Widok

pakiet medyczny Saltus

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie odnośnie badań laboratoryjnych robionych na kartę Saltus Zdrowie? Czy trzeba mieć jakieś specjalne skierowanie od lekarza, na jakimś specjalnym druku? Czy można poprostu isc do laboratorium i okazać kartę i podać jakie chce sie badania zrobic? czy jak to dziala? Byłam u lekarza który nie przyjmuje na kartę Saltus i kazał mi zrobić kilka badań z krwi i nie wiem czy mogę je zrobić w ramach pakietu czy muszę za nie zapłacić w Synervo? Proszę o wytłumaczenie jak to dziala :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz to już pogubiłam... to według Ciebie Ann nie trzeba mieć kartki z pieczątką lekarza i wykazem co mam zrobić za badania? Wystarczy zadzwonić do Centrum Umawiania Wizyt i powiedzieć, że chce zrobić np. morfoligię krwi w Synervo Gdańsk? i będę mogła zrobić tak bez niczego? Bo wg tego co sadyl napisał to potrzebuję kartkę od lekarza i z jego pieczątką. Dalej mam mentlik w głowie :P
W ubezpieczeniu SALTUS potrzebe skorzystania z usług zgłaszasz przez Centrum Umawiania Wizyt telefonicznie. Oni potwierdzają usługe w placówce , w której chcesz ją wykonać . Idziesz na miejsce z dowodem osobistym i to wszystko, żadnego skierowania nie trzeba.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na każde badanie musisz mieć skierowanie od lekarza.
Nie musi być na żadnym specjalnym blankiecie. Zazwyczaj placówki medyczne mają swoje formularze ale zdarza się, że lekarz daje skierowanie na badania na zwykłej kartce papieru.
W przeciwieństwie do innych ubezpieczeń zdrowotnych Saltus nie wymaga skanu skierowania, żeby je autoryzować.

Jeśli lekarz kazał Ci zrobić jakieś badania, powinien je choćby zapisać na kartce i przystawić swoją pieczątkę.
Bez tego placówka może odmówić zrobienia badań w ramach Saltusa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry