Widok

nnt: co na karaluchy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy macie jakies skuteczne sposoby na karaluchy?
Niestety mieszkam w wiezowcu i to na parterze, a w piwnicach tego diabelstwa siedzi mnostwo i choc nie wiem jakbym dbala o higiene w domu, to bez dobrego srodka cheicznego, chyba niewiele moge zrobic.
jest w necie pelno zelow, kostek, sprayow, ale nie wiem co wybrac... moze cos podpowiecie?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na ósmym piętrz i miałam podobną sytuację Zawiadomiłam spółdzielnie ,specjalista przeprowadził denzynfekcję specjalnym preparatem w piwnicy i w zsypach .Zaprosiłam pana do mieszkania umieścil w kratkach wentylacyjnych i kanale rur specjalną pastę,sąsiedzi zrobilo tak samo Minęły 4 lata i od tego czasu mamy spokój ,żadnego robactwa

Karaluchy nie jest tak prosto wytępić, najczęściej pojawiają się w nocy lub nad ranem w takich miejscach, jak spiżarnia, szafki z zapasami żywności, chlebak, przestrzenie między półkami w kuchni, w które wpadają resztki, trzymają się blisko podłogi przenoszą też choroby i to groźne. Najlepiej nie tępić je samemu, gdyż to będzie nie skuteczne na dłużą metę, trzeba dobrać środki, znaleźć miejsca występowania i jeszcze babrać się w tym, karaluchy też uodparniają się od preparatów. Najlepiej zamówić usługę z firmy DDD ze sprzętem i doświadczeniem. W Małopolsce i na Śląsku działa firma Efekt DDD http://efektddd.pl/uslugi#dezynsekcja zadzwoń, wyślij maila, umów się oni się wszystkim zajmą, zrobią to jak najmniej inwazyjnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak ktoś pisał wczęsniej, ja też korzystała mz środka z http://www.konieckaralucha.cba.pl i u mnie też pomógł i to dosc szybko, moze nie w 3 dni jak tam pisza, ale po okolo 10 dniach juz prawie ich nie widziałam i narazie mam 6 miesiecy spokoju, wiec moge polecić :)
tez miałam w wieżowcu problem z karaluchami. Znajomy marynarz przyniósł jakiś środek w strzykawce, wylał po kilka kropli przy kratkach wentylacyjnych u siebie, u mnie i kilku innych zaprzyjaźnionych sąsiadów. Karaluchy znikły na dobre!
Środek działał tak, że karaluchy znosiły go do gniazda i tam wszystkie zdychały.
Więc na pewno coś jest, tylko niestety nie wiem jak się nazywa.
Obstawiałabym ten środek z Rosji - oni tam mają niezłe patenty ;)
Jak mojej mamie weszły do domu to kupiła takie domki z trucizną, wchodzą do takiego i roznoszą to w gnieździe. Po tygodniu karaluchy wszystkie pozdychały i miała spokój
A czy mogę prosić aktualny nr tel do tej firmy?
Witam
mam gardłową sprawę- u mnie jest ich plaga. Czy naprawde ten mikrobiolog jest skuteczny? Prosze o informację.
Polecam tą firmę http://www.mikrobiolog.pl Zamówiłam ich i po robalach nie ma ani śladu a minęły już 2 lata. Ps. firma jest z Trójmiasta
Mnie już z dwóch mieszkań udalo sie ich pozbyc za pomoca tego srodka http://www.konieckaralucha.cba.pl Naprawde polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgłoś sprawę w administracji muszą zrobić dezynfekcje i przy okazji poproś pana który będzie to wykonywać, żeby w twoim mieszkaniu też coś zrobił .U mnie w komin wentylacyjny włożył trochę pasty na karoluchy.Wszyscy sąsiedzi powinni to zrobić w swoich mieszkaniach.Kosztuje niewiele ale po karoluchach nie ma śladu.
Mnie już z dwóch mieszkań udalo sie ich pozbyc za pomoca tego srodka http://konieckaralucha.cba.pl. Naprawde polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja na to diabelstwo kupuje płytki, ważne zeby je dość regularnie wymieniać i jakoś udalo mi się tego pozbyc, na poczatek kupilam kilka i porozstawialam w mieszkaniu a teraz kupuje ze 2 i stawiam w miejscach gdzie najczesciej sie pojawialy. Czasami zdarza sie ze jakis przywedruje ale przy plytkach pada.
przede wszystkim zgłosić do spółdzielni lub wspólnoty bo tylko działanie w całym pionie coś pomoże
miałam ten sam problem i stosowałam chyba wszystkie możliwe środki np. pułapki, trutka w żelu ipt, u mnie po kilku dniach był spokój, ale zakleiłam taśmą wszystkie otwory wentylacyjne żeby znów nie przeszły od sąsiadów
uspokoiło się w bliku po akcji spółdzielni i kilkakrotnym truciu przez profesjonalną firmę, ale taśmę z otworów wentylacyjnych zdjęłam dopiero w kilka tygodni po zakończonej akcji w całym bloku
image
dokladnie-caly pion po piwnice. i to jedyna skuteczna metoda:)
Moja teściowa mówiła mi, że tez miała karaluchy. Juz od ponad 6 lat nie ma. Ale co roku czy dwa przyjeżdża facet z Warszawy z dezynsekcją. Tylko mówi że najlepiej jak cały pion jak robią. U niej w 4 piętrowym boku prawie wszyscy sąsiedzi zamawiają tego Pana
A ja orcam pana ktory robil mamie mojej i sasiadce i 3 lata jak mama nie ma tego ustrojstwa facet z warszawy przyjezdza na zlecenia nie wiem czym robi ale faktucznie skuteczne i to nie jest zadna reklama, tylko chec pocy ja. Ztym panem nie mam nic wspolnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
działa ten środek, jest bardzo skuteczny, sprawdziłam w wieżowcu na morenie. jak mieszkałam karaluchy już nigdy się nie pojawiły. jakies 2 lata... potem nie wiem
u mnie kiedyś pomógł skutecznie na długi czas rosyjski środek sprowadzany przez allegro bodajrze. nazywał się tak jak po ichnemu karaluch. efekt błyskawiczny, te które nie zdązyły uciec puchły i zdychały, a reszta zwiała gdzieś. to jest taka jakby pasta w tubce, jedno opakowanie starcza na 40m^2 mieszkania, wypuszcza się ta pastę w połączeniu ścian z podłogą.
..
Polecam rosyjski srodek, tani, baspieczny i skuteczny.

http://tablica.pl/oferta/kapkan-zel-na-prusaki-karaluchy-mrowki-IDyCvp.html#670291b7;r:;s:
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry