Widok

parafia pw. św. Andrzeja Boboli - Obłuże

Wesele Obłuże Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny - zabieram się za "zaklepanie" kościoła. szczerze powiem, że nie wiem jeszcze gdzie, choć bardzo chciałabym w parafii, gdzie byłam ochrzczona (to podobno przynosi szczęście - hihi). To parafia pw. św. Andrzeja Boboli na Obłużu. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczonko z formalnosciami tam...? I z klimatem? - w sensie - młodzi - ksiądz?
Ostatnio zrobili tam podobno niezłą wymianę ekipy...

będę wdzięczna za info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A wiesz moze czy w ta cene wchodzi wystroj kosciola??
niestety nie wchodzi, wystroj kosciola to tylko kwiaty na oltarzu.
z parami ktore biora slub tego samego dnia nie mozna sie niestety skontaktowac bo Ksiadz nie daje numerow...
oo maskara- jak Czerwiński z Boboli sobie 600zł życzy to nasz wspaniały Wende pewnie też bo to staży kumple są...
ktoś ma aktualny cenik z Boboli- bo to parafia sąsiednia koło mojej właśnie? a co do samej parafi - stara ekipia która została to chyba właśnie proboszcz i Cichosz, który jest straszny jak dla mnie, także życzę powodzenia, matko dobrze, że ja z własnym proboszczem mam dobre relacje:))
Jakby co to tutaj macie stronę internetową tej parafii: http://www.bobola.gdynia.pl

Powodzenia dziewczyny!
o topodrozalo .w 2007 bylo 500 zł + za dekoracje kosciola 100 zł no i organiste trzeba poinformowac i dogadac sie co ma zagrac na wejscie w trakcie i na wyjscie. My sie dogadalismy,byl mendelson ave maria.Polecam ta parafie mimokosztów.
To jakiś stary watek. Teraz jest nowy proboszcz. w lutym idę to napiszę co ile kosztuje :)
Udzielenie sakramentu małżeństwa około 300 coś zł. My mamy termin na sierpień 2012
Mamy czerwiec 2012, ale jeszcze kosztów nie znam... Słyszałam od znajomego, że ponoć 700zł... ;x
Nie możliwe...
Nowy też nie za fajny. Formalista...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w 2010 ślub w Boboli kosztował 700, tyle płaciła moja kuzynka, ale wtedy proboszczem był Czerwiński. Teraz jest nowy, w lutym dam znać ile. mamy spisanie protokołu
Wątek nawet bardzo stary ;-)
Ja znam nowego x Proboszcza osobiście i jest to fantastyczny człowiek. Cennik zdjął w pierwszym tygodniu bycia na parafii, zostały tylko stałe opłaty za cmentarz. W pozostałych kwestiach - można się dogadać. Ten nie jest tak chytry na pieniądze jak poprzedni i gdyby widział, że kogoś rzeczywiście nie stać na ślub czy chrzest czy inne takie, to zawsze coś wymyśli żeby było dobrze ;-)
Pozdrawiam, mam nadzieję, że się na nim nikt nie zawiedzie ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia2012 a wy kiedy macie ślub ?? My mamy dopiero w Sierpniu i nam kazał dopiero przyjść w kwietniu
BZDURA!!!!

W ubiegłym roku zmarła moja Mama.
Od razu udałam się do Biura Parafialnego.

Trafiłam na ks. Piotar Tartasa. MASAKRA.
Cham i prostak bez odrobiny ludzkich uczuć i współczucia. Interesowała go kasa, nawet nie powiedział "wyrazy współczucia".

Mama zmarła w bardzo trudnym dla nas okresie. Bylismy bez pieniedzy całkowicie.

Ksiądz ks. Tartas wyjał karteczke z cennikiem, na którym wypisał poszczególne kwoty i powiedział, że tyle MUSIMY zapłacić. Nie było mowy o "co łaska" czy późniejszym rozliczeniu.

Mówiłam, że zasiłek pogrzebowy pójdzie tylko w części na pogrzeb bo ścigaja nas wierzyciele od ktorych pożyczalismy pieniadze, zeby Mama mogła sie leczyć.

Nic go to nie obchodziło.

Za to księza w tej parafii jezdza autkami i dobrze wyglądaja.
Żaden nie schyli sie zeby sam coś zrobić. Płacą ogrodnikowi za pracę wokoło domu.

MASAKRA!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie słuchaj go biadolisz i biadolisz że słuchać ciebie nie można
brałam ślub w 2007i kosztowało 390 z wszystkim jak wam drogo to weżcie tylko cywila
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
może ty nie potrafiłaś poprosic tylko poszłaś z postanowieniem że muszą pochować mame i już .w średniowieczu już pobierali oplaty za pogrzeb wiem z doświadczenia ze jak nie ma sie pieniędzy to można odroczyć spłate
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
kretynka slub to sakrament swiety i jako taki powinien byc bezplatny ewentualnie po kosztach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wiadomo coś odnośnie aktualnej ceny za ślub w ww. kościele?
jak brałam ślub to ksiądz powiedział na ile was stać tyle dajcie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0