Widok

pakiet medyczny w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie,
Planuję ciążę, wkrótce zaczniemy starania :)
Zastanawiam się czy nie warto byłoby wykupić prywatny pakiet medyczny na czas prowadzenia ciąży. Od lat chodzę do ginekologa prywatnie ale do tej pory były to 2 wizyty kontrolne w roku+cytologia.
W ciąży będę musiała odwiedzać gabinet znacznie częściej.

Czy któraś z was korzysta z takiego pakietu? Czy takie rozwiązanie jest tańsze niż wizyty w prywatnym gabinecie (tzn prowadzeni tam ciąży)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mogę polecić pakiet w iExpert, za 83 zł masz wizytę z dnia na dzień, oraz badania, za które najczęściej mimo posiadanego pakietu i tak trzeba płacić. Warto się przyjrzeć tej ofercie. zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne
Pakiet jest mega przydatny w ciąży, jak i później, żeby się z dzieciątkiem szybciej dostawać do pediatry. Teraz jakoś sobie nie wyobrażam tego wyczekiwania w tych wszystkich kolejkach i ogólnie czekania nie wiadomo ile na wizytę. Szczególnie z dzieckiem, bo jeżeli mi zachoruje, to chce to zbadać teraz, a nie jak się choroba całkowicie rozwinie. Teraz mamy pakiet rodzinny TU Zdrowie z iExpert https://zdrowotne.iexpert.pl/pakiety-prywatne/tu-zdrowie-pakiet-pelny/ i nie mam powodów do narzekań. :)
> w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego.

Fakt. Nie ma.
Nie spotkałem sie z pakietem medycznym, w którym byłoby "wszystko". Jest dużo a nawet bardzo dużo, ale nie wszystko. Każdy Klient, przed przystąpieniem do ubezpieczenia, dostaje ode mnie szczegółowy wykaz dostępnych świadczeń medycznych i na jego bazie podejmuje decyzję na tak lub nie.

> prosiłam o hasło do rejestracji onlline

Konto do rejestracji online zakłada się samemu, ale trzeba znać numer karty ubezpieczenia. Karta przychodzi średnio po miesiacu-półtora.
Do tego czasu należy się rejestrowac przez infolinię lub bezpośrednio w placówce.
Jak to jest z tym pakietem ? 97zł/mc ale za USG wykonywane między 12-14 tygodniem tzw prenatalne dopłata w Invikcie 250zł i pewnie za połówkowe będzie to samo.... Informacja z infolinii Saltusa, że w żadnym z pakietów nie ma USG prenatalnego, genetycznego... Dzwoniłam do Saltusa dwukrotnie, dwukrotnie prosiłam o hasło do rejestracji onlline, sprawdzałam nawet spam no i nie ma.
@Kasia:

Jeśli 200 zł/m-c uznajesz za opłacalne, to co powiesz o pakiecie za 97 zł?
Co pakiet S3 "ma mniej" od tego w Medicover za 200?
Może mi ktoś polecić pakiet medyczny.
Ja jestem bardzo zadowolona :) Do jednego lekarza chodzę na wizyty, a na usg wysyła on do innego specjalisty. Sprzęt dobry, a badanie bardzo dokładnie przeprowadzone.
A czy jeszcze są jakieś konta z pakietem medycznym? Nie jestem w ciąży mam już dwójkę dzieci ale muszę często chodzić np do endokrynologa a na NFZ ciężko się dostać, wcześniej miałam pakiet z pracy w lux medzie ale już nie pracuje.
No to w sumie całkiem opłacalne, moja gin brała 180zł za wizytę ale fortunę zostawiałam też w laboratorium, nie wspominając że na koniec częste wizyty nawet co tydzień - dwa. A usg dobrej jakości?
Ja polecam Medicover. Pakiet premium kosztuje mnie tam 200 zł miesięcznie, umowę podpisuje się na rok (ale zawsze można zrezygnować wcześniej). Pakiet obejmuje prowadzenie ciąży - wizyty, badania laboratoryjne i usg.
Dziewczyny, pewnie przez lata sie zmieniło - polecacie jakies pakiety w trójmieście?
też jestem bardzo ciekawa i zainteresowana. Koś wie coś na temat pakietów w inviccie?
hej,podbijam pytanie o to czy musi byc ruch na koncie?
a trzeba mieć jakis ruch na tym koncie? czy mozna tylko załozyc?
nie ma karencji, umowę możesz rozwiązać w każdej chwili. Jest jeszcze pakiet rodzinny, 98zł/mc pod to można podpiąć wszystkich członków rodziny. Czyli jak urodzisz trojaczki to myśle że warto skorzystać :D
Husky dobry ten pakiet, a jest jakas karencja?
3oko?! Gratulacje :DDDDDDDDDD
ja miałam pakiet medyczny wykupiony z oferty banku BGŻ, pakiet obsługuje Allianz. A oto oferta, moim zdaniem bardzo korzystna :

45zł + 2zł za prowadzenie konta/mc

Zakres ochrony :
internista
wszyscy specjaliści jakich można tylko sobie wymyślić
prowadzenie ciąży
pomoc ambulatoryjna 24h
infolinia medyczna 24h
Badania laboratoryjne i diagnostyczne:
biochemiczne, hematologiczne, moczu, kału, radiologiczne, ultrasonograficzne (dokładny wykaz badań http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia/placowki_pakiety.pdf)

W ciąży musiałam zapłacić tylko za usg 4D i kilka badań z krwi np tokso cytomegalia a tak to 47zł/mc. Ciąże prowadziłam u Puzia w invikcie

tutaj cała lista placówek z których można korzystać (obejmuje cały kraj)
http://www.bgz.pl/downloads/dla_ciebie/ubezpieczenia
/placowki_pakiety.pdf

W gdańsku to np :
Invicta
LuxMed
Nadmorskie centrum medyczne
eter-med
polmed
baltimed
przychodnia swissmed
itd.

można korzystać ze wszystkiego

joł :)
moze ktos jeszcze cos poleci i dodatkowo lekarza do prowadzenia w pakiecie ;)
Ja mam z pracy, mozj pakiet placi pracowawca 45 zł, za meza doplacam 20 zł za corke 11 zl, ale to duza firma i pewnie tak wynegocjowala, wczesniej mialam osobiscie Vision, placiłam 120 zl na m-c, a jeszcze wczesniej karte Clinca Medica placilam 60 zł, msyele ze wystarczy zadzonic, na Vision dzoenilam i wszytko prfesjonalnie zalatywili

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry