Widok

nosidełko dla 6 tyg.dziecka-jakie polcacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chciałabym kupić dla mojego synka co takiego, ale nie wiem co wybrać, na co zwrócić uwagę i przede wszystkim, czy takiego malucha można już nosić w taki sposób... Przyglądałam się nosidełkom babybjorn, ale są dosyć drogie i nie wiem czy warte swojej ceny...

z góry wielkie dzięki za rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
6 tyg dziecko jest za male na nosidelko ( mimo iz producenci nosidelek twierdza inaczej), rozwaz raczej chuste
w pozniejszym okresie jesli nosidelko to tylko ergonomiczne
image
przeraza mnie troche wiazanie takiej chusty... a jesli nosidelko to od kiedy i jakie na przyklad? czym rozni sie ergonomiczne od zwyklego?
Ja polecam RED CASTLE, dla dzidzisiow ktore nie tryzmaja główki maja specjalną podporke.Ja nosiłam nasza córcie w nim i jest super, trzymam jeszcze bo jest do 14kg a chcemy jechac w gory wiec mąż będzie nosil w nosidelku bo w chuscie dla faceta to jakos nie bardzo he a mama będzie nosic w chuscie ;) a i tak wogole jakby si emialo nosic niewiadomo ile czasu dziecko to wiadomo ze nie wskazane ale jescli chodzi o jakis spacer, zakupy itp.to nie dajmy sie zwariowac.Choć napewno chusty sa bardziej polecane ale minus wlasnie to wiazanie, ja nadal nie zalapalam wprawy.
http://www.marko-zabawki.pl/rc/nosidelka.html
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
tylko chusta :))
image
image
my mamy takie http://allegro.pl/e-d-nosidelko-doskonale-m1-lascal-super-prezent-i1404596340.html moje je polecic z czystym sumieniem ale nie dla 6tyg.dziecka
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
nosidło to raczej jak maluch już trzyma choć trochę stabilnie główkę, z czystym sumieniem polecam Bondolino, drogie, ale ergonomiczne i wymusza prawidłowe ułożenie bioderek, dziecko w nim nie wisi

a na początek chustę, elastyczna się fajnie sprawdza, potem się możesz przerzuć na nosidło ;)

Chusty dla tak malego dziecka wydaja sie byc najlepszym rozwiazaniem ale jesli koniecznie chcesz nosidelko, to tylko takie, ktore jest w kroku szerokie -tak jakby podnosi w gore uda, bo kolana musza byc powyzej pupy.
ja też polecam chustę. To tylko tak przeraźliwie wygląda, a wiązanie to naprawdę chwila moment. Na początek polecam elastyczną wiązaną.
Dlaczego chusta dla faceta nie bardzo? Nasz mały podróżnik schodził góry u taty w chuście :-) i mąż i córcia zadowoleni :-)
Tylko chusta !! żadne nosidełko (nawet ergonomiczne) nie jest dla tak małego dziecka (pomimo reklam producentow). Na poczatek polecam elastyczna (jest polecana nawet dla wczesniakow) --> bardzo latwo sie ja wiaze ale niestety jak dziecko szybko tyje to moze byc po pewnym czasie za ciezko w takiej chuscie. Bardziej przyszlosciowa jest tkana ale poczatki moga byc trudniejsze. Nosidlo ergonomiczne najlepsze jest jak dziecko siedzi stabilnie (a najwczesniej jak stabilnie trzyma glowe).
A i jeszcze o chustach: jesli chodzi o elastyczna to mozna pokusic sie o tansza wersje np. z allegro (polecam uzytkownika Pentelka), ale jesli chodzi o tkana to warto zainwestowac w chuste znanej firmy bo chodzi tu przede wszystkim o odpowiedni splot tkaniny ktory zapewnia odpowiednie napręzenie chusty itp (uzywana znana jest lepsza od jakiejs nowej no-name).
Polecam chustoforum gdzie mozesz znalesc sporo opini o chustach i nosidlach ergonomicznych oraz spotkanie klubu kangura.
Zapomnij o wszelkich nosidlach tyby baby bjorn (czy jak to sie pisze) w ktorych dziecko wisi) - no i nie nosi sie takiego malego dziecka przodem do swiata tylko zawsze brzuszkiem do siebie.
Własnie zobaczylam to nosidło z linku powyzej (LASCAL) - to nie jest nosidło dla malucha !! nozki mu wisza a powinny byc szeroko rozstawione (obojetnie od wieku noszonego dziecka) - i nie kumam czemu ma jakies straszne otwory na raczki dziecka ?? MASAKRA
Sorha ma rację to nosidełko nie nadaję się dla dziecka w żadnym wieku. Musi być takie żeby kolana były wysoko i szeroko, żeby oplatały mamę/tatę.
Nie wiem jak można takie "krzywdzące" produkty sprzedać.

Ja też polecam chustę elastyczną. Wiązanie to żadna filozofia. W necie jest pełno filmików jak to robić. Można się nauczyć samemu.

Zawsze można się też wybrać na spotkanie Klubu Kangura ale Klubu Mam Gdynia - chętnie pomożemy:)
imageimage
O kurcze a na zdjęciach z tego pierwszego linka jeszcze dziecko jest przodem do świata!!! to już w ogóle totalna maskara. nie nosi się tak dzieci nie tylko ze względu na to żeby nie narażać ich na zbyt wiele bodźców ale również dlatego że ta pozycja wykrzywia dziecku kręgosłup!!!
imageimage
Nyzosia ma rację - Klub mam Gdynia też służy pomocą --> znajdzie się kilka mam zarówno z elastykiem jak i tkaną lub nosidłem dla starszego dziecka :)
Ja też ostatnio zastanawiałam się nad nosidełkiem ,chodziło mi o to żeby starszego syna jak już będzie cieplej do szkoły zaprowadzić i przyprowadzić i wózka nie brać bo wiadomo ciężko ale jak zobaczyłam te fotki na większości te dzieci wiszą jestem przerażona odechciało mi się nosidełka.
Dokładnie wpadnijcie na spotkanie Klubu Kangura do Gdańska lub Gdyni i pokażemy dokładnie co i jak z tym noszeniem i w chuście i w nosidłach ergonomicznych.
image
image
Dla dziecka stabilnie trzymającego główke polecam nosidło Bondolino - ja jestem z mam chaotycznych i chusta i jej wiązanie mnie przeraża, a Bondolino szybko i sprawnie się wiąże, a dziecko ma w nim odpowiednią pozycję.
Mnie też chusty przerażaly ale dalam sę namówić na chustę i jestem wniebowzięta ! Mało, że NAPRAWDĘ łatwo sie nauczyć ( a mam chustę zwyklą nie elastyczną) to są dodatkowe bonusy - jak dzidzia placze chusta ją/jego ukoi i zaśnie słodko. Dzieki chuście przeżylam jakoś naprawdę trudne chwile....Trochę kosztowala al było mega warto!
NIKT mi nie pokazał jak motać. Patrzyłam na instrukcję od mojej chusty i znalazłam filmiki na youtubie. I Już :))))

SUPER Proste. Najpierw ćwiczyłam na misiu. Potem mąż pomagał mi i podtrzymywał dziecko. Potem już robiłam sama ale z nim obok. Mam wrazenie, że i bez tych ceregieli bym sobie dała radę ale z mężem obok czulam się bezpiecznie.

Z chustą mogłam sie kręcić po kuchni, wychodzić na spacer i nie martwić się, ze nadwyrężam kręgosłup mojego bąka... Po prostu stosowalam odpowiednie wiązanie i już...

Nie wahaj się i kupuj chustę. Nie będziesz żalować. Jak nie wierzysz, że sie nauczysz sama wiązać to fakt zajrzyj na spotkanie jakiegoś klubu...

Znam mamy co kupily nosidelka. Przeważnie by mogly je teraz sprzedać nadal nowe...

No i najlepsza chusta to podstawowy model. Nie tam jakieś gotowe. Docenisz jak będziesz mogła długo używać...
dla takiego maleństwa tylko chusta :)

czym się różni normalne nosidło od ergonomka? zwykłe nosidło obciążą kręgosłup, stawy biodrowe itp. - dziecko "wisi" w nim - stąd często jest nazywane "wisiadełkiem" wśród mam chustowych ;)

nosidło ergonomiczne odciąża stawy i kręgosłup, podobnie jak chusta - (dobrze dobrane) ma podtrzymywać nóżki w pozycji żabki(materiał ma sięgać aż do kolanek) - ale ergonomki są dla dzieci siedzących :)

proponuję iść z Maluszkiem na spotkanie do Klubu Kangura i popróbować co i jak :)

ja też uczyłam się wiązać chustę tylko na podstawie fotek i filmów w necie ;)

a jak syn wyrósł - kupiliśmy nosidło :)
Ja też byłam nastawiona tylko na nosidełko. Póki co mamy chustę elastyczną a już na małą czeka Bondolino:) nie mogę się doczekać kiedy ją zacznę w nim nosić:)
[url:]http://lilypie.com/">
My po chuście będziemy małą nosić w MT:) Już nie mogę się doczekać aż je zamówię:))) a potem jak zaczniemy młodą w nim nosić:)
imageimage
my mielismy najpierw chuste a potem bondolino, super sprawa :)
ale dobrze, ze napisałam do Was, bo juz dalabym sie naciagnac na jakies "wisidełko"...
wiecie może kiedy i gdzie odbywaja sie spotkania klubu kangura w gdansku?

jakie chusty polecacie? gdzie najlepiej kupić?
Najbliższe spotkanie Klubu Kangura jest w Gdyni teraz w sobotę.
W Gdańsku będzie najprawdopodobniej w pierwszą sobotę lutego w Panu Dinku na Wawelskiej(Orunia Górna).
Napisz do mnie na maila to dam znać przed spotkanie gdzie jest
ewa.fryczke@klubkangura.org

Chusty najlepiej kupić w internecie albo w mamazen.pl(Ola jest z Gdańska). Na spotkaniu będziesz mogła zobaczyć jakie są chusty i sama zdecydujesz co chcesz
image
image
u nas sprawdzilo sie nosidelko o nazwie Easia z Maxi Cosi. do chusty nie bylam przekonana i wolalam kupic nosidelko. na szczescie okazalo sie strzalem w dziesiatke, bo wygodne- mi nie bylo ciezko nosic bobasa a naszemu maluszkowi bylo wygodnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam nosidełko ergonomiczne które możesz kupić tu https://www.carrylove.pl/

Ostatnio kupiłam nosidełko dla swojego dziecka w sklepie https://www.onoplus.pl/ jestem bardzo wygodna jest idealne dla maleńkiego dziecka

Hej, mam ten sam problem również szukam nosidełka dla półrocznego dziecka. Totalnie się na tym nie znam bo to moje pierwsze dziecko, zależy mi głównie na ciemnych kolorach i żeby posłużyło przez dłuższy okres czasu. Ostatnio przeglądałam internet i w oczy rzuciła mi się firma https://doux-doux.pl/pl/. Niestety nie znalazłam wielu opinii i dlatego może tutaj ktoś mógłby mi coś polecić.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry