Widok
nnt. przepis na pyszny i latwy krem do tortu potrzebuej. pilne :)
dzieki z gory
dzieki ale ja nie uznaje paczek
najprostszy wg mnie, bo tez nie uznaję żadnych proszków to krem z ubitej kremówki i serka mascarpone plus cukier puder wg uznania albo syrop owocowy, alkohol czy cokolwiek chcesz:)
proporcje mam takie 0,5 l kremówki na 750 g mascarpone - to na tort starcza
proporcje mam takie 0,5 l kremówki na 750 g mascarpone - to na tort starcza
juz znalazlam przepis na necie taki sam jak zgubilam :) wiec dziekuje za odp. ale bede sie go trzymac bo mam 2 lewe rece do wypiekow a ten mi wychodzi.
ale jeszcze 1 pytanie mam
tort chce miec z bita smietana - nie z paczki wiec kupilam 30% kremowke i na necie wyczytalam ze ubic a potem dodac cukru pudru do smaku i mi sie woda oddzielila ;( polecialam do sklepu po nowa 30% i pani dala mi jeszcze jakis smietan fix. bach bach zmieszalam ow smietan z cukrem i to do smietany i bijemy. wszystko extra ale na necie pisali dodac zelatyny zimnej (3 lyzeczki +1/2 szkl wody). dodalalm i woda z maslem !!! jak sie robi ta bita smietane, ona musi troszke wytrzymac na stole i ladnie wygladac. ja mam juz 3 litry smietany ( 40 zl !!!! ) w toalecie a bitej jak nie ma tak nie ma :////
HELP ME
ale jeszcze 1 pytanie mam
tort chce miec z bita smietana - nie z paczki wiec kupilam 30% kremowke i na necie wyczytalam ze ubic a potem dodac cukru pudru do smaku i mi sie woda oddzielila ;( polecialam do sklepu po nowa 30% i pani dala mi jeszcze jakis smietan fix. bach bach zmieszalam ow smietan z cukrem i to do smietany i bijemy. wszystko extra ale na necie pisali dodac zelatyny zimnej (3 lyzeczki +1/2 szkl wody). dodalalm i woda z maslem !!! jak sie robi ta bita smietane, ona musi troszke wytrzymac na stole i ladnie wygladac. ja mam juz 3 litry smietany ( 40 zl !!!! ) w toalecie a bitej jak nie ma tak nie ma :////
HELP ME
ja ubijam kremówkę i nic się nie dzieje, ale warunek jest taki, żeby ubijac ją na mocnych obrotach i równo - powinna tez być zimna
ja nie używam ani fixu ani żelatyny:) I najlepiej kupić od razu śmietankę tortową - 36%
kurka wodna. chlodna miala ta smietane (20 min w zamrazarce). jak juz mowilam mam 2 lewe rece i nawet z fixem nie wychodzi :)
powoli, bo powoli. doslownie po kroplach dodawalam ta zelatyne i tyle kasy w bloto
powoli, bo powoli. doslownie po kroplach dodawalam ta zelatyne i tyle kasy w bloto
Obawiam się czy przypadkiem po tej zamrażarce śmietana się nie rozwarstwiła:/
z 3 jaj i szklanki cukru ubijasz kogel mogel
w 2 misce ucierasz na puszysta mase kostkę masła a następnie po 2 łyzki dodajesz kogla mogla i ucierasz jak majonez. Gdy masa jest juz jednolita i mozna dodać 50ml spirytusu, ale też po parę kropel ciągle ucierając lub kakao.
masa jest super -polecam
jakby sie zważyła to znów masło i dodajemy zważoną masę
w 2 misce ucierasz na puszysta mase kostkę masła a następnie po 2 łyzki dodajesz kogla mogla i ucierasz jak majonez. Gdy masa jest juz jednolita i mozna dodać 50ml spirytusu, ale też po parę kropel ciągle ucierając lub kakao.
masa jest super -polecam
jakby sie zważyła to znów masło i dodajemy zważoną masę
ja tak robię najlepszy :) krem kawowy
3jaja plus szkl. cukru i trochę -ubijam na parze
w osobnej misce ubijasz 2 kostki masła
do ubitego masła dodajesz stopniowo krem z jajek, ciągle ubijając
dodajesz ok 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczonej w min. ilości wody i wódkę
jakby sie ważyło dodajesz trochę masła
krem jest pyszny, polecam :)
3jaja plus szkl. cukru i trochę -ubijam na parze
w osobnej misce ubijasz 2 kostki masła
do ubitego masła dodajesz stopniowo krem z jajek, ciągle ubijając
dodajesz ok 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczonej w min. ilości wody i wódkę
jakby sie ważyło dodajesz trochę masła
krem jest pyszny, polecam :)