Widok

panny młode 2013?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule, czy są na forum panny młode, które planują ślub na 2013?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
matko, mam nadzieje, ze jeszcze nie ma :) bo to gruba przesada, prawie dwa lata organizacji wesela? troche wariactwo :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
to tylko planowanie, jeszcze nikt o organizacji nie myśli:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Planować to sobie można wszystko...nawet lot w kosmos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witaj Latte, no to jest nas już dwie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tez prawie dwa lata wczesniej zaczelam planowac i kompletowac wszystko, takze dorbze dziewczyny robicie :) bo wybierzecie sobie to co Wy chcecie a nie to co zostanie ... :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mam niecałe 11 miesięcy do ślubu i to co trzeba było szybko załatwić to załatwione( w ciągu kilku dni)... puperele za parę miesięcy...2 lata wcześniej?! troszkę przesada :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my pomyśleliśmy o slubie w marcu, w kwietniu zaczelismy szukać, pobralismy sie w sierpniu, mielismy wykonawców , których chcielismy, a ślub był w czwartek, można wszytsko zrobić nawte w takim krótkim czasie
Jak ślub był w czwartek, to się nie dziwię, że wykonawcy mieli wolne terminy ;)

A tak na serio - oczywiście, że można wszystko zorganizować w ciągu kilku miesięcy. Jeśli się pójdzie na ustępstwa albo ma farta przy dobieraniu wykonawców, albo terminu, albo przy milionie innych zmiennych, które działają na naszą korzyść. Z tym, że nie zawsze działają, ale to już inny temat.

A tematem tego wątku nie jest to czy można, tylko to, kto planuje ślub i wesele na 2013 rok. My z narzeczonym planujemy taki właśnie termin i dlatego się zgłosiłam.

I podejrzewam, że autorce wątku również nie chodziło o to, by czytać wypowiedzi o tym, że można szybciej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dlaczego nie można planować 2 lata na przód. My planowalismy półtora roku naprzód. Gdyby były pieniądze zrobilibyśmy ślub w pół roku a tak musieliśmy z rodzicami trochę pieniążków nazbierać. Organizacja wesela na półtora roku przed wyglądała tak, że spokojnie parę pierwszych miesięcy rozglądaliśmy się za wykonawcami, zaklepaliśmy terminy a potem czekaliśmy spokojnie, aż termin będzie się zbliżał. W między czasie poczytywałam forum w poszukiwaniu inspiracji, bo zmieniały się one bardzo często :) I na jakieś 3-4 miesiące przed rozpoczęły się przygotowania właściwe :) A skąd wiecie, że laska nie będzie miała ślubu w styczniu, to nie 2 lata , a raptem rok i 3 miesiące..... to chyba nie za szybko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dobrze, to może niech każdy swoje uwagi zatrzyma dla siebie,a wróćmy do wątku. Kto planuje dwa lata wcześniej niech się po prostu tu odzywa. Tyle.

Witaj Boginka:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozumiem, ze to Wasz watek odpowiedzialam po prostu , ze mozna w tak długo, ale tez tak w krótko, bez pojscia na ustepstwa, a terminy niekoniecznie bytły wolne, bo jesli dj grałby w piatek nie móbly wziac czwartkowego terminu, zatem powodzenia! slyszłam o praach, które planuja dwa lata wczesniej ,a ze to tak długo to czasem zdaza sie rozstac zanim restauracja bedzie miala wolny terminy. by Wam sie udalo dotrwac i bez kompromisów wybrac wykonawców:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak mają upatrzone miejsce, to niech zamawiają. Ja mam ślub w maju 2012, pojechałam oglądać salę w listopadzie 2010 i okazało się, że na 2012 są tylko 3 wolne soboty ( maj, październik, listopad)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasia2012 - wlasnie tego chcemy uniknąć:)
narazie tylko spokojnie się rozglądamy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Latte, a macie termin?

My też się rozglądamy, zastanawiamy się razem co i jak byśmy chcieli.

Termin mamy i to w sumie od niego wszystko wyszło. Wybraliśmy salę, pozostaje tylko pojechać w wpłacić zaliczkę. I póki co spokój, na kolejne decyzje przyjdzie czas za jakiś czas ;) A tak na marginesie mówiąc, byliśmy oglądać różne sale w lipcu i miejsc na 2012 już praktycznie nie było. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja i mój narzeczny również planujemy slub na 2013, ale na kwiecien wiec to 1.5 roku wcześniej a nie 2 latka :) My juz mamy upatrzona sale, wiec tylko zaliczke trzeba wplacic :) my wolimy teraz powoli sie rozgladac niz pozniej na szybkiego szukac. z reszta pieniazki trzeba zbierac a to tak szybko juz nie idzie zalatwic :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My planujemy na czerwiec;] mamy jedną datę, ale jak ją już potwierdzimy to Wam powiem.:) a Ty Boginka, jaki miesiąc?
Boginka i Evelcia, słuchajcie, a jakie sale zwróciły Waszą uwagę?:)
My szukalismy sali na ok.120 osob i najbardziej spodobaly nam sie sala u Stolema (ale tam sie raczej max 100 os zmiesci) i gospodarstwo u Rychertow w Kiełpinie - i ta sale wybralismy. w sumie duzo jest pieknych miejsc ale my musimy zapewnic rowniez miejsca noclegowe na ok 100 os. wiec wiele pieknych miejsc odpadlo.

A odnoszac sie jeszcze do "przedwczesnego" szukania, stwierdzilismy ze lepiej jest przebierac w ofertach niz wybierac resztki ktore zostana. zwlaszcza ze zalezalo nam na konkretnej dacie :-)
a powiesz coś o kosztach?:) bo my myślimy o Dzikim Winie w Redzie, ale niestety z noclegami tam w okolicy kiepsko, a tez kilkudziesieciu pewnie potrzebujemy...
do góry