Widok
moze to wina twarogu
wczoraj tu wrzuciłam link do tych z serka homo :] http://forum.trojmiasto.pl/gdzie-w-Gdansku-dobre-paczki-t440991,1,16.html (już kiedyś krążył na forum)
drugi przepis wieczorem:]
drugi przepis wieczorem:]
ja chętnie podzielę się swoim rodzinnym przepisem, u mnie w domu tylko takie pączki się robiło :) przepis jest super prosty i zawsze wychodzi :)
Pączki angielskie
25dkg twarogu ("klinek")
2 jaja
1/2 szklanki mąki
4 łyżki oleju
6 łyżek cukru
4 łyżki śmietany
4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka kropli aromatu do ciast
Zagnieść ciasto, rozwałkować, wycinać krążki szklaną i kieliszkiem;
smażyć na głębokim oleju na złoty kolor; po wyjęciu odsączyć z oleju na papierze, posypać cukrem pudrem i smacznego! :)
Pączki angielskie
25dkg twarogu ("klinek")
2 jaja
1/2 szklanki mąki
4 łyżki oleju
6 łyżek cukru
4 łyżki śmietany
4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka kropli aromatu do ciast
Zagnieść ciasto, rozwałkować, wycinać krążki szklaną i kieliszkiem;
smażyć na głębokim oleju na złoty kolor; po wyjęciu odsączyć z oleju na papierze, posypać cukrem pudrem i smacznego! :)
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Tłusty czwartek przed nami, więc podbijam ;) Może komuś przydadzą się przepisy ;)
Kilka lat nie robiłam ani pączków ani faworków. Dzisiaj postanowiłam, że w czwartek zrobię i mini pączusie z serka homogenizowanego i faworki :) Bo mam ochotę na takie pyyyyszne faworki - a czy kupowałam, czy jadłam u kogoś - to były takie twardawe gnioty ;) nie takie jak lubię :)
Kilka lat nie robiłam ani pączków ani faworków. Dzisiaj postanowiłam, że w czwartek zrobię i mini pączusie z serka homogenizowanego i faworki :) Bo mam ochotę na takie pyyyyszne faworki - a czy kupowałam, czy jadłam u kogoś - to były takie twardawe gnioty ;) nie takie jak lubię :)