Widok
nosidełko dla 6 tyg.dziecka-jakie polcacie?
chciałabym kupić dla mojego synka co takiego, ale nie wiem co wybrać, na co zwrócić uwagę i przede wszystkim, czy takiego malucha można już nosić w taki sposób... Przyglądałam się nosidełkom babybjorn, ale są dosyć drogie i nie wiem czy warte swojej ceny...
z góry wielkie dzięki za rady
z góry wielkie dzięki za rady
Ja polecam RED CASTLE, dla dzidzisiow ktore nie tryzmaja główki maja specjalną podporke.Ja nosiłam nasza córcie w nim i jest super, trzymam jeszcze bo jest do 14kg a chcemy jechac w gory wiec mąż będzie nosil w nosidelku bo w chuscie dla faceta to jakos nie bardzo he a mama będzie nosic w chuscie ;) a i tak wogole jakby si emialo nosic niewiadomo ile czasu dziecko to wiadomo ze nie wskazane ale jescli chodzi o jakis spacer, zakupy itp.to nie dajmy sie zwariowac.Choć napewno chusty sa bardziej polecane ale minus wlasnie to wiazanie, ja nadal nie zalapalam wprawy.
http://www.marko-zabawki.pl/rc/nosidelka.html
http://www.marko-zabawki.pl/rc/nosidelka.html
my mamy takie http://allegro.pl/e-d-nosidelko-doskonale-m1-lascal-super-prezent-i1404596340.html moje je polecic z czystym sumieniem ale nie dla 6tyg.dziecka

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Tylko chusta !! żadne nosidełko (nawet ergonomiczne) nie jest dla tak małego dziecka (pomimo reklam producentow). Na poczatek polecam elastyczna (jest polecana nawet dla wczesniakow) --> bardzo latwo sie ja wiaze ale niestety jak dziecko szybko tyje to moze byc po pewnym czasie za ciezko w takiej chuscie. Bardziej przyszlosciowa jest tkana ale poczatki moga byc trudniejsze. Nosidlo ergonomiczne najlepsze jest jak dziecko siedzi stabilnie (a najwczesniej jak stabilnie trzyma glowe).
A i jeszcze o chustach: jesli chodzi o elastyczna to mozna pokusic sie o tansza wersje np. z allegro (polecam uzytkownika Pentelka), ale jesli chodzi o tkana to warto zainwestowac w chuste znanej firmy bo chodzi tu przede wszystkim o odpowiedni splot tkaniny ktory zapewnia odpowiednie napręzenie chusty itp (uzywana znana jest lepsza od jakiejs nowej no-name).
Polecam chustoforum gdzie mozesz znalesc sporo opini o chustach i nosidlach ergonomicznych oraz spotkanie klubu kangura.
Zapomnij o wszelkich nosidlach tyby baby bjorn (czy jak to sie pisze) w ktorych dziecko wisi) - no i nie nosi sie takiego malego dziecka przodem do swiata tylko zawsze brzuszkiem do siebie.
A i jeszcze o chustach: jesli chodzi o elastyczna to mozna pokusic sie o tansza wersje np. z allegro (polecam uzytkownika Pentelka), ale jesli chodzi o tkana to warto zainwestowac w chuste znanej firmy bo chodzi tu przede wszystkim o odpowiedni splot tkaniny ktory zapewnia odpowiednie napręzenie chusty itp (uzywana znana jest lepsza od jakiejs nowej no-name).
Polecam chustoforum gdzie mozesz znalesc sporo opini o chustach i nosidlach ergonomicznych oraz spotkanie klubu kangura.
Zapomnij o wszelkich nosidlach tyby baby bjorn (czy jak to sie pisze) w ktorych dziecko wisi) - no i nie nosi sie takiego malego dziecka przodem do swiata tylko zawsze brzuszkiem do siebie.
Sorha ma rację to nosidełko nie nadaję się dla dziecka w żadnym wieku. Musi być takie żeby kolana były wysoko i szeroko, żeby oplatały mamę/tatę.
Nie wiem jak można takie "krzywdzące" produkty sprzedać.
Ja też polecam chustę elastyczną. Wiązanie to żadna filozofia. W necie jest pełno filmików jak to robić. Można się nauczyć samemu.
Zawsze można się też wybrać na spotkanie Klubu Kangura ale Klubu Mam Gdynia - chętnie pomożemy:)
Nie wiem jak można takie "krzywdzące" produkty sprzedać.
Ja też polecam chustę elastyczną. Wiązanie to żadna filozofia. W necie jest pełno filmików jak to robić. Można się nauczyć samemu.
Zawsze można się też wybrać na spotkanie Klubu Kangura ale Klubu Mam Gdynia - chętnie pomożemy:)
Mnie też chusty przerażaly ale dalam sę namówić na chustę i jestem wniebowzięta ! Mało, że NAPRAWDĘ łatwo sie nauczyć ( a mam chustę zwyklą nie elastyczną) to są dodatkowe bonusy - jak dzidzia placze chusta ją/jego ukoi i zaśnie słodko. Dzieki chuście przeżylam jakoś naprawdę trudne chwile....Trochę kosztowala al było mega warto!
NIKT mi nie pokazał jak motać. Patrzyłam na instrukcję od mojej chusty i znalazłam filmiki na youtubie. I Już :))))
SUPER Proste. Najpierw ćwiczyłam na misiu. Potem mąż pomagał mi i podtrzymywał dziecko. Potem już robiłam sama ale z nim obok. Mam wrazenie, że i bez tych ceregieli bym sobie dała radę ale z mężem obok czulam się bezpiecznie.
Z chustą mogłam sie kręcić po kuchni, wychodzić na spacer i nie martwić się, ze nadwyrężam kręgosłup mojego bąka... Po prostu stosowalam odpowiednie wiązanie i już...
Nie wahaj się i kupuj chustę. Nie będziesz żalować. Jak nie wierzysz, że sie nauczysz sama wiązać to fakt zajrzyj na spotkanie jakiegoś klubu...
Znam mamy co kupily nosidelka. Przeważnie by mogly je teraz sprzedać nadal nowe...
No i najlepsza chusta to podstawowy model. Nie tam jakieś gotowe. Docenisz jak będziesz mogła długo używać...
NIKT mi nie pokazał jak motać. Patrzyłam na instrukcję od mojej chusty i znalazłam filmiki na youtubie. I Już :))))
SUPER Proste. Najpierw ćwiczyłam na misiu. Potem mąż pomagał mi i podtrzymywał dziecko. Potem już robiłam sama ale z nim obok. Mam wrazenie, że i bez tych ceregieli bym sobie dała radę ale z mężem obok czulam się bezpiecznie.
Z chustą mogłam sie kręcić po kuchni, wychodzić na spacer i nie martwić się, ze nadwyrężam kręgosłup mojego bąka... Po prostu stosowalam odpowiednie wiązanie i już...
Nie wahaj się i kupuj chustę. Nie będziesz żalować. Jak nie wierzysz, że sie nauczysz sama wiązać to fakt zajrzyj na spotkanie jakiegoś klubu...
Znam mamy co kupily nosidelka. Przeważnie by mogly je teraz sprzedać nadal nowe...
No i najlepsza chusta to podstawowy model. Nie tam jakieś gotowe. Docenisz jak będziesz mogła długo używać...
dla takiego maleństwa tylko chusta :)
czym się różni normalne nosidło od ergonomka? zwykłe nosidło obciążą kręgosłup, stawy biodrowe itp. - dziecko "wisi" w nim - stąd często jest nazywane "wisiadełkiem" wśród mam chustowych ;)
nosidło ergonomiczne odciąża stawy i kręgosłup, podobnie jak chusta - (dobrze dobrane) ma podtrzymywać nóżki w pozycji żabki(materiał ma sięgać aż do kolanek) - ale ergonomki są dla dzieci siedzących :)
proponuję iść z Maluszkiem na spotkanie do Klubu Kangura i popróbować co i jak :)
ja też uczyłam się wiązać chustę tylko na podstawie fotek i filmów w necie ;)
a jak syn wyrósł - kupiliśmy nosidło :)
czym się różni normalne nosidło od ergonomka? zwykłe nosidło obciążą kręgosłup, stawy biodrowe itp. - dziecko "wisi" w nim - stąd często jest nazywane "wisiadełkiem" wśród mam chustowych ;)
nosidło ergonomiczne odciąża stawy i kręgosłup, podobnie jak chusta - (dobrze dobrane) ma podtrzymywać nóżki w pozycji żabki(materiał ma sięgać aż do kolanek) - ale ergonomki są dla dzieci siedzących :)
proponuję iść z Maluszkiem na spotkanie do Klubu Kangura i popróbować co i jak :)
ja też uczyłam się wiązać chustę tylko na podstawie fotek i filmów w necie ;)
a jak syn wyrósł - kupiliśmy nosidło :)
Najbliższe spotkanie Klubu Kangura jest w Gdyni teraz w sobotę.
W Gdańsku będzie najprawdopodobniej w pierwszą sobotę lutego w Panu Dinku na Wawelskiej(Orunia Górna).
Napisz do mnie na maila to dam znać przed spotkanie gdzie jest
ewa.fryczke@klubkangura.org
Chusty najlepiej kupić w internecie albo w mamazen.pl(Ola jest z Gdańska). Na spotkaniu będziesz mogła zobaczyć jakie są chusty i sama zdecydujesz co chcesz
W Gdańsku będzie najprawdopodobniej w pierwszą sobotę lutego w Panu Dinku na Wawelskiej(Orunia Górna).
Napisz do mnie na maila to dam znać przed spotkanie gdzie jest
ewa.fryczke@klubkangura.org
Chusty najlepiej kupić w internecie albo w mamazen.pl(Ola jest z Gdańska). Na spotkaniu będziesz mogła zobaczyć jakie są chusty i sama zdecydujesz co chcesz
Polecam nosidełko ergonomiczne które możesz kupić tu https://www.carrylove.pl/
Ostatnio kupiłam nosidełko dla swojego dziecka w sklepie https://www.onoplus.pl/ jestem bardzo wygodna jest idealne dla maleńkiego dziecka
Hej, mam ten sam problem również szukam nosidełka dla półrocznego dziecka. Totalnie się na tym nie znam bo to moje pierwsze dziecko, zależy mi głównie na ciemnych kolorach i żeby posłużyło przez dłuższy okres czasu. Ostatnio przeglądałam internet i w oczy rzuciła mi się firma https://doux-doux.pl/pl/. Niestety nie znalazłam wielu opinii i dlatego może tutaj ktoś mógłby mi coś polecić.