Widok

parowar - czy używałyście i jakie polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zastanawiam sie nad zakupem parowaru - i teraz nie wiem czy zakupic taki garnek z kilku el. czy taki parowar plastikowy?
moze coś konkretnego mi polecicie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też miałam chyba KingHoff, a może Hoffner (no coś w tym stylu, nie rozróżniam tych firm ;)), dostałam wiele lat temu w prezencie. Też miał metalowe rączki. Używałam też bez sitka jako normalnego garnka ale udało mi się go dość mocno spalić Ostało się sitko. I po latach okazało się przypadkiem, że to sitko idealnie pasuje do dużego garnka Annons z ikei. Po tej akcji sprawdziłam w necie i można kupić samo sitko o wybranej średnicy. Gdybym ponownie potrzebowała garnka na parę to bym zainwestowała w samo sitko pasujące do garnków jakie już mam. Ale takie stabilne jednoczęściowe sitko, nie takie rozkładane wachlarzyki
Przed zamówieniem zerknijcie sobie tutaj:
https://kodyrabatowe.naszemiasto.pl/sklepy/kategoria/dom-i-ogrod
Na stronie można znaleźć kupony rabatowe do sklepów z wyposażeniem domowym :) Powinnyście coś znaleźć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Według rankingu parowarów https://dobrerankingi.pl/parowary-ranking/ to Tefal
Tak zostają również opryski itd
oo to super! Jak już wypróbujesz to daj znać koniecznie :)
Polcia moj tefal już dotarł, wizualnie bardzo fajny, jeszcze nie próbowałam parować, bo to prezent pod choinkę od Rodziców, więc tylko zawartość paczki mogłam sprawdzić ;-))))))
napisałam do tego philipsa odnośnie parowaru i odpisali mi, tak jak przypuszczałam: gotowanie zupy i jajek w parowarze niczym nie różni się od gotowania tych potraw na płycie grzewczej. Parowar nie wywiera pozytywnego wpływu na gotowanie jajek. Zastosowanie: to jedynie zaoszczędzenie czasu i energii, możliwość gotowania kilku potraw w jednym czasie. Także ta funkcja gotowania zupy jest dla mnie zbędna..

no i też zadałam pytanie odnośnie mieszania się zapachów, bo w Tefal jest tak skonstruowany, że te zapachy się nie mieszają, a tutaj w tym philipsie nic o tym nie pisali, no i odpisali, że zapachy mogą przenikać.

Także ja wybieram tefal, chociaż może philips ładniej wygląda.
czekam na odpowiedź, mają na nią 3 dni
i jak zmieniłaś zdanie?
u mnie chyba też tefal, ale napisałam jeszcze do philipsa, bo miałam kilka pytań, zobaczę co odpiszą
u mnie chyba jednak zwycięży tefal, ze względu na power, ale podoba mi się bardziej philips
mam taki dylemat czy 900v to nie za mało? inne mają więcej...choć dokładnie te 2 modele byly poza tym dla mnie ok
wszystko ręcznie. elementy "garnki" zwyczajnie jak inne naczynia. cześć dolną też pod kranem. bez jakiegoś większego problemu.
niestety odradzają mycie w zmywarce gdyż może matowieć i pożólknąć.
a jak się myje?
mamy ten philipsa i jest bardzo ok. sprawdza się. i jest ładny, i moge polecić
hehe :)
mam ten sam dylemat :-)
Linki podane do tefala nie dzialaja :/
a ja miałam parowar tefala elektryczny , ale później kupiłam sobie garnek z dwoma poziomami na jedzenie do gotowania na parze i z niego jestem bardziej zadowlona , jest mniejszy i dla 3 osob wye=starcza , mniej roboty z nim
jeszcze raz zadaję pytanie odnośnie zupy. Czy ktoś z Was robi zupy w parowarze??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry