Widok
Moj synek ma roczek. Do 11-go miesiaca budzil sie na jedzenie w nocy mimo że jadł przed snem i jeszcze rano o 5 sie budzil.
Karmilam go bebiko czystym i zageszczanym ale wypijał tylko 180 ml.
Pewneigo razu dałam krowie mleko z kleikiem zjadł 270 ml i spał calusią noc. I powtorzylam to kilka razy no i teraz spi od 19 do 7 rano ;D
Karmilam go bebiko czystym i zageszczanym ale wypijał tylko 180 ml.
Pewneigo razu dałam krowie mleko z kleikiem zjadł 270 ml i spał calusią noc. I powtorzylam to kilka razy no i teraz spi od 19 do 7 rano ;D
:)
mój starszy dość długo, nawet jak już nie jadł z piersi to soczek popijał gdzieś do roku w nocy. A mała od 3 miesiąca przesypia i nie je. To zalezy od dziecka.
Eve, czy synek budzi się na karmienie, czy ty go wybudzasz do karmienia? jeśli on się nie budzi to nie trzeba karmić, mi moja pediatra powiedziała, że widocznie dziecko pptrzebuje więcej snu niż jedzenia ... wtedy przestałam budziś córeczkę, miała 3 TYGODNIE :D
świetnie się rozwija, w ciągu dnia ma apetyt, a nocki pięknie przesypia, więc uważam, że decyzja o niebudzeniu była słuszna :)
świetnie się rozwija, w ciągu dnia ma apetyt, a nocki pięknie przesypia, więc uważam, że decyzja o niebudzeniu była słuszna :)
Mój synek kilka dni po swoich pierwszych urodznkach przestał budzić się w nocy na jedzenie (zasypiał około 19 - ok. 1-2 budził się na mleczko i spał dalej do ok. 7).
Teraz sporadycznie budzi się by popić odrbinę np. herbatki.
Teraz sporadycznie budzi się by popić odrbinę np. herbatki.
moja mała ma 7 m-cy - przez kilka nocy-jak nie było mnie w domu - spała od 20 do 6 -bez pobudki (przed snem jadła z butli moje mleczko) , zaś jak wróciłam - to od razu powróciły pobudki o 4 nad ranem (na cyculka...) :/ więc nie wiem od czego to zalezy... bo wolałąbym aby już spała bez budzenia się..
Wg pediatry dziecko nie powinno jeść w nocy po skończeniu 6 miesiąca (no chyba że samo zacznie przesypiać nocki w wieku 3 miesięcy). Gdy się obudzi powinno dostać herbatkę lub wodę - tylko nie soczek. Mój Tomek ma 9, a pomimo tego budzi się na cyca tysiąc razy, więc to zależy. Już tracę nadzieję że zacznie mi kiedyś przesypiać całe noce.
Od jakichś 2 tygodni dajemy Szymkowi na dobranoc gęstą kaszkę i od tego czasu wytrzymuje bez jedzenia do 6-6.30. Ale zysk z tego niewielki, bo od tego czasu zaczęły go ok 5 budzić bąki (chyba to po tej kaszce) i zanim znowu uśnie, mija z pół godziny - wcześniej budził się ok 3-4.30 na karmienie i spał potem do 7, więc się lepiej wysypiałam.
Moja córka skonczyła 2 miesiące. Kąpiel (po wieczorynce) o 19:30, koło 20 jedzenie. Zjada około 90-120. Potem czasem budzi się o 24 na karmienie czasem pomija i śpi do 3. Potem pomiędzy 5 a 6 pobódka i czasem już nie zasypia. W pierwszym miesiącu potrafiła zjeść o 20 i spać do 4:30 i potem jesczez do 7... Coś jej się odmieniło. Czekam aż skończy 4 miesiące by móc podać jej kaszkę i mieć choćby 1 noc przespaną od wieczora do rana. Narazie to modyfikowane szybko spala i rano jest głodna nawet co godzinę, zjada wtedy co prawda po 60 ml ale mimo wszytko, być może jestem złą matką ale marze by się wsypać czasem.
Kasia, Młody (też 1,5 roku) zjada 200ml kaszy wieczorem o 19:00, chodzi spać o 20:00 i śpi do 7:00 bez pobudki.
Nie ma reguły - moim zdaniem 200ml kaszy na mleku to wcale nie jest mało dla dzieci w wieku naszych maluchów. Z resztą nasza pediatra twierdzi, że dwie takie porcje spokojnie powinny zaspokoić zapotrzebowanie dziecka na produkty mleczne w ciągu dnia, jeżeli maluch dostaje jeszcze np. jogurt lub serek.
Może to po prostu kwestia przyzwyczajenia? Może maluch "zakodował" sobie taki rytm doby i dlatego budzi się jeszcze w ciągu nocy?
Nie ma reguły - moim zdaniem 200ml kaszy na mleku to wcale nie jest mało dla dzieci w wieku naszych maluchów. Z resztą nasza pediatra twierdzi, że dwie takie porcje spokojnie powinny zaspokoić zapotrzebowanie dziecka na produkty mleczne w ciągu dnia, jeżeli maluch dostaje jeszcze np. jogurt lub serek.
Może to po prostu kwestia przyzwyczajenia? Może maluch "zakodował" sobie taki rytm doby i dlatego budzi się jeszcze w ciągu nocy?
kobyłka z tego co piszesz nie masz najgorzej, więc nie narzekaj tak.
Mój ma roczek i od niedawna nie karmie go w nocy. Budzi sie dosc często bo co1-2 godziny ale popije troche herbatki i idzie dalej spac.
Miał 1,5 miesiaca jak przesypiał całe noce ale pediatra kazał mi go wybudzac na karmienie no i od tamtej pory sam się budzi 3 razy częsciej niz powinien.
Mój ma roczek i od niedawna nie karmie go w nocy. Budzi sie dosc często bo co1-2 godziny ale popije troche herbatki i idzie dalej spac.
Miał 1,5 miesiaca jak przesypiał całe noce ale pediatra kazał mi go wybudzac na karmienie no i od tamtej pory sam się budzi 3 razy częsciej niz powinien.
hehe, fajnie się czyta te mamusie 2/3/ czy 6 miesięcznych szkrabów, które zachwycone są przesypianymi nockami przez swoje dzieciaczki:)
Nie wiedzą, co je może jeszcze spotkać;)Taka niewiedza jest fajna...sama pamiętam te "czasy"..hihi
Tez tak miałam:)
Przyszly zeby, przeziębienia, katarki...eh...im starsze, tym cwansze...
Wszystko przed Wami, oby nie wszystko:)
Nie wiedzą, co je może jeszcze spotkać;)Taka niewiedza jest fajna...sama pamiętam te "czasy"..hihi
Tez tak miałam:)
Przyszly zeby, przeziębienia, katarki...eh...im starsze, tym cwansze...
Wszystko przed Wami, oby nie wszystko:)