Widok

pamiątka chrztu świętego

pomóżcie
Mąż ma być chrzestnym i chcielibyśmy kupić jakąś fajną pamiatke chrztu , może jakiegoś anioła stróża do powieszenie nad łóżeczkiem ? wiecie gdzie można kupić coś takiego ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na allegro masz mase pamiątek,róznych od koloru do wyboru:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Piwnej jest sklep z takimi cudami, jak będziesz szła w stronę Motławy to będzie po prawej stronie.
imageimage
http://allegro.pl/pamiatka-komunii-swietej-chrztu-sw-obrazek-srebro-i2297884219.html

na all masz sporo tego mniejsze i większe - mój syn dostał taki mały owalny wielkości dloni właśnie z aniolkiem - fajna rzecz :-)srebro własnie , sama na chrzest kupowałam coś takiego własnie
no właśnie racja o allegro jakoś nie pomyslalam dzisiaj :)
No właśnie ja ostatnio też od razu pomyślałam o allegro,kupowałam pamiątkę komunii św. i wstyd to było dać, a komentarze same pozytywne :/
imageimage
a ja kupilam na allegro wlasnie taki sam jak gdzie inndziej w jubilerskich widzialam i z grawerem mnie wyszlo taniej niz jakbym stacjonarnie kupila a obrazek super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie trzeba dobrze trafić. Lipunia poleć sprzedawcę.
imageimage
polecam Hurtownię św. Paweł na Bitwy Oliwskiej 33
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
o ja mam taki sam "problem" myślałam o jakiejś pościeli dla malucha, nie wiecie gdzie można coś oryginalnego dostać??
sklep na piwnej --> tam kupowałąm juz 3 razy i super mają akie obrazki

Ja kupiłam taki obrazek na komunię w sklepie z dewocjonaliami na Szerokiej.

Jest tego wybór ogromny od 30 do 600 zł.
jak znajde chwile to poszukam tego sprzedawcy
i wysylka byla bardzo szybko po uprzednim umowieniu sie na maila bo mi zalezalo na czasie
markiza161 (2882)
Markiza Firma Jubilerska
http://allegro.pl/srebrny-obrazek-ryngraf-na-slub-chrzest-rocznica-i2332247334.html mialam taki i bylam zadowolona
ale przeciez na poczcie moze paczka ulec uszkodzeniu. lepiej w sklepie.
ja zamowiłam kurierem i nic sie nie stalo poaztym jest w bombelkowej foli i pudelku wiec jest solidnie zapakowane. ja zawsze biore kuriera jak mi zalezy na szybkiej wysylce i zeby bylo bezpiecznie.poza tym i tak wyszlo mi taniej jak w sklepie bo w sklepie ten obrazek widzialam za tyle co ja kupilam ale bez graweru za ktory tez sobie licza.ale kazdy kupuje gdzie chce.
Kup mi komórkę, a nie jakiś obrazek, który i tak po latach wyleci na śmietnik.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wpisz w wyszukiwarke Allegro: "ryngraf", ja kupowalam juz kilka razy takie prostokatne, srebrne tabliczki, dla mnie piekna pamiatka na Chrzest.
http://allegro.pl/srebrny-obrazek-ryngraf-na-slub-chrzest-rocznica-i2332247304.html
na Komunie juz dwa razy kupilam obrazek "Osobisty Aniol Stroz" malowany na zamowienie, cudne jak dla mnie oczywiscie :)
goraco polecam! tylko jak Na Komunie (czy w Twoim przypadku na Chrzest) prosze o np. srebrna ramke:
http://allegro.pl/unikatowy-osobisty-aniol-stroz-na-komunie-komunia-i2351426304.html
image
Na swietojanskiej w Gdyni, maja obrazki ze srebrnymi aniolkami ;) i takie tam podobne pamiątki...
bez urazy, ale nie wiem, czy dzieciakowi się spodoba taki obrazek, jako dodatek do prezentu, to okej, ale tak sam, to średnio, chyba bym wydała na coś innego, bardziej praktycznego
Syrena po pierwsze nikt tu nie napisał że daje taki obrazek jako główny prezent,chyba w większości jest to jako pamiątka do prezentu rzeczowego lub pieniążków w kopercie.

Sama kupiłam taki na komunię i uważam,że to piękna pamiątka na całe życie.Nie jak papierowa kartka,która wyląduje w szufladzie chociaż i taką również podarowałam.

Ale... gdyby nawet ktoś dostał tylko taki obrazek to co by się stało? Obraziłabyś się na rodzinę,która go podarowała bo nie dała wypchanej koperty,laptopa itp.???

Potem się dziwimy,że dzieci licytują się kto najlepsze prezenty dostał.Przykład idzie od rodziców...
tez fakt Asiula... jednak rozpuszczone mamy dzieci, co robic... ani obrazek, ani ryngraf raczej ich nie ucieszy...
a wiesz, ze my juz nie mieszkamy na Chelmie?...
Wiem,masz chyba nawet napis na sprzedaż na mieszkaniu prawda?

Ale balkon miałaś cudny!:)
mialam :) wlasnie dzis zaczelismy walke z dzialka z ziemia :) moze jeszcze zdarzy cos urosnac w tym roku :) na roslinki nastawiam sie chyba dopiero w przyszlym... ale lubie dlubac przy roslinach, wiec moze doczekam takiego efektu jak na balkonie tylko w wiekszej skali :)
co do "na sprzedaz" chyba nie ma napisue... Tyszkiewicze nie maja klucza, wiec raczej nic sai nie wywiesili... moze to inne mieszkanie? ale w necie jest :)
image
"moze to inne mieszkanie"

Możliwe,że to inne mieszkanie...
:) a wiesz gdzie mieszkalam?
image
pytanie bylo o pamietke, nie o prezent glowny... nawet nie pomyslalabym, zeby dziecku na prezent na Komunie dac sam obrazek :) pewnie bardzo by sie ucieszylo :)
kupiłąm takiego aniołka ręcznie malowanego, pościel i chyba cos jeszcze dokupię, ale jeszcze nie wiem co, myślałam że może coś ze złta, ale może lepiej jakoś fajną kreatywną zabawkę??
Może najlepszą pamiątką będzie że te dzieci będą po prostu w przyszłości wychowane w wierze, a i sensownej tolerancji wobec innych religii?

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
matko... pewnie...
image
Spoko, spoko, tlyko napisałam, że taki obrazek sam w sobie to średni prezent, ale jako dodatek - pamiątka jest okej. Najgorsze jest to, że dzięki dorosłym prześcigającym się w prezentach, dzieciaki teraz na prawdę oczekują laptopów i tabletów;(
... na chrzest święty ? ciekawe
W takim wieku ważna jest pamiątka. A co to dziecko będzie pamiętać z chrztu? a tak przynajmnie później poogląda pamiątki czy zdjęcia.
też tak uważam, dlatego poza pamiątką chrztu, kupiliśmy, a raczej zafundowaliśmy sesje zdjęciową dla małej:) mały prezent też dostała, taki matę edukacyjną którą kupiłam po drodze w wwie w toys"r'us, akurat w promocji była:) ja mam problem bo nie mogę się powstrzymać i zawsze coś kupić muszę...
tak tak dziewczyny, ale w przypadku tych laptopów itp. mówiłam o komunii;) ja osobiście uważam, że najlepsze na chrzest będzie złoto: kolczyki, łańcuszek, coś w tym stylu.
Moje dziecko dostało srebrny obraz aniołka, z tyłu grawerka od kogo i data. Pamiątka została poświęcona podczas ceremonii chrztu. Aniołek wisi w pokoiku dziecka, mały co dzień modli się do obrazka przed snem. Wszyscy mamy ogromny sentyment do naszego aniołka ,wierzymy że aniołek strzeże je przed złem. Zabawki które dziecko dostało dawno poszły w kąt. Złoto zalega w pudełeczku, nie wiem czy będzie chciał kiedyś po nie sięgnąć. U moich dzieci to zabawki były dodatkiem do prezentu. Chrzci się raczej kilkumiesięczne dzieci które z tych zabawek chyba nie wiele zapamiętają. Pozatym jest tyle innych okazji do obdarowywania dziecka zabawkami, chrzest to wyjątkowa okazja i prezent powinien być od serca i właśnie na pamiątkę.
o bardzo ladnie.
macie rację, jednak mnie ze chrzcinamy dalej kojarzy się złoto i biżuteria;))))
moze w tym nowo otwartym Toys R us kupisz cos fajnego? Bylas tam?
jeśli chodzi o prezent na chrzciny to mozna tam kupić właśnie pościel, może jakiś zestaw do karmienia albo bujaczek itp. baby"R"us bo tak to się chyba nazywa w sumie też spory wybór, chociaż nie tak duży jak w dziale ogólnym....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry