Widok

od kiedy dziecko przesypia noc nie jedzac w nocy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój synek ma 5,5 mc. Raz, czasami dwa je w nocy. Czy powinien jeszcze jeść w nocy? Kiedy nadejdzie ten moment.Czy organizm sam to sobie ureguluje, czy to ja powinnam przestać go karmić w nocy, a zastapic mleko np. woda, ewentualnie herbatka.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja Mała ma 3 i pół miesiaca od urodzenia kłade ja zawsze o tej samej porze do spania tj koło 19 . od półtora miesiaca przesypia cała noc budzi sie o 6 rano takze w nocy jej nie karmie.
Moja córka ma 21 miesięcy i nadal budzi sie w nocy raz czasami dwa razy ,Sporadycznie noc przesypia.
nie je od 15 miesiąca zycia w nocy .Do 15 miesiaca jadła w nocy minimum 3 razy
Mój synek ma też 5 i pół miesiąca i budzi sie w nocy. Daje mu wówczas tylko herbatkę.
image
image
moja corka do momentu kiedy byla na piersi jadla w nocy od kiedy ja odstawialam juz nie budzi sie w nocy dodoam ze karmilam przez ponad 20 msc a nie karmie piersia od 3 tygodni
jak odstawiłam od piersi to przestał jeść w nocy, czyli jak skończył 8 mies. czasami się przebudzi, ale nie je.
image[/url]

image
Jasiek ma 14 m-s nadal je w nocy- budzi się raz. Niczym nie jesteśmy w stanie go oszukać :/
image

image
racja dziecko jest glodne i na zapas sie nie najada czego wymagac od dziecka co ma 5, 5 msc
moja Pati jak skończyła 4 miesiące zaczęła przesypiać całe noce i już jej nie dawałam mleka w nocy
image
5 miesięcy...przed pójściem do pracy odzwyczaiłam od cyca w nocy...a karmiłam cyckiem do 13 miesiąca
image
image
Moj synek ma roczek. Do 11-go miesiaca budzil sie na jedzenie w nocy mimo że jadł przed snem i jeszcze rano o 5 sie budzil.
Karmilam go bebiko czystym i zageszczanym ale wypijał tylko 180 ml.
Pewneigo razu dałam krowie mleko z kleikiem zjadł 270 ml i spał calusią noc. I powtorzylam to kilka razy no i teraz spi od 19 do 7 rano ;D
:)
Moja córcia, jak skończyła miesiąc, zaczęła przesypiać całe nocki;-)
Mamy na koncie 1,5 roczku i od tygodnia jest CISZA w nocy- czyli zero pobudek!!!!!!

Do tej pory była co najmniej jedna- na całuski, na picie, sama nie wiem juz o co chodzilo:)
image

image

mój starszy dość długo, nawet jak już nie jadł z piersi to soczek popijał gdzieś do roku w nocy. A mała od 3 miesiąca przesypia i nie je. To zalezy od dziecka.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
nie cieszcie się tak:)

moja córcia od 2-m-ca przesypiała całe noce, teraz ma 7 i znów się budzi;)

fakt, że o 18 już śpi więc jedna podbudka o 4 (potem spi do 6) jest do przeżycia:)
u nas od około 3 tygodni spimy cale nocki,jemy czasem o 6 czasem dopiero o 9 rano,ale wiem ze to sie zmieni i pewnie powróca czasy wstawania i karmienia:)
image
Eve, czy synek budzi się na karmienie, czy ty go wybudzasz do karmienia? jeśli on się nie budzi to nie trzeba karmić, mi moja pediatra powiedziała, że widocznie dziecko pptrzebuje więcej snu niż jedzenia ... wtedy przestałam budziś córeczkę, miała 3 TYGODNIE :D

świetnie się rozwija, w ciągu dnia ma apetyt, a nocki pięknie przesypia, więc uważam, że decyzja o niebudzeniu była słuszna :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gabryś miał ok miesiąca jak przestał budzić się w nocy na jedzenie... przez jakiś czas karmiliśmy Go na śpiocha, później Pani Dr powiedziała, żeby Go nie budzić i nie karmić na siłę :) od czasu gdy miał ok 1,5m-ca mogliżemy spać całą noc :)
* możemy spać całą noc

miało być :]
Mój synek kilka dni po swoich pierwszych urodznkach przestał budzić się w nocy na jedzenie (zasypiał około 19 - ok. 1-2 budził się na mleczko i spał dalej do ok. 7).
Teraz sporadycznie budzi się by popić odrbinę np. herbatki.
Moja od 2 miesiaca , teraz ma 3.5 roku i nadal noce sa przesypiane cale :)
moja mała ma 7 m-cy - przez kilka nocy-jak nie było mnie w domu - spała od 20 do 6 -bez pobudki (przed snem jadła z butli moje mleczko) , zaś jak wróciłam - to od razu powróciły pobudki o 4 nad ranem (na cyculka...) :/ więc nie wiem od czego to zalezy... bo wolałąbym aby już spała bez budzenia się..
Wg pediatry dziecko nie powinno jeść w nocy po skończeniu 6 miesiąca (no chyba że samo zacznie przesypiać nocki w wieku 3 miesięcy). Gdy się obudzi powinno dostać herbatkę lub wodę - tylko nie soczek. Mój Tomek ma 9, a pomimo tego budzi się na cyca tysiąc razy, więc to zależy. Już tracę nadzieję że zacznie mi kiedyś przesypiać całe noce.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Od jakichś 2 tygodni dajemy Szymkowi na dobranoc gęstą kaszkę i od tego czasu wytrzymuje bez jedzenia do 6-6.30. Ale zysk z tego niewielki, bo od tego czasu zaczęły go ok 5 budzić bąki (chyba to po tej kaszce) i zanim znowu uśnie, mija z pół godziny - wcześniej budził się ok 3-4.30 na karmienie i spał potem do 7, więc się lepiej wysypiałam.
image
image
moja Amelka miała niecałe dwa miesiące jak przesypiała całą noc (ok 12 godzin) :):):) niestety od dwóch tygodni ma jakiś dziwny okres i budzi się o 3:( mam nadzieję, że to szybko minie....

image
jeszcze jest kwestia o której dziecko idzie spać i o której je oststni posiłek przed spaniem??
Mój Synuś od 2 tygodni przesypia całą noc bez karmienia

Ostatnie karmienie kaszką o 18, idzie lulu o 19 i budzi się 6-6.20 :)
moje serduszko je ok 18.30 kasze zje 200 czasem mniej budzi sie po tem ok 12 zjada 150 i spi do rana to jest 6 zjada o 6 200ml kaszy i pośpi zalezy albo godzinke albo 1,5 i wstaje moja pediatra powiedziała ze jezeli zjada tak mało przed snem i tak wcześnie to nic dziwnego ze w nocy sie budzi
200ml przed snem to malo?

moja mala jest w stanie zjesc max 150ml
w nocy budzi sie raz czasem dwa razy
image
moja Nati budzi sie w nocy na karmienie jak z zegarkiem w ręku co 2 godziny :( teraz ma 4 msc
karmię piersią
dodam ze ma 1,5 roku
nasz Tymuś niestety budzi się co 2-3 godziny. a czasami nawet zdarza mu się obudzić co 1.5 :( - ma skończone 3 miesiące, karmię piersia po 20
Moja córka skonczyła 2 miesiące. Kąpiel (po wieczorynce) o 19:30, koło 20 jedzenie. Zjada około 90-120. Potem czasem budzi się o 24 na karmienie czasem pomija i śpi do 3. Potem pomiędzy 5 a 6 pobódka i czasem już nie zasypia. W pierwszym miesiącu potrafiła zjeść o 20 i spać do 4:30 i potem jesczez do 7... Coś jej się odmieniło. Czekam aż skończy 4 miesiące by móc podać jej kaszkę i mieć choćby 1 noc przespaną od wieczora do rana. Narazie to modyfikowane szybko spala i rano jest głodna nawet co godzinę, zjada wtedy co prawda po 60 ml ale mimo wszytko, być może jestem złą matką ale marze by się wsypać czasem.
Kasia, Młody (też 1,5 roku) zjada 200ml kaszy wieczorem o 19:00, chodzi spać o 20:00 i śpi do 7:00 bez pobudki.

Nie ma reguły - moim zdaniem 200ml kaszy na mleku to wcale nie jest mało dla dzieci w wieku naszych maluchów. Z resztą nasza pediatra twierdzi, że dwie takie porcje spokojnie powinny zaspokoić zapotrzebowanie dziecka na produkty mleczne w ciągu dnia, jeżeli maluch dostaje jeszcze np. jogurt lub serek.

Może to po prostu kwestia przyzwyczajenia? Może maluch "zakodował" sobie taki rytm doby i dlatego budzi się jeszcze w ciągu nocy?
kobyłka z tego co piszesz nie masz najgorzej, więc nie narzekaj tak.

Mój ma roczek i od niedawna nie karmie go w nocy. Budzi sie dosc często bo co1-2 godziny ale popije troche herbatki i idzie dalej spac.

Miał 1,5 miesiaca jak przesypiał całe noce ale pediatra kazał mi go wybudzac na karmienie no i od tamtej pory sam się budzi 3 razy częsciej niz powinien.
image
hehe, fajnie się czyta te mamusie 2/3/ czy 6 miesięcznych szkrabów, które zachwycone są przesypianymi nockami przez swoje dzieciaczki:)
Nie wiedzą, co je może jeszcze spotkać;)Taka niewiedza jest fajna...sama pamiętam te "czasy"..hihi
Tez tak miałam:)

Przyszly zeby, przeziębienia, katarki...eh...im starsze, tym cwansze...
Wszystko przed Wami, oby nie wszystko:)
image

image

mój mały ma niecałe 8 miesiecy i jeszcze nie przesypia całej nocy, od 22/23 do 8/9 budzi sie raz, czasem dwa razy, to daje mu cycusia i spi dalej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry