Widok

panny młode 2013?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule, czy są na forum panny młode, które planują ślub na 2013?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
My jesteśmy na etapie szukania sal:)
no i na naszej liście jak narazie są:
Dzikie Wino w Redzie
Gospoda Gdańska
Soprano
Dworek Gościnny

ktoś słyszał jakieś opinie na temat wesel organizowanych w tych miejscach?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o ja też w kwietniu. :) ale 20.04.2013 ;) jesteśmy w trakcie szukania sali, mamy już coś na oku, trzeba teraz pokazać rodzicom. ;)
Sama zalatwiałam 2 lata szybciej i dobra rada... Sala i zespół! Fotografa i kamerzyste znajdziecie dobrego nawet pół roku przed, ale z 2 pierwszymi już rok przed może byc duzy problem! takze przebierajcie, korzystajcie z tego,ze macie czas i wybierzcie jak najlepiej :))) buźka
My się zdecydowaliśmy na koniec kwietnia:) 27. 04. 2013:) mam nadzieje, że pogoda będzie ładna i będzie już w miarę ciepło:) My właśnie jesteśmy w trakcie podejmowania decyzji o wyborze sali:) i nie możemy się zdecydować, którą wybrać:)

no a u Was Evelcia widzę przygotowania pełną parą:) no ale w sumie masz rację sala, zespół i fotograf to 3 najważniejsze sprawy:) noo i jeszcze kościół:)
oo no to witam w grupie kwietniowych panien mlodych 2013 :D
a macie juz konkretna date? my wybralismy 13 kwiecien 2013 hehe :-)
sala zarezerwowana, a teraz poszukiwania zespolu i fotograla.
Az strach wybrac zespol bo w koncu od niego zalezy udane wesele i zabawa :(
Witam, my też planujemy ślub w 2013 roku w kwietniu:)
Może warto zastanowić się już nad oprawą muzyczną ;)
http://flautists.cba.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja tez planuje slub w 2013 :D wesele na 120-130 osób i zastanawiam się nad sala.
slyszalyscie cos o dworku Drywa (Stegna, przy drodze E7)?
Sala jest bardzo ładna, nowa, jedzenie smaczne (przynajmniej obiad, który tam jedliśmy), nowo oddane do użytku pokoje dla gości...
Proszę o opinie!!! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zamiast pokrzykiwac wykorzystaj te energie przez kolejne 2 lata przygotowań:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
super:) już nas coraz więcej;]
witam, ja też będę miała w 2013. ;)
To jest forum panien młodych 2013 podkreślam więc nie np. październikowych 2011 i jasne jest, że skoro założyły to forum to znaczy, że właśnie planują dwa lata wstecz więc po co się odzywać w sposób negatywny skoro każdy ma indywidualne powody, przyczyny i priorytety co do brania ślubu. Jeżeli ktoś ma jakieś ale..... to powinien założyć forum 'po co planować 2 lata wcześniej" i uwagi typu za wcześnie były by uzasadnione.

Pozdrawiam
ja też uważam ten argument za głupi, bo można się rozejść w każdej chwili dzień przed ślubem, a nawet dzień po ślubie....... różnie bywa i jeżeli ktoś ma patrzeć na to, że może się rozejść 2 lata przed ślubem i nie planuje z tego powodu to po co wogóle być razem .... patrzy się chyba na całokształt, a nie na te dwa lata przed ślubem.....
dziewczyny przesadzacie, z eargument głupi. po prostu stwierdzamm fakt, o którym słyszałam. to jest forum wiec mozna wyrazic swoja opinie, bez obrazania kogokolwiek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
latte2012. my będziemy mieli w Dzikim Winie wesele na sali kryształowej w sierpniu 2012 więc podziele się opinią ale panny młode z 2011 i 2012 bardzo chwalą lokal .
Ale jak moge coś poradzić wasi fotografowie czy dj zespoły czy kogo tam macie czasami warto ich popytać o miejsce na wesele napewno mogą podpowiedzieć gdzie warto zorganizowac wesele . Zapytanie się nic niekosztuje :)
pozdrawiam dziewczęta:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zgadzam się z osobami, które piszą, że to za wcześnie...
Sama też planowałam ponad 2 lata do przodu (kwestie finansowe), a załatwiać zaczęliśmy 2 lata wcześniej.. Pojechaliśmy obejrzeć sale i okazało się, że terminy już są i nasz akurat wolny więc od razu zajęliśmy zeby nie było wtopy, bo chcieliśmy konkretnie te sale... Fotografa załatwiliśmy na 1,5 do przodu.. a z zespołem zaczekaliśmy rok do przodu i już była wtopa! Parę pierwszych upatrzonych zespołów nie miało terminu... Co prawda zespół, który wybraliśmy zapowiada się super, ale i tak, nasz termin był jedynym wolnym... Także, fakt, jeśli chce się gdziekolwiek, kiedykolwiek to 3 miesiące starczą, a jeśli chcę się wszystko pod siebie (my tak mieliśmy, TA data, TEN kościół, TA sala, TEN fotograf, TEN zespół) to 2 lata to całkiem dobry termin. Uniknie sie niepotrzebnych nerwów. Również w kwestii finansowej :) Dodatkowym plusem jest, że zamawiając z takim wyprzedzeniem można negocjować adnotancje w umowie, że nie podniosą Wam ceny, która np. w tym roku wynosi 200 zł, a za 2 lata mogłaby 230, na 100 osobach to duża różnica :) Także nie rozumiem oburzenia niektórych... Tymbardziej, że pierwszy kwartał 2013 to już za ok. 1,5 roku, a to nie jest jakis kosmiczny termin. Także brawo dziewczyny :)
Dodam jeszcze, że agrument, że pary zdązyły się rozejsc jest głupi. Skoro mieli sie rozejsc to dobrze,ze przed slubem, bo slubie bylby problem z rozwodem itd.

A jesli chodzi o sale na 100 (nawet do 200) z noclegami na ponad 100 osób to polecam Dworek Olenka :D :D :D sama tam bede miala za pare miesiecy, a z relacji wszystkich znajomych/rodziny, a nawet fotografa i zespołu to rewelacja :)) buźka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie ze mozna planowac 2 layta wczensiej przeciez nikt nikomu nie zabrania, po prostu to wszytsko na dalekim horyzoncie, ale jako komus odpowiada to czemu nie:)
Witam :)

Zobaczyłam wątek następnych panien młodych na 2013. Chodź ja mam w styczniu 2012, czyli lada moment to mimo wszystko popieram wcześniejszą organizację. My też planowaliśmy około 2 lata wcześniej właśnie ze względu na pieniądze i możliwość kontroli wydatków. Im szybciej opracuje się szczegóły planu tym później łatwiej go realizować. Na początku orientowaliśmy się w cenach, zaczęliśmy od spisania listy gości, ponieważ jeżeli jest ona to już wiemy jakie wesele, sala wchodzi w grę.

Popieram was panny młode 2013 :) A komu nie smacznie z planami 2 lata wstecz to niech się poprostu tutaj nie odzywa. Rozstać się można nawet tydzień przed ślubem nigdy nie mamy żadnej gwarancji.

Pozdrawiam
tak wam tylko podpowiem - jak lukullus to szukajcie muzyki ze swiatłami
My mamy w lukullusie w kwietniu 2012, i po rozmowach z kilkoma fotografami wiem tyle:
- żółty sufit w lukullusie średnio wychodzi na zdjeciach (warto uprzedzić fotografa)
- wszyscy mówią że w takim wypadku fajnie jest jak zespół / DJ ma jakieś kolorowe światła - to zawsze lepsza zabawa i duzo lepiej na zdjeciach wygląda
- z tego co się zorientowałam w trakcie wesela w lukullusie jest dość ciemno (mi to bardzo odpowiada, nie lubię tanczyć i bawić się na widoku) ale wlasnie dla foto nie est to takie dobre dlatego dosyć istotne są właśnie te efekty świetlne...
Tak się dzielę wiedzą skoro już ją nabyłam :)
podbijam:) ja również planuje w 2013:)
do góry