Widok

od kiedy flipsy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny od kiedy można podawać flipsy? moją małą swędzą dziąsełka smoczka niechce, cyca swoje paluszki ale jak za mocno przyciśnie to ryk, czy mogę dać jej flipsy? ma skączone 4miesięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
probowalam dawac jak miala 5 miesiecy,ale nie chciala,bo kleiły się jej do podniebienia.miala wtedy juz 5 zebow,wiec wolała paluszki:)
image
no spróbowac możesz , ja dawałam jakoś w 5-6 m-cu
spróbuj moze te gryzaczki z wodą co się do lodówki wkłada i są zimne , może przyniesie jej ulgę
Ja słyszałam że ciasteczka i takie podobne od 7 miesiąca, ale ja podałam troche wcześniej,jak skończył 5 miesięcy, tak po troszeczku sprobować. Teraz daje mu bułkę maślaną, rozrywa na kawałki troszke zje, a całą reszte pies :P
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Tośka po flipsach ma problemy z brzuszkiem, ja dawałam krótko około 6 miesiąca, lubiła, ale jej brzuszek mniej.
image
---
moja mala zaczela jesc flipsy jak miala 4,5 miesiaca i je uwielbia;)))

image

Dziewczyny a te flipsy nie mają glutenu, soli albo jakiś innych szkodliwych składników ???

Patrzyłam dziś na biszkopty i wszystkie mają gluten albo o zgrozo cukier...

ale przecież nie zjada tony tych biszkoptów dziennie więc chyba ten cukier wiele jej nie zaszkodzi co??
chrupki kukurydziane- przeczytaj sklad zanim kupisz, warianty marketowe czesto maja sporo chemi. Ja kupuje w zdrowej zywnosci, maja w skladzie tylko make kukurydziana. W zdrowje zywnosci sa w wariancie 25 cm dlugie co jest wygodniejsze.
Dawaj tylko pod nadzorem, dziecko potrafi jakims sposobem przykleic sobie kawalek do podniebienia i zaczyna sie dlawic itd.
Generalnie to mozna je dawac od 4 miesiaca o ile sa tylko z kukurydzy.

W zdrowej zywnosci mozna kupic sporo chrupaczkow dla dzieci bez cukru, glutenu itp. wiec polecam odwiedzic jakis sklepik i przejrzec oferte.

Polecam tez Amarantus poping - to bezglutenowe zborze do robienia kaszek na mleku, jest najzdrowszym zborzem swiata! Ale zjadliwe tylko w formie poping- prazone jak popcorn :)
[url]image[/url]
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry