Widok
opieka męża nad żoną-czyli mąż na zwolnieniu
hej dziewczęta, mam takie pytanko-czy możliwe jest żeby mąż wziął na żonę opiekę jeśli ta jest w ciąży zagrożonej i ma przymus leżenia w domu a w domu tez jest male 2letnie dziecko????? jak to wygląda? ps żona bedzie miala rozwiązanie w styczniu. ile przysługuje takiej opieki bądź zwolnienia na żonę? kto wystawia takie zwolnienie? ginek czy ogólny?? pozdrawiam
Mojemu mężowi ginka dała zwolnienie po porodzie na opiekę nade mną ;-), ale miał podkładkę w formie wypisu z neurologii, czyli powikłania po znieczuleniu.
Po drugim porodzie też wykombinował zwolnienie, ale ni cholery nie pamiętam, czy dawała pediatra (na opiekę nad starszakiem) czy lekarz rodzinny?
Na "żonę" czasem lekarze robią problemy.
Po drugim porodzie też wykombinował zwolnienie, ale ni cholery nie pamiętam, czy dawała pediatra (na opiekę nad starszakiem) czy lekarz rodzinny?
Na "żonę" czasem lekarze robią problemy.
Obojętnie jaki lekarz. Oni się lenią i nie chcą pisać, ale jak przyciśniesz to wypisze.
Podobnie jak z tym zwolnieniem na dziecko. Ostatnio się dowiedziałem że może nawet ogólny ojca wystawić. Moja lekarka była bardzo zdziwiona że mam jakieś wątpliwości.
NZOZ Hipokrates Gdańsk ul. Góralska :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Podobnie jak z tym zwolnieniem na dziecko. Ostatnio się dowiedziałem że może nawet ogólny ojca wystawić. Moja lekarka była bardzo zdziwiona że mam jakieś wątpliwości.
NZOZ Hipokrates Gdańsk ul. Góralska :)
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.