnąć swoje wątpliwości u specjalisty
pozdrawiam :)
Agatha próbowałam narazie jade na furaginie ale wiem ze długo tak nie pociagne niestety mi nawet witamina c nie pomaga
ide w piatek do ogólnej po skierowania na badania ale pewnie na wszytkie mi nie da bo chce na:
-prolaktyne
-usg ginekologiczne
-hormony tarczycy
-posiew moczu
i to narazie chyba wszytko
ide w piatek do ogólnej po skierowania na badania ale pewnie na wszytkie mi nie da bo chce na:
-prolaktyne
-usg ginekologiczne
-hormony tarczycy
-posiew moczu
i to narazie chyba wszytko
I znowu skończy się na tym, że fajna osoba odejdzie z tego forum, jak to zrobiła Beatka81:(
Selena, ty sobie zrób lepiej usg tarczycy, bo u mnie właśnie usg zadecydowało, czy mam Hashi czy nie!!!!!
A robiłaś jeszcze jakieś badania np. morfologia, HBS, anty TPO, T6??
Jeżeli nie robiłaś powyższych badań, to jestem ciekawa na jakiej podstawie lekarka wykluczyła niedoczynność?
Selena, ty sobie zrób lepiej usg tarczycy, bo u mnie właśnie usg zadecydowało, czy mam Hashi czy nie!!!!!
A robiłaś jeszcze jakieś badania np. morfologia, HBS, anty TPO, T6??
Jeżeli nie robiłaś powyższych badań, to jestem ciekawa na jakiej podstawie lekarka wykluczyła niedoczynność?
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
dokładnie i ja musze dołączyć sie do watku i ostrzec inne dziewczyny przed tobą a mianowicie:
własnie czytałam sobie z godzinke temu watek na rodzince dotyczacy apoli i staników i po 100 czytaniu o stanikach zalogowałam sie z nudów na forum i podałam swoje wymiary ( mierzyłam je po kryjomu w pracy ) i dowiedziałam sie jaki stanik powinnam nosic ( a ja myslałam ze mam duzy biust a mam tylko 75f lub 75g) no i teraz jestem zmuszona kupic sobie nowa bielizne
Agatho to wszytko twoja wina naraziłas mnie na koszty i co ja teraz mam z toba zrobic ?
własnie czytałam sobie z godzinke temu watek na rodzince dotyczacy apoli i staników i po 100 czytaniu o stanikach zalogowałam sie z nudów na forum i podałam swoje wymiary ( mierzyłam je po kryjomu w pracy ) i dowiedziałam sie jaki stanik powinnam nosic ( a ja myslałam ze mam duzy biust a mam tylko 75f lub 75g) no i teraz jestem zmuszona kupic sobie nowa bielizne
Agatho to wszytko twoja wina naraziłas mnie na koszty i co ja teraz mam z toba zrobic ?
Agatha a sa w gdańsku jakies sklepy gdzie dostane taki rozmiar ? czy zostaja internetowe ? a jak tak to jakie polecasz?
Rina mi ginjal tez pomagał przynajmniej tak mi sie wydawało bo jak go odstawiałam to znowu to samo było i mój urolog powiedział ze mam odstawic bo to placebo wiec nie biore bo fakt pomagał jak go brałam jeden dzien bez i zapalenie a to bez sensu przeciez ale dzieki za rade
Rina mi ginjal tez pomagał przynajmniej tak mi sie wydawało bo jak go odstawiałam to znowu to samo było i mój urolog powiedział ze mam odstawic bo to placebo wiec nie biore bo fakt pomagał jak go brałam jeden dzien bez i zapalenie a to bez sensu przeciez ale dzieki za rade
75F jeszcze da się kupić nawet w Triumphie, Samancie, Gai, Felinie (chociaż Felina ma w tym rozmiarze kształt "dzioby" i u nich jest to już G).
Prwadziwe G widziałam tylko w Lanoro. Jeszcze się wybieram do sklepiku w Gdyni, który ostatnio polecała Pumka.
Po bieliznę też byłam w Warszawie i Poznaniu...
To jest paranoja, bo kilka polskich firm szyje świetną bieliznę nawet na WIELKIE biusty, tylko jej w PL nie sprzedają...
Namiary na sklepy internetowe są na Lobby, właściwie nie ma sklepu niegodnego polecenia. Wszystkie znane (polskie i angielskie) są OK.
Prwadziwe G widziałam tylko w Lanoro. Jeszcze się wybieram do sklepiku w Gdyni, który ostatnio polecała Pumka.
Po bieliznę też byłam w Warszawie i Poznaniu...
To jest paranoja, bo kilka polskich firm szyje świetną bieliznę nawet na WIELKIE biusty, tylko jej w PL nie sprzedają...
Namiary na sklepy internetowe są na Lobby, właściwie nie ma sklepu niegodnego polecenia. Wszystkie znane (polskie i angielskie) są OK.
Na koniec dnia - chcę Wam jeszcze raz podziękować...
Gdy otworzyłam dzisiaj forum, to zrobiło mi się przykro i straciłam humor (a raczej nie zdarza się, żebym kiedykolwiek przejmowała się czymś, co napisano o mnie na forum)... A wiele z Was zachowało się wspaniale... Teraz mam rewelacyjny humor - głównie dzięki Wam.
Do jutra :)
Gdy otworzyłam dzisiaj forum, to zrobiło mi się przykro i straciłam humor (a raczej nie zdarza się, żebym kiedykolwiek przejmowała się czymś, co napisano o mnie na forum)... A wiele z Was zachowało się wspaniale... Teraz mam rewelacyjny humor - głównie dzięki Wam.
Do jutra :)
nie wierze w to co czytam :) chcialam ostrzec tylko dziewczyny przed interpretacja swoich wynikow przez neta. tzn. przed zbyt wielkim przejmowaniem sie a tu prosze...niezly watek sie utworzyl. normalnie agatha zostalas boginia. wybacz mi prosze ze smialam poruszyc ten watek.zaznacze ze nie wymienilam nawet twojego niku :) kurde normalnie teraz wiem jak ludzie czuja sie w big brother :) dobranoc wszystkim
Autor: selena 17-10-2007 12:22
"dziewczyno ty chyba nie rozumiesz co ja pisze!!!!!zaczelam ten atek zeby ostrzec dziewczyny, zeby nie sluchaly sie interpretacji twoich wynikow."
To chyba do Agathy bylo? A moze ty nie rozumiesz wlasciwie co piszesz? Przeciez to oczywiste do kogo kierowalas ten watek, chociaz wiekszosc tu osob nie rozumie o co wlasciwie Ci chodzi? DAlej bedziesz sie upierac przy swoich pretensjach, czy moze zastanowisz sie nad tym co pisze Ci tyle dziewczyn? Przeczytalas chociaz kilka z tych opinii? I co dalej nic? W takim razie to pewnie UKLAD przeciwko Tobie i Twojemu zdrowiu. Przynajmniej wiemy kto za tym stoi :))) Pograzasz sie, jak juz ktos Ci napisal kazdy swoj rozum ma, ale jak widac nie kazdy potrafi efektywnie z niego korzystac... rece opadaja :/
"dziewczyno ty chyba nie rozumiesz co ja pisze!!!!!zaczelam ten atek zeby ostrzec dziewczyny, zeby nie sluchaly sie interpretacji twoich wynikow."
To chyba do Agathy bylo? A moze ty nie rozumiesz wlasciwie co piszesz? Przeciez to oczywiste do kogo kierowalas ten watek, chociaz wiekszosc tu osob nie rozumie o co wlasciwie Ci chodzi? DAlej bedziesz sie upierac przy swoich pretensjach, czy moze zastanowisz sie nad tym co pisze Ci tyle dziewczyn? Przeczytalas chociaz kilka z tych opinii? I co dalej nic? W takim razie to pewnie UKLAD przeciwko Tobie i Twojemu zdrowiu. Przynajmniej wiemy kto za tym stoi :))) Pograzasz sie, jak juz ktos Ci napisal kazdy swoj rozum ma, ale jak widac nie kazdy potrafi efektywnie z niego korzystac... rece opadaja :/