Widok

nnt. "warunek" na UG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny, sluchajcie mam pytanie/problem... otóż.. jutro mam egzamin, ktorego juz 2 razy nie zdalam,takze jesli nie zdam jutro no to wiadomo - warunek. no i tu sie pojawia moje pytanie,czy ktoras z was moze miała kiedys z czegos warunkowy wpis?
jak to jest w momencie kiedy to jest przedmiot ciagnacy sie od 3 lat, wszystkie cwiczenia z niego mam zaliczone na 4, tylko egzamin w plecy. czy musze chodzic na zajecia znow z 3 roznymi latami czy warunek to samo podejscie do egzaminu??

wiem,ze takich informacji powinnam szukac u źródeł, jednak na UG jest taki bałagan, że kogo się nie zapytam każdy mówi inaczej :/

z góry dzięki za pomoc..

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
juz pół biedy z tą kasą, ale te nerwy :/ ja już pisałam rezygnację ,ale mąż powiedział, że jestem "głupia"... kurcze po prostu po 2 latach życia w samolocie między domem a gdańskiem można się wściec jak już na końcówce jeszcze robią problemy. :(

dlatego tak bardzo zależy mi na tym, żeby nie chodzić od nowa na zajęcia bo wtedy moje loty do domu będą żadsze :(

nie nazwalabym tego tak... w wielu prywatnych szkolach wogole nie ma warunku bo tam masz 10 podejsc do egzaminu bez zadnych konsekwencji...na ug masz (tzn u mnie tak bylo): zerowke(nie zawsze), egzamin, poprawke i warunek. Nie zdasz warunku - do widzenia, no chyba ze kombinujesz z awansami it ale to nie zawsze chca dac

Tak było za "moich " czasów;)

a na jakim wydziale jestes

to chyba wszystko zalezy od wydzialu...

ja mam wielką nadzieję, że nie będę musiała się przekonać jak dokładnie jest teraz.... jutro o 11 będzie wiadomo co dalej... póki co nie mam sie siły już uczyć bo wszystko mi się miesza, wiec lepiej odpoczne...

kurcze 4 lata studiów i nawet września nie miałam, a teraz prosze...eh...

ale jak nie zdam to od razu biegne do dziekana zapytac jak to jest z tym ponownym chodzeniem na zajecia...

jesli pytanie na jakim wydziale jestes bylo do mnie to odpowiadam, ze na filologicznym :)

Polska czy obca? Z ciekawości i sentymentu:)

niestety polska :/

czyżby to diachron?

nie :) diachron sie udał na 4 :), to XX wiek...niby proste a jednak...

Aha, myślałam że jakas obca:)-co jesli o mnie chodzi , błędem bym nie nazwała;) kochałam UG i mój wydział:)..
Bądź co bądź, zycze pwoodzenia!!!!!!!!

a z kim masz? ja zdawałam 4, 5 roku temu u Majchrowskiego!

no ja mam z panią profesor na T....wiesz o kim mowie?

chyba wiem :)
ja nie miałam z nią żadnych zajęć!

to Bogu dziękuj :) ide kuć dalej...choć już nieco spokojniejsza...mam nadzieje, że wasze info, odnośnie nie powtarzania ćwiczeń się potwierdzą, bo jak nie... to będzie ze mna krucho :(

no i jednak to, że trzeba chodzic od nowa na zajęcia chyba się potwierdzi :/ co za bzdura :/

Wszysttko zależy od wydziału. W moim przypadku było tak: Poszłam do dziekanatu złożyłam podanie o wpis warunkowy i zapłaciłam kasę. Uczęszczałam dalej na następny semestr zimowy a wykładowca u którego polałam egzamin wyznaczył datę egzaminu na listopad. Nie powtarzałam żadnych ćwiczeń, po prostu jak ktoś zaliczył egzamin to szedł dalej ze swoim "rocznikiem" A jak nie to spadał semestr niżej i prosił o przepisanie ocen z tych przedmiotów które miał zaliczone, w takim wypadku najczęściej chodziło się tylko na wykłady z polanego przedmiotu, a ocena z ćwiczeń równiez została przepisana. No chyba że jakiś "pan od ćwiczeń" zgłosił sprzeciw, ale z tego co wiem nie było problemu.
Oleńka ja na UG miałam warunek, a w zasadzie półwarunek, który kosztował 250 zł. Miałam dodatkowe 2 terminy....z historii myśli ekonomicznej brrrrrrrrrr
Jak masz repetę to musisz chodzić. Jak warunek to nie. Podchodzisz tylko do egzaminów.
Wiem z doświadczenia - wydział fil-hist jeszcze :P

Dostałaś to pozwolenie na warunek ? Jak nie to daj znać. Może mogę pomóc. 5 lat byłam w samorządzie i parlamencie - być może coś jeszcze zdziałam :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry