Widok

od kiedy rowerek biegowy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
w jakim wieku Wasze maluszki zaczęły korzystać z takiego roweru?
moja ma rok i 9 m-cy, czy to nie za wcześnie na biegowy?
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córcia za hulajnogę i rower zabrała się w wieku 2 lat. P. Zawistowski (autor poradników dla dzieci, zajmuje się rehabilitacją maluchów) też twierdzi, że 2-3 latka to dobry moment aby rozpocząć przygodę z rowerkiem. Oczywiście wymienia same zalety, poprawia kordynację ruchową, dzieci, które mają najróżniejsze wady od koślawości nóżek po kręgosłup powinny zaopatrzyć się w taki rowerek. Hulajnoga zastępuje wszystkie ćwiczenia, które za naszych czasów należało robić jak chodzenie na palcach czy zabawy z woreczkiem na głwie.
hop
czy dwulatek sobie poradzi na biegowym rowerku?

gdzie jest największy wybór rowerków?
imageimage
mój ma teraz rok i dwa miesiące i zamierzam mu kupić na lato. Myślę, że sobie poradzi ale czas pokaże ;p Co mi szkodzi spróbować? :)
Wydaje mi się natomiast, ze hulajnoga to jednak za wcześnie. W każdym razie nie sadzę, żeby mój był w stanie to ogarnąć :)
dzisiaj w gdyni widzialam takiego szkraba jak moj okolo2lat i tak smigal na rowerku biegowym ale jakis maly byl super mu szlo bylam pod wielkim wrazeniem i tak ciagle sie zastanaiwam czy moj maly sobie poradzi z tym..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry