Widok

ortodonta

haj
chcialam sie zapytac czy znacie jakiegos dobrego niedrogiego ortodonte w gdansku? chodzi mi o aparat staly ile kosztuje wizyta i ceny aparatu :)

dzieki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja milama zakladany aparat u p. Slominskiej, nosilam lacznie 2,5 roku (najpier gora niecale 2 lata, potem dol ok 1,5 roku) Aparat byl porcelanowy, wiec znacznie mniej widoczny. Dlugosc noszenia zalezy od rodzaju wady, postepow jakie robi zgryz w czasie leczenia itd. Nie mozna tego przewidziec o razu. Nikt Wam nie powie ze bedziecie na 100 % nosic aparat przez 2 lata, średnio tyle to trwa, ale czasem wystarczy rok a czasem 5 lat potrzeba. znajoma nosila aparat przez jakies 2-3 lata, leczyla sie u jakiejs tam nieznanej lekarki, zdjela, ale wada zaczela sie cofac, wie polecilam jej p. Slominiska, a ta powiedzila ze najpierw trzeba usunac 8-mki a potem apoarat zalozyc jeszcze raz... Zebysmy sie zrozumialy, ta wypowiedz nie jest reklama tej a nie innej ortodonty, ale pamietajcie ze musi to byc ktos doswiadczony, bo inaczej wyrzucicie kilka tysiecy zlotych i kilka lat w błoto. co do rat, to wiem ze u tej pani mozna placic w ten sposob. Aha i pamietajcie ze w 90 % przypadkow trzeba nosic aparat na obu łukach, a to podwaja koszt pierwotny. Natomist nie zmienia cen wizyt kontrolnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodzę do dr Orzelskiej i kilka razy słyszałem jak ktoś brał aparat na raty:)
moze to glupie pytanie ale nie orientuję się wogoóle w tych klimatach-czy jest możliwość zakupienia aparatu na raty?
[url=http://slub-wesele.pl/suwaczki]image

zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl

a to kosztuje 1500 lub 1800 za jedna czesc czy za calosc gore i dol??
a czy mozna zalozyc sobie tylko gore lub dol??
Ja zakładałam swój aparat w marcu u dr Słomińskiej.Choć jest tam dużo ludzi i trzeba czekać ,to nie żałuje. Bo w końcu nie od parady kobieta jest Kierownikiem Katedry Ortodoncji na Akademii Medycznej.I nie słuchaj ludzi w kwestii tego jak długo sie nosi aparat,w końcu to nie wina lekarza jakie mamy zęby.To jest bardzo indywidualna sprawa,zależy również od tego jakiego rodzaju masz problem ortodontyczny.Jeśli chodzi o dr Orzelska to nie polecam strasznie kasuja za wszystko,nawet za montaż aparatu,a niby miałabyś sama sobie zamontować ten aparat,nie rozumiem. Jeśli chodzi o chirurgie stomatologiczną dr Agata Wilska nie ma sobie równych-sympatyczna,fachowa kobieta.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
tzn? odradzasz kogo??
absolutnie się zgadzam! nie polecam! przestrzegam. pacjentów traktuje się jak dojne krowy, nigdy nie wiadomo ile zapłaci się za wizytę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co powiecie o doktor annie kienitz-orzelskiej? ma swoj gabinet na Kaprów w Oliwie..bylam dzis 1wszy raz..aparat ma mnie kosztowac gora-2600 i dol tyle samo + 130 do 150 zł za wizyte..
mam nadzieje ze dobrze mi polecono ortodonte..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się co do pani czajkowskiej
ja też do niej chodziłam bardzo długo, długo za długo.... naciągaczka i tyle. po kilku latach od zdjęcia aparatu ( i noszeniu ruchomego) zęby znowu zaczęły wracać do stanu sprzed leczenia....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trudno mi polecic
ale wiem kogo odradzic

Odradzam Jozefe Czajkowska z Gdyni i z Gdanska.
Ja zawiodlam sie i nie mam ochoty o tym pisac.

Dwa zdania.
Uwazaj zanim wybierzesz ortodonte, spytaj sie o plan leczenia, podpisz umowe ktora opisuje finanse.
Zadaj sobie pytanie czy dany lekarz odpowiada szczerze i fachowo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja ortodontka jest oki, gabinet ma na zaspie-Anna Urbaniak (wystarczy wpisać jej imie i nazwisko na google).
zwykły aparat kosztuje 1800 wizyty 100. Polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaka wade mialas? Ja zaczelam nosic aparat od wczoraj i u tej samej pani zakladalam i szczerze mowiac jestem przerazona po Twojej wypowiedzi...
nosiłam aparat przez 5 lat! mówiono mi że maksymalnie będę nosiła przez 2 lata a może nawet przez 1,5 roku. Byłam bardzo zawiedziona, cieszę się że jest już po wszystkim. Gdybym jeszcze raz zakładała aparat to na pewnio nie u tego samego ortodonty czyli nie u pani Słomińskiej.
image

image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gabinet "Twój dentysta", dr Dunajewska, Gdańsk ul. Bergiela. Będę niebawem zakładać. Ceny od 1500 (zwykły) do chyba 2500. Wizyty 100 zł.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Ja zakładałam aparat stały w wakacje w Gdyni w gabinecie na 3 maja u dr. Mariusza Nowaka (http://www.gabinetstomatologiczny.webpark.pl/) góra i dół 3200 ( ale chyba teraz ceny poszły w górę) Ogólnie mogę polecić, leczyłam również tam ząbki u dr. Sochackiej. Bardzo sympatyczni lekarze i znają się na "rzeczy". Ale Tobie do Gdyni pewnie za daleko... z Gdańska niestety nikogo nie znam
image
ja zakładałam w marcu aparat 2500 zapłaciłam za górny łuk ponieważ wziełam ten mniej widoczny wykły kosztuje na jeden łuk 1800, wizyty to różnie od 40 do 100 zależy co ci robi
acha aparat zakładałam we wrzeszczu u PANI SŁOMIŃSKIEJ narazie jestem zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Dobry ortodonta (40 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

lek bez recepty na infekcje pochwy (107 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...

Trądzik różowaty jak ratować twarz (4 odpowiedzi)

Co polecacie na Trądzik różowaty. Coraz więcej klientek przychodzi do mnie z tym problemem....

do góry