Widok

pan młody przywozi wiązankę?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy słyszałyście o zwyczaju że to Pan młody odbiera wiązankę i jedzie domu do panny młodej i przy spotkaniu wręcza ją???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja słyszałam o zwyczaju, że Pan młody przywozi wiązankę - bylo tak na większości ślubów na których byłam, nie licząc tych na których nie było błogosławieństwa.
U nas wyglądało to np tak, że to świadek odbierał wiązankę, jechał na przyozdobienie samochodu i zawoził wiązankę Panu młodemu i go przywoził do mojego domu rodzinnego. Ale z samą wiązanką do domu wchodził mój K., świadek miał wiązankę dla świadkowej, i w kartoniku butonierki, które my im przypinałyśmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój mąż zapomniał po drodze odebrać mój bukiet i przyszedł bez :) potem wysłaliśmy świadka po niego - troszkę byłam zła, bo na filmie takie wejście bez bukietu :) ale to tylko szczegół
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
To przywożenie przez młodego wiązanki wzięło się chyba z tego, że pierwotnie rodzina pana młodego płaciła za kwiaty dla panny młodej, więc młody je przywoził siłą rzeczy. A teraz zostało odbieranie kwiatów z kwiaciarni zamówionych przez młodą :)

Wg. mnie słaba sprawa, bo to panna młoda zamawia i wie czego oczekuje więc odbierając je sama może mieć uwagi i może uda się coś poprawić (w końcu kupę kasy kosztują) a pan młody nie wie jak bukiet miał wyglądać najczęściej, więc bierze co dają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
indygo Święta racja ;D.
Tyle że Pannie młodej nie powinny przeszkadzać takie pierdółki :P.

Zwyczaj wręczania wiązanki przez Pana Młodego można pominąć, gdy np. Państwo młodzi spotykają się dopiero w Kościele :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas tez Młody z ojcem odbierał wiązankę i butonierki- nocowal w rodzinnym domu, chociaz wczesniej mieszkalismy razem, ale taki po prostu kawalek tradycji.

z fotką mojego bukietu w ramce cyfrowej poszlam do kwiaciarni i był taki, jak na zdjeciu. nie mailabym czasu jechac do oliwy, po makijazu lub ulozeniu fryzury i zmieniac jeszcze cos na miejscu.

teraz kiedy przygotowuje bukiety albo odbiera je ode mnie z domu Młody albo jadac na dekorację samochodu lub w drodze do kosciola podrzucam bukiet do miejsca, gdzie Panna się ubiera.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry