Widok

nocne moczenie 5cio latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam mam problem z synkiem od jakiegoś pół roku synek który ma 5 lat zaczoł moczyc sie w nocy!! wstaje osikany wszystko strasznie wtedy pachnie moczem mam dosyc prania codziennie poscieli i pizamki, lekarka muwiła że to minie ale moim zdaniem jest cos nie tak... moze ktos cos doradzic??? do szkoły idzie od wrzesnia więc to nie stres
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znam ten ból przerabialam to samo nawet mialam podejrzenia refluksu drog moczowych u synka:( ale jednak bylo to na tle psychologicznym bo moj maz wyjezdzal do pracy za granice i on tesknił :( jak maz wrocil na stale problem sie skonczyl a trwalo to 3 lata
w mojej rodzinie tez byl taki przypadek, dziewczynka miala niecale 3 lat jak rozwiedli sie jej rodzice i nie przezyla tego wielkim stresem jesli nie mialam nocych moczen,ale kiedy urodzila sie w jej domu druga dziewczyna-jej siostrzyczka zaczela sie moczyc w nocy..trwalo to pol roku.. teraz ma prawie 6 lat i jest sucho w jej lozku:-)

zastanowc sie nad sytuacja w domu, w otoczeniu? czy dziecko chodzi do przedszkola..moze cos sie wydarzylo na placu zabaw..moze w waszej rodzinie..czasam dla nas doroslych to nic wielkiego a dla dziecka koniec swiata..
Masz dwa podstawowe podejrzenia: problem z drogami moczowymi i problem psychologiczny.

wizyta u nefrologa

wizyta u psychologa dziecięcego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a pilnujesz aby przed spaniem zrobił siku ??? zrobiłabym też badanie moczu dla pewnosci , ze nie ma jakiejś bakterii w drogach moczowych.
no wlasnie u mnie jest podobna sytuacja,do tej pory nie bylo problemu,ostatnio zdarza mu sie coraz czesciej.stresow zadnych nie ma,co prawda duzo pije w ciagu dnia,ale chodzi siku przed snem,zobaczymy jeszcze kilka dni...
Jeśli dziecko nagle zaczyna dużo więcej pić to może byc to cukrzyca... Lepiej sprawdzić.
przedewszystkim to raz lub 2 razy w nocy wysadzac dziecko

ja chodzilam do nefrologa robilam kalendarz suchych nocy a i tak nic nie dalo ;/ lekarz polecil mi kupic specjalne majteczki z alarmem koszt 500 zl ;/ dałam sobie spokoj bo na moje dziecko nawet glosny budzik nie dziala jak spi a co dopiero dzwiek w majtkach

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry