Widok

nnt rekonstrukcja stawu kolanowego

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy moze ktoras z Was to przechodzila?? ja mialam coprawda juz 3 artroskopie...ale teraz czeka mnie rekonstrukcja obu kolan... no i slyszalamzm e nawet do 2 miechow o kulach trzeba lazic a rehabilitacja nawet do pol roku!!!!!!! masakroza... moze mnie ktos pocieszy ze krocej?? bo kurde nie mam pojecia jak ja sobie z paulina poradze... i mnie stres lapie niezly :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Profesjonalnie artroskopie stawu skokowego miałem wykonaną w Orthosport -orthosport.pl. U mnie problem ze stawem zaczął się w sumie dość niepozornie. Zacząłem biegać, pływać, jeździć na rowerze generalnie wszechstronnie. I początkowo nic nie czułem, żadnych problemów, ale jak na którymś z biegowych treningów gruchnęło na wysokości kostki, to nie było czego zbierać..
hop
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Risika a ile czasu chodziłaś o kuli po zabiegu ?
ja mam w sierpniu rekonstrukcję więzadła krzyżowego przedniego i obawiam się długotrwałego uziemienia :(
kurde mam dwoje małych dzieci nie mogę leżeć 3 miechy :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

niech ci napisza pilnebo normalnie to jest ok 2 lat czekania w kolejce... ja na 2 kolano mam na za 2,5 roku zwykla artroskopie ;)
operacja sie udala wszystko bylo ok bo mialam rezonans... poszlam na 5 tyg rehabilitacje z zusu i tam na cwiczeniach przeszczep pekl :( drugiego mi nie zrobia teraz tylko musza wyczyscic kolano z odlamkow kosci i nie wiadomo co i jak...
Risika jeszcze nie zakończyłaś leczenia ?? ta operacja nic nie dała ?
ja dopiero na lipiec usiłuję się wcisnąć na kwalifikację do zabiegu, zobaczymy czym się to skończy, oby pomyślnie :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hoopp

moze ktos mial??
i mu sie przeszczep zerwal??

ja wlasnie w poniedzialek mam kolejna 4 operacje.
hoooppp moze jednak ktos mial??

ja jestem 3 dzien po zabigu... ani wyprostowac ani zgiac ani stanac ani siedziec ani lezec... generalnie wyje z bolu :(( naczytalam sie na forach a tam niby ludzie juz po 2 tygodniach smigaja ;/ ja pierdziu...
no tak masakra nie moge sie na swoje konto zalogowac :((
hopsa... dziewczyny polecam dr Stasiaka przyjmuje w luxmedzie :)) wszystko mi pieknie wytlumaczyl wypisal wnioski na refundacje stabilizatora i kul... ja mam operacje we wtorek!! juz mnie nerwy zaczynaja masakrycznie zzerac... bo kurde 1 wrzesnia bede musiala jakims cudem mloda do przedszkola zaczac prowadzic....
...miej odwagę być mądrym...
tylko ze tego zabiegu podobno nie wykonuja nigdzie w państwowym szpitalu... tylko w prywatnych... wiec ewnetualnie zostaje mi szukac innego prywatnego....

Zostaje mi tylko zbierac 6 tysiecy... bo u mnie tyle kosztuje operacja + częśc wymienna :/
hmm to jeszcze idz do innego lekarza. sprobuj do takiego co przyjmuje n kowalach ordynator ze szpitala w koscierzynie chyba (albo kartuzach) oni tam maja wypasiony oddzial ortopedii no i maja tanszy cennik niz w trojmiescie.. tylko nie pamietam jak on sie nazywa :(( mi oczywiscie ciesla tez proponoal 'prywatnie' ( bo za 1 razem tak mialam) no ale tez skad wziasc tyle kasy rekonstrukcja to ok 12 tysiaka za jedno :O
A mi dr cieśla powiedział, ze nfz nie zna takiej 'choroby' czy przypadłości jak moja i niestety musze zrobic operacje prywatnie :/ :/ :/ tylko nie wiem skad wziac na to pieniadze...
ja mialam 1 wypadek 13 lat temu w czechach chyba. potem 1 operacja, potem mi sie drugie popsulo potem mialam jeszcze dwie artroskopie ;) bylam w szpital i w gdyni im sie jakas czes w sprzecie popsula i maja opoznienie;/ ja mam miec dopiero 1 sierpnia buuu...
czasem to nie musi być kontuzja niestety.
Ja mam coś z kolanem. nagle sie zaczęło. strzela , chroboce i boli, skąd nie mam pojęcia. Wcinam glukozaminę i chyba jest lepiej, moze niedobór ale mogą też to być początki jakis stanów zwyrodnieniowych....Moja mama ma osteoporozę ale trochę więcej lat i też od dawna jakieś problemy na tympolu.
Siostra miała operacje kolana dwa razy ale ona załatwila się na nartach. W sumie z tego co mówiła,to po takiej operacji i tak nie wraca sie zupełnie do formy, ona własnie przy zmianach pogody narzeka no i musi uważać na to kolano.Chodzila o kulach jakiś czas nie pamiętam ile
Rok temu malowałam pokój, schodząc ze stołka oparłam ciężar ciała na lewej nodze i nagle TRACH... Niby nic, pociągnęłam jeszcze jeden dzień, a potem okropnie spuchło mi kolano i okazało się, że staw kolanowy skręcony. Pomagały mi okłady z kapusty, niby jest okej, ale to już nie to samo... Co jakiś czas kolano się odzywa, czy źle stanę, czy za mocno zegnę i niestety sie odzywa... Mogę tylko się domyślać co Wy przeżywacie...
Dziewczyny, sorry,ze pytam,jestescie po jakiś powaznych wypadkach czy kontuzjach? Chyba nie jest łatwo uszkodzic sobie tak mocno kolana, czy to po prostu tak sie stalo od niczego?
A Ty jestes zadowolna z tego dr ?

Do kolejowego jestem zapisana do dr Rybaka, podobno dobry lekarz, ale w necie tez ma różne opinie...
aaa niech mni ktos pocieszy ze da rade dojsc do siebie szybciej niz pol roku... moja matka sie zajmie paulina 2 tygodnie a potem coz juz ja... a niby 6 tyg lezec i o kulach trzeba ;/ ale mam pietra ;d
mnie wlasnie ciesla skierowal... ale on ma w sumie ostatnio dosc rozne opinie duzo negatywow... mi operacje ma robic dr debski...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry