Widok

nutramigen a kolki jelitowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z Was karmiła nutramigenem dziecko tylko ze względu na występujące kolki jelitowe? Mój synek od dwóch miesięcy walczy z silnymi bólami brzuszka, nie śpi po 10 godzin etc. W badaniu kału nic niepokojącego nie wyszło.Za namową lekarza postanowiłam spróbować dokarmić syna nutramigenem. Gdy łączyłam pierś i nutramigen nie przynosiło to efektów. Zrobiłam dwudniową próbe i karmiłam syna tylko nutra. zauważyłam od razu poprawę. Czy któraś z Was odstawiła pierś i włączyła nutra ażeby ulżyć dziecku ze względu na pojawiające się kolki.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może to nie kolki tylko skaza????
Ja tak zrobiłam odstawiłam na kilka dni małą od piersi , dałam sama bebilon pepti, na poczatku była super poprawa, jednak po dwóch dniach od nowa płacz małej, prężenie przy karmieniu i po , bóle brzuszka,problemy z kupkami itd. Poszłam do lekarza (cały czas nie karmiłam piersią) i od razu dostałam nutramigen, mojej malutkiej od razu lepiej się zrobiło , okazało sie, że to skaza białkowa a nie kolki i nawet bebilon nie może być stosowany, a dieta - u mnie niewiele dawała, szczerze mówiąc ja też nie dałabym rady tak na dłuższą metę i odstawiłam małą w ogóle od piersi. Dzieciątko się uspokoiło i jest lepiej.
Jest jeszcze inna kwestia -sprawdz małej kał, ale nie zwykłe badanie kału tylko kał na posiew- musi ci dać skierowanie lekarz bo to drogie badanie. Moja córcia badanie kału miała ok, a w posiewie wyszła bakteria klebsielli niestety i co też dodatkowo może powodować bóle brzuszka , wtedy należy podać sntybiotyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry